RYANAIR - 30

• 24 399
  • 420
  •   3
Отговори
# 270
  • Melmak
Самото тире в Раян проблеми не ми е правило.
За полет с друга компания за САЩ се чекирах на летището. Имената ми бяха изписани две по две слято. Тоест Ivankapetrova ivanovastoyanova. Не се казвам така, имената ми са по-дълги и сложни. Но проблем с бординга не съм имала.

# 271
  • Свищов
Пиша си фамилията двойна с тире и не съм имала проблеми. На Луфтханза например ми маха тирето, но сега си видях бордните карти на Райън и са с тире.

# 272
Имам скорошен полет, замислих се предвид сезона, дебелите зимни якета къде следва да се държат като се съблечеш...

# 273
  • София
Здравейте, след неколкократни проби и грешки да платя резервация, най-накрая стана, но съм объркала вписвайки моята фамилия и за майка ми. Разбира се, безплатната промяна е до 3 символа, което не ме устройва.
Чатът и телефонният съпорт (също бот) отговарят едно и също, че промяната е само до три символа или размяна на първо и последно име и толкова.

Разбира се, в крайна сметка грешката от невнимание е моя и ще платя, но пропускам ли някаква възможност?
Полетът е София-Краков. Опитвам се да си спомня дали изобщо някой ни проверяваше личните карти при последните ни пътувания до ЕС.

# 274
  • София
На гейта задължително ще проверят документа за самоличност заедно с бордната карта. Това винаги е било и няма общо с граничните проверки / ЕС / преди Шенген / след Шенген.

# 275
Винаги поглеждат дали името съвпада, точно защото взимат пари за промяна.
Най-често е или да вземеш нов билет или да смениш името, според което е по-евтино. Иначе може и да не обърнат внимание. Ако се обадиш може да направят изключение и да ти сменят без такса, гледай да е до 24 часа от резервацията. Естествено поискай да говориш с човек, няма смисъл с бота.

# 276
  • Melmak
Искай live agent до 24 ч от резервацията и опитай така. Ако не става е проблем, на гейта винаги искат личен документ. Иначе всеки би могъл да мине с чужд билет.

# 277
Разбираеми са всички негативи на лоукоста, но селянията сами си я правим и стига неподозирани висоти. Новата мода( а може и да е стара) е пътниците от средните редове да окупират първите багажни отделения и по този начин седящите на първите редове трябва да търсят свободни места някъде назад. Познайте каква какафония става при слизане!

# 278
  • До морето
Здравейте,  с дъщеря ми отиваме на балетен конкурс в Италия. Ще носим балетна пачка в пачконосец, но той не се събира в куфара. С чекиран 20кг и малка чанта сме. Летели сме с Уизеър до Германия и броиха пачконосеца за малка чанта (той реално може да се сложи върху куфарите в багажното отделение, пе заема никакво екстра място), но при Раян не знам как е. Някой да е летял с пачконосец?

# 279
Здравейте,  с дъщеря ми отиваме на балетен конкурс в Италия. Ще носим балетна пачка в пачконосец, но той не се събира в куфара. С чекиран 20кг и малка чанта сме. Летели сме с Уизеър до Германия и броиха пачконосеца за малка чанта (той реално може да се сложи върху куфарите в багажното отделение, пе заема никакво екстра място), но при Раян не знам как е. Някой да е летял с пачконосец?
Багажа се третира според размера и теглото, няма значение съдържанието, в рамките на позволеното, разбира се.
На 1 стр са посочени разрешените багажи, на сайта на авиокомпанията също.
Не рискувайте костюма на детето си, лично мнение.

# 280
  • SF
Какви са размерите на този пачконосец? Ако е широк колкото куфара, ще ви го чекират като отделен куфар, без значение дали е кръгъл, квадратен или цилиндър.
Има едни клетки, в които той трябва да влезе, за да се таксува като платен ръчен багаж.
Всяка раничка, торбичка се брои за айтъм. Само раничката на гърба е безплатна, останалите се плащат.
Спортна екипировка се заплаща допълнително.

# 281
Ако размера му е като малка чанта, се брои за малка чанта. Ако е като голяма, се брои за голяма. Няма значение дали багажа е куфар, раница, кашон или нещо друго, гледа се размера

# 282
  • До морето
Чанта от плат във формата на голям полукръг с дръжки за носене на рамо. Тънко и леко, вътре носим дантелена пачка.

Аз, че няма да го рискувам костюма, няма. Единият вариант е да купя спортна екипировка за 60 евро, другият е ако не го приемат за "малка" чанта, на летището да платя 70.

# 283
  • София
При такава разлика в цената, май е по-добре да оставите за гейта. Може никой да не обърне внимание на подобен багаж. Колко е диаметърът на кръга?

# 284
другият е ако не го приемат за "малка" чанта, на летището да платя 70.

просто премерете колко е голямо или дали взлиза в клетката и според размера го смятате за такъв багаж
не е rocket science

Общи условия

Активация на акаунт