Декупаж (салфетна техника)-2 част

• 70 882
  • 487
  •   1
Отговори
# 120
Wel ,аз го ползвах за друго, не за декупаж.Макар, че в един руски сайт бях попаднала на обясненията на една рускиня как прави обемния декупаж с такъв силикон.И да ти кажа хич не беше лошо.

# 121
Здравейте момичета,едва сега успявам да се включа/не мога да се уредя на компютъра от коконите/.На мен трансфера ми харесва повече от декупажа,защото особено ако се направи и напукване отгоре съвсем изглежда като рисувано с маслени бои.При трансфера не остава грам хартия.Може да се прави с фотокопие на каквото си искате,особено ефектно е със снимка-така мн.приятно съм изненадвала приятели.С друго лепило не съм опитвала и не съм сигурна,че би се получило.Знам,че в Слънчогледи нямат и не са чували за трансферно
А можеш ли да обясниш как точно става трансфера със снимка, защото аз се опитах веднъж с трансферно лепило, но не стана. Обели се найлонче без картинката, или трябва да остане малко от хартията? newsm78 Снимката от фото ли е, или принтирана от компютър?

# 122
Момичета, спешно се нуждая от отговор на въпроса:
Какво ще стане ако сложа да изпека нещо, което е боядисано с акрилна боя?Ще се разтече ли боята?Ще се напука ли?И въобще какво да очаквам?

# 123
  • Бургас
Caprari когато си купувах акрилна от Армстронг центъра, зададох същия въпрос и ми казаха , че съществува вероятност да изгори боята, но да пробвам на по ниска температура от 130 градуса и да видя какво ще се случи, е не съм пробвала още. Но им се доверявам все пак това работят хората и би трябвало да разбират, ако опита ти е успешен моля сподели- КАК че и аз искам да изпека нещо боядисано

# 124
  • София
Страшни неща правите  bouquet Ето и от моите опити

# 125
  • София
И тази саксийка

# 126
  • Бургас
Раче, благодаря! Ти и всички останали момичета също заслужавате това определение!

geniko, добре дошла в клуба

Гюлер, с какво работни време ти е ателието - в понеделник ще идвам до Варна и много искам да ти разгледам нещата

# 127
 HugЗдравей radinna,заповядай ще се радвам много да се запознаем ,10-18,30.Хайде така да направим всички момичета от Варна също да ги поканим.Ще се запознаем и ще обменим опит.Ra4e eeee  чу ли,гледай да се освободиш

# 128
Радина, smile3534имам вьпроси,купих фрост дизайн бял .
пьрво салфетката ли лепиш и ли правиш с фрост дизайн ,кажи подробно как става .?
при миене не се ли измива ,лакирваш ли го отгоре?
 newsm78 newsm78

# 129
 newsm78Привет Maria,не трябва да има никакъв найлон.Снимката или картинката трябва да е принтерно фотокопие и да се залепи веднага/мастилото докато е прясно/тогава се получава добре не се продупчва така да се каже.Аз така процедирам-върху предмета,който ще правя нанасям 2 пъти някаква светла боя за основа,вземам си снимката и я преснемам в най-близката книжарница.Връщам се набегом  орязвам я по краищата,какъвто размер ми трябва,мацвам лепило на основа и докато не е изсъхнало намацвам лицето на хартията и я залепвам като не оставям мехурчета.На другият ден мокря с гъбичка хартията и с пръсти почвам да беля.Първо се отделя по-дебел слой,през това време хартията засъхва и аз мокря,беля и така докато не остане хартия.Последния слой е мн.фин и тънък най-трудно изчезва,мн.внимателно се бели за да не се пробие.Най-добрия начин да се разбере дали вече сме се отървали от този слой е като подсушим със сешоар -ако го има мокриш и с възглавничките на пръстите белиш.Оох,по-добре от това не мога да обясня.            P.P Имам трансферно лепило и за тъмна основа,но още не съм опитвала с нея.Успех Heart Eyes

# 130
  • Бургас
Раче, първо лепя салфетката и след като изсъхне тогава правя фроста отстрани. Ако попадне малко по краищата не е проблем. За да получа ясни линии отцепвам района който ще матирам със скоч, който трябва да се отлепи доката фроста е още мокър, защото и наче ще отлепиш и него. Върху стъклото работя със специалните печащи лепила и бои, пека на средна температура, тъй като за салфетката е 130 градуса, а за фроста 160 - така че си избирам 140 и всичко е ОК. Не лакирам - то идеята е да матирано.
Всъщност фроста го открих, защото не ми харесваше как лепилото си личи извън салфетката

# 131
newsm78Привет Maria,не трябва да има никакъв найлон.Снимката или картинката трябва да е принтерно фотокопие и да се залепи веднага/мастилото докато е прясно/тогава се получава добре не се продупчва така да се каже.Аз така процедирам-върху предмета,който ще правя нанасям 2 пъти някаква светла боя за основа,вземам си снимката и я преснемам в най-близката книжарница.Връщам се набегом  орязвам я по краищата,какъвто размер ми трябва,мацвам лепило на основа и докато не е изсъхнало намацвам лицето на хартията и я залепвам като не оставям мехурчета.На другият ден мокря с гъбичка хартията и с пръсти почвам да беля.Първо се отделя по-дебел слой,през това време хартията засъхва и аз мокря,беля и така докато не остане хартия.Последния слой е мн.фин и тънък най-трудно изчезва,мн.внимателно се бели за да не се пробие.Най-добрия начин да се разбере дали вече сме се отървали от този слой е като подсушим със сешоар -ако го има мокриш и с възглавничките на пръстите белиш.Оох,по-добре от това не мога да обясня.            P.P Имам трансферно лепило и за тъмна основа,но още не съм опитвала с нея.Успех Heart Eyes
Мерси, много добре го обясни.  Hug Ще се опитам и аз така. Аз го правих със снимка от фото и не ставаше.

# 132
  • София
Всъщност фроста го открих, защото не ми харесваше как лепилото си личи извън салфетката
Е, точно за това иде реч и при мен. Благодаря и аз за обяснението   bouquet

# 133
mirage72, може ли да направя трансфер върху порцеланова чаша? Искам да сложа снимката на детето. И може ли да е лазерно, а не мастилено копие?
Caprari, ти ме учуди с тоя силикон. Не съм предполагала, че става и за такива работа. Аз за целта си купих пистолет за топъл силикон. Много ми е удобен за работа, но нещо не е здраво - отлепя се. Затова гледам да не го ползвам много.

# 134
Момичета, извинявам се за нахлуването, но нямате представител, който да се нагърби с тази идея:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180654.0

Да се съберат линковете пускани тук и да се включат в евентуално създаващата се библиотека на Хоби.

Общи условия

Активация на акаунт