Магията на изтока - тема 76

• 10 377
  • 364
  •   1
Отговори
# 315
  • вятърничава
Цитат
Ааа, да не пропусна и любимецът на японските баби - Рюсейчо. И той "блесна" за няколко секунди на финал, но явно ще е основен герой във втората част, когато и да излезе тя.
И не само на японските баби Wink
Някой ден ще го изгледам и аз.

# 316
Ти спря да гледаш японски сериали и се изгуби. Не ти влияе добре гледането на корейски мехури. Трябва да намериш отново японското си вдъхновение и да се заредиш положително.

Moon River - епизоди 4 от 14

Чосонско фентъзи. Пфуу, като си размениха телата на финала на 4-ти епизод, съвсем ми се отщя да гледам новия епизод този петък. Пак същите дворцови интриги, пак алчния съветник (Джин Гу с тази рядка брада и отрицателна роля направо не е за гледане) иска да ожени дъщеря си за сина на Краля. Подлост, злост, убийства и една голямааааа чосонска любов, неподвластна на времето.
Тя с амнезия, не го помни - Той принц-романтик. Сега чудодейната чосонска Съдба им размени телата - Той стана Тя, а Тя - Той. Дрън, дрън и взрив в моята глава. Какви щуротии, боже мой. Жалко за Канг Те О и Седжонг.

Just a Bit Espers - епизод 5

Наивна работа. Акико Ноги е писала този сценарий на тежки медикаменти. Толкова изсмукано от пръстите си, така да не знаят какво да правят и да кажат актьорите, че чак ми е неудобно да гледам. От наивност, че до глупост.
Поне стана ясно какъв е Масаки Окада - той е починалия в експлозията съпруг на Аои Миязаки.
Останалите епизоди до финал минават в режим превъртане, само за да видя как ще завърши този абсурд с тези наивни/ глупави добротворци.

Ох, поне ми остана щастието днес и утре. Ще ми мине, като видя Ки Йонг.

# 317
Last Samurai Standing - финал. Започнах да го гледам само заради актьорския състав. Имаше и добри моменти, но според мен сценарият изобилства от предвидими ситуации и като цяло не бих дала висока оценка на сериала.

# 318
Нещо от китайския фронт. Уолас Хуо в момента се изявява в Why Is He Still Single?, в роля изпълнена преди това от двама други емблематични актьори - Чи Джин Хи в корейската версия The Man Who Can't Get Married и Абе Хироши в японската He Who Can't Marry/Kekkon Dekinai Otoko.

Nice to Not Meet You
Не помня от кога и дали изобщо съм гледала г-н Калмар в такава комично-пародийна роля. Голям е шемет, а и въпреки, че корейците не пропуснаха предварително да се изокат заради възрастовата разлика между него и Им Джи Йон, двамата учудващо добре ми стоят един до друг. Тя го играе темерут, но си е сладурана, а и аз си я харесвам. Като добавим към тях Ким Джи Хун и Со Джи Хье, картинката изглежда още по-добре. На Йонг Хи и тя прибавя колорит като бивша звезда от еротични филми и майка на И Чонг Дже. О Йон Со и тя на клончето като бившата на Калмара. За сега е забава, да видим до кога ще се придържат към тази линия.

# 319
Да се допълня за Last Samurai Standing. Ако допуснем, че създателите на сериала от самото начало са имали намерение за втори сезон, това би обяснило някои неща. Според мен е разбираемо, ако планираш продължение на историята, да запазиш за него някои ключови моменти, за да задържиш интереса. Наистина се надявам втори сезон да отговори на очакванията, които съм сигурна, че зрителите имат.

# 320
As You Stood By - епизод 1 от 8

Излиза ми от седмица-две в Нетфликс като ново предложение, че реших да го видя, след като днес видях и този откъс в японския Нетфликс.

Психарска работа, тръпки ме побиха още от тийзъра, но първи епизод ми хареса и ще догледам историята.

