Отговори
# 105
Обмислям хормоно-заместваща аз, ама още не мога да се наканя да прочета повече и да се информирам, че то на лекар за някои неща по-подготвен от него трябва да идеш....

# 106
  • София
Лекар онколог-дерматолог ме е наплашил. А знам, че в чужбината много жени се възползват и нямат особени оплаквания. Но аз май съм закъсняла така или иначе.

# 107
Идеално е няколко години преди и няколко след менопаузата по принцип. Мисля, че се класираш.
Да, знам, че плашат, но вече има доста повече инфо по въпроса, само да седна да го изчета най-сетне... поне се намират вече и лекари, които предписват.

П.П. чакай, че пак бързо пиша и неясно. Вече има повече изследвания и данни относно страничните ефекти, а и май и препаратите са изчистени или поне има и такива.
Като знам в някои групи как се мажат с прогестерон на кило.

# 108
  • София
До 10 години след МП има смисъл.
Ули, виж в ютюб the diary of the CEO подкаст. Има едно видео със специалист по МП. Доста е интересно и информативно.

# 109
Ох, и книгата й взех, ама само я поразгледах и още на две експертки, ама някой трябва да ги прочете Flushed

# 110
  • София
Честит рожден ден на Кайсия. Здраве и късмет, както и любов и спокойствие.
На добър час на учениците и д*пе да им е яко на родителите. Simple Smile

Сирос се кефи неземно, усещам. Все така да е.

Ре, да ти пускам песнички в 8 без 10 вечер? Та, дано се наспиваш по-добре. Simple Smile Като пусна песньовката, изключвам форума и продължавам с филмчета.

Девойки в ПМ, аз няма да се уморя да препоръчвам ашваганда. Аз минах безпроблемно този период благодарение на нея. Билка адаптоген е. Както казвам, действа като валидол за хормоните. Имаше и други такива билки, но сега не мога да се сетя.

# 111
  • София
С две думи говори за позитивите от ХЗТ и последните изследвания, които показват, че основният риск от рак на гърдата е преувеличаван.
Другото е, че трябва да се работи със специалист, който да контролира дозите и, че тестостеронът също е важен най-вече за поддържане на мускулната маса, която се губи бързо в МП.

# 112
# 113
С две думи говори за позитивите от ХЗТ и последните изследвания, които показват, че основният риск от рак на гърдата е преувеличаван.
Другото е, че трябва да се работи със специалист, който да контролира дозите и, че тестостеронът също е важен най-вече за поддържане на мускулната маса, която се губи бързо в МП.
До там съм и аз горе долу Simple Smile аз и в инстаграм я следвам, ама от него си вземам почивка периодично, че там основните ми неща са прекалено тежки Cry

# 114
Артемисе, пусни сега нещо. 🎶
Сири, много хубаво синьо 💙

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 21:53 от zlatenceto

# 115
  • София
Злате, да се възстанови бързо.
Арти за лека нощ ни пуска.

# 116
  • София
Този път ще е за следобедното кафе или питие.

# 117
Мезето от мен

# 118
Арте, Сири, благодаря 💘🐷🩷

# 119
Сиросче, какво е това? Стриди? Не ми се смейте много, никак не ги познавам и различавам.

Злате, бързо да се възстановява!

Ох, говорете ми за хормони. Не знам моите симптоми дали са премено или от кистите, или от двете в комплект. Хем ме е страх от операцията и по-скоро от това, което ще намерят, хем искам да минава, за да видя ще има ли промяна. Ако се наложат после хормонални, ще ме хвърлят в голяма дилема, защото много се притеснявам от тях. Абее, аман.

Общи условия

Активация на акаунт