Оригиналът е японски от 2016 г. - Naomi to Kanako и е направен по японска книга. Не съм гледала японската екранизация, но помня заглавието. Като видях сега първи епизод на корейската версия - направо си е Телма и Луиз, но по азиатски.
Историята е свързана с насилието над жени (в случая съпруги). Главната героиня, Ън Су, не е насилвана, не и физически, но затова пък нейната майка е (в ролята е легендата Ким Ми Кьонг). От малка, заедно с нейния брат, са ставали свидетели как баща им пребива майка им, буквално за нищо.
Другата жена с проблемен съпруг, който упражнява насилие над нея, е приятелката на главната героиня на име Хи Су. Двете приятелки Ън Су и Хи Су. Та, съпругът на Хи Су е героя на Чанг Сънг Чо. Мекотелото от Money Flower, както винаги ще помня Чанг Сънг Чо, е отвратителен и тук, но се оказа, че има и близнак, който главната героиня срещна случайно (сеулски случайности).
В цялата тази картинка изпълнена с насилници, се появи и И Му Сенг, на който не мога да хвана още спатиите какъв е точно. Дотук за него е ясно, че има компания за търговия с китайски продукти, но е съмнителен каква роля му е отредена до главната героиня.
Гледам. Историята тръгна интересно и дано двете главни героини получат възмездие за страданията си.
Всички епизоди са налични, излезли са на 7 ноември. Модерна работа - Нетфликс-революция.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:14 от rossonera

# 321
И аз изгледах As You Stood By. Като цяло идеята откъм сюжет е добра, началото доста ми хареса, но втората половина от сериала ме разочарова, ако така мога да се изразя. Стори ми се някак като изсмукана от пръстите и нелогична (?!)

Ще сложа в скрит текст по-голямата част от обясненията ми, защото съдържат спойлери.
Скрит текст:
Бих казала, че най-силната страна на този сериал бе приятелството. Ън Су остана вярна приятелка на Хи Су до самият край, а г-н Джин, макар и да нямаше никаква полза от това да им помага, застана на тяхна страна, защото усети болката им.

Началото беше меко казано разтърсващо - домашно насилие, домашно насилие и още домашно насилие... Ън Су осъзна, че през цялото време е била просто страничен наблюдател и е време да сложи край на това, за което шапка ѝ свалям. Но дали решението да убие мъжът на приятелката си, който я тормози, бе най-правилното? Истината е, че и аз самата не знам. От една страна, е неморално. От друга страна, приятелката ѝ вече бе опитала всичко и наистина нямаше никакъв друг начин за спасение. Дотук добре. Двете приятелки му видяха сметката, откриха и кой да го замести - негов двойник, пребиваващ нелегално в Корея. Изпратиха го в Китай (макар и според мен нещата да не стоят толкова просто) и накрая какво??? Той се върна като тотално различен човек и започна да ги изнудва.

Оттук започнаха и разочарованията ми. Цялостната промяна на характера на двойника беше представена изключително нелогично. В цялостната картинка се намеси и сестрата на убития съпруг, която грам не се интересуваше от това, че брат ѝ е убит, а по-скоро как да се облагодетелства от ситуацията. Превърна се в може би по-голям злодей от всички отрицателни герои взети заедно, а черешката на тортата беше лудата ѝ майка. След епизод 5 започнаха големи свади между въпросната сестра, двойникът, Ън Су и Хи Су, които според мен бяха недобре измислени. Понякога наистина стоях и се ядосвах на действията и на четирима им. Последните 3-4 епизода ги изгледах с голям зор и на 1,25 бързина, а обикновено избягвам да правя това. Абе, драмата не е лоша, ама и не бих я гледала отново. Имам чувството, че хубавото ѝ послание се изгубваше с всеки следващ епизод.

Забравих да спомена. Не смятах да гледам драмата, но реших, че ще ѝ дам шанс, тъй като и без това чаках да се насъберат още епизоди от The Manipulated и да започне сезон 3 на Taxi Driver. Епизодите са бавни, но не бих казала, че са скучни (поне не и първите). Ако още някой ѝ се кани, в никакъв случай да не се влияе от мнението ми. Струва си да се изгледа. Отваря очите за доста неща. Просто не бих казала, че е драма, към която човек би искал отново да се върне някой ден.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:36 от starzy

# 322
Отказах се да гледам As You Stood By още като му четох резюмето преди време.

# 323
Нищо, аз ще го гледам и заради теб, хаха.
Ще ти кажа как е. Интересно ми е какъв ще излезе И Му Сенг.
На корейската пързалка съм.

Изгледах сега и днешния епизод 3 на Dynamite Kiss.
Сега са най-тежките епизоди, докато той не разбере, че тя лъже, че е омъжена и с дете. Трудно е за гледане, съчувствам му, като го виждам колко е унил и ядосан едновременно.
Но е прекрасен, де. Радвам му се. Разиграл се е и се раздава, гори, както винаги.

# 324
  • MJF
Отворих Naomi to Kanako, прочетох сюжета , взех и лупата но не, не помня да съм го гледала.

Аз бавно и славно си гледам японската ми приказка и не се оплаквам.

Видях че са ми качили  Just a Bit Espers 4 но може анблок да го видя като ми качат и 5-и епизод на псевдомайката Хару.

# 325
Ти 5-и епизод на Fake Mommy го гледа миналата седмица. Чакаш 6-ти епизод, ШЕСТИ. Пуста амнезия.
Утре ще излъчат епизод 7 в Япония.

As You Stood By е класическа корейска драма изпълнена с насилие, дори му давам и жанр хорър. Еее, но навремето какви по-брутални правеха и къде-къде по-класни. С големи превъртания (насилие не ми се гледа, а забелязах, че са доста детайлни) снощи стигнах до епизод 5. Двете главни шамандури са големи аматьорки. То хубаво Хи Су-то уби този изрод, но след това се излагат с почистването, прикриването, пренасянето на трупа, със заряването. Повече класа сме виждали.
Сестрата на този изрод е същата като него. Страшни чудовища облечени в "човешки" образ.
Ще догледам до финал, за да видя дали двете главни героини ще се измъкнат.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:09 от rossonera

# 326
  • MJF
Е не, това не е забравянето ми. А мързела ми. Не се напъвам да помня нещо , което помни ресурса ми за гледане. Там се възползам от функция която ми показва до кой епизод съм, баш за такива като мен.
Не знам и номера на епизода до който съм на приказката ми.
Въбоще с тези функции не внимавам въобще в такива детайли като кой епизод е Smile.
Още повече , че гледането ми спира регулярно на сред някой епизод. Та Smile

# 327
Ааа, арасо. Значи сега е било шмързел (Шо + мързел = шмързел).
Ти пак ли си на кънки, че не се вясваш тук?
Сега нощите са дълги, има и много сериали и какво да се гледа за всякакви вкусове.

Нашият пак ще го мляшкотят днес. Като му гледам муцуната, той е в шок, защото смята, че тя е омъжена и с дете. Корейският морал е заговорил в него, хаха.

# 328
  • вятърничава
Ти спря да гледаш японски сериали и се изгуби. Не ти влияе добре гледането на корейски мехури. Трябва да намериш отново японското си вдъхновение и да се заредиш положително.
Не е вярно, нямам много време за гледане в момента. Иначе ми се гледа,та 2 не виждам.
Затова си намерих  2в1 сериал, японско - корейски, стар, тези колаборации не са нова мода явно, малко ноар са до докарали. Ютака Такеноучи от японска страна и Choi Ji Woo от корейска.
Rondo
Скрит текст:
И гледам позната физиономия корейска и съм сигурна, че скоро съм го гледала този мъж, че и съм го харесала в ролята. Голямо чудене падна, защото той е и по-млад тук. След кратка справка разбрах, че е бащата от Желязната фамилия Shin Hyun Jun.
Някой да ме похвали сега 😂😂🫣

# 329
  • MJF
С 2 кънки, тоалет и флашка с програмните музики Bowtie
Абе на корфронта гледам пак че много са се разснимали. Само дето с тез новите платформи дето "изплюват" на куп  епизоди ...реда е много нарушен. За моя милост "консервата" си беше добре да има ясно кога и по само 1 или 2 еп. на седмица. Тъкмо до другата  седмица да съм ги изгледала. И така гледах бол заглавия едновременно. А сега с тези излъчени и накуп качени .....никакъв ред.
Wink

Ето, ето bb6 си решава загадките кой кой е . Браво. Брей каква класика от архива си "изкопала". Време за разтоварване ѝ пожелавам. Hug

Asa ga Kita
Май ми остава последната трета от разказа. За жалост с един герой се разделихме - Saisuke Godai , прототипа на известна историческа личност от този период.
Аса има щерка , която е вече на 10 г и се играе от същата актриса , която игра в първите серии и малката Аса. И в двете роли хлапето е симпатяга. Смея се редовно с нея.
Някъде в края на  80-те години сме на 19 век. Двете сесри Имаи имат общо 3 деца. Аса - момиче Чио на 10. А Хацу 2 момчета  малко по -големи. За жалост изсчислявам че в идните войни тези момчета ще са ....А тъй като Хацу е от класата на селяните там всяко дете от мъжки пол, което не е първи за родителите си подлежи на задължителна военна служба. Почти без вратички/ невъзможност да се избегне. Големия син на Хацу будно дете и с цената на много допълнителна работа и пестене , семейството на Хацу, бившите богати лихвари а сега "прости селяни", успяват да го изучат. То поне на първо четене няма да е първия привикан в армията. Ей с такива изчисления се занимавам докато гледам. Ами виновно е това цялото нещо бизнес, лихварство, банкерство и гледката на Аса регулярно със сметачната машина -някаква форма на сметало.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 13:05 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт