RYANAIR - 30

• 24 153
  • 410
  •   3
Отговори
# 285
  • София
Нещо такова ли е? Май е доста привличащо внимание. Най-големият размер го дават 104 см.

# 286
това според мен е важно и не може да се чекира, за да не пострада
спортни принадлежности са ски и подобни и те се чекират, не се носят на борда

оттам нататък, по правилата за ръчен багаж, които са ясни и съм написал как се действа

опитвам се да ви помогна, това е
щом в Уиз минава за ръчен багаж, не виждам защо и в Райън да не мине

# 287
Бохо, сигурно задавам адски глупав въпрос, но това нещо може ли да се сгъне, примерно на 2, и да се прибере в раница?

Аз съм споделяла преди - качвали сме се в Райънеър с голяма торба с дрехи, не са ни правили никакви проблеми, но това не е в България. Миналата седмица летяхме от/до София и ми направи впечатление, че в България доста се заяждат за размерите.

# 288
Това, че е леко и тънко не означава нищо, просто сте имали късмет, че Wizz не са се заяли. Миналата година накараха във Валенсия едно момиче да доплати багаж за навита на руло хартия, каза че са чертежи. Раян в момента глобяват за всичко което не отговаря и със сантиметър, та според мен си е доста рисково.

# 289
Boho chic да не излезе, че адвокатствам, но ако не си летял с Райнер, не знаеш какви са изискванията за багаж, но пък си знаеш най-малкия размер, до който може да го сгънеш си го сгъваш и четеш дали може да мине за раница … нали …
Дори търсене в гугъл не дава отговор на въпроса ти, а на мен дори различни пачконоси ми излизат.

# 290
  • До морето
това според мен е важно и не може да се чекира, за да не пострада
спортни принадлежности са ски и подобни и те се чекират, не се носят на борда

оттам нататък, по правилата за ръчен багаж, които са ясни и съм написал как се действа

опитвам се да ви помогна, това е
щом в Уиз минава за ръчен багаж, не виждам защо и в Райън да не мине

Точно така, аз не искам да го чекирам, защото е абсурд да отиде в багажното. Трябва да е с нас. Затова и не съм купила спортна екипировка, защото си мисля, че тогава пък задължително ще кажат, че трябва да е в багажното. Или ще мине като малка чанта for free, или ще ме таксуват 70 евро, но пак ще си остане при нас.

Това на снимката е сгънатият вариант (полукръг) иначе си е кръг Simple Smile Повече не може, защото се мачка.

Да си летял с Раян, да знаеш допустимите размери, дори и да можеш да четеш,  е едно.  Да имаш конкретен казус, за който и търсене в гугъл не помага и затова да решиш да питаш във форум, дали има някой, който е минал през това е съвсем друго.....нали.....

# 291
  • Melmak
А колко е най-дългата страна на този пачконос? Може ли така сгънат на 2 да влезе в голям куфар и да го чекирате? В твърд куфар не би трябвало да се нарани?

# 292
  • До морето
Не, стандартният е 110 май, нашият е по-малък, защото дъщеря ми е по-малка, но пак не влиза в голям куфар.

# 293
  • Свищов
1 нестандартно решение - дъщеря Ви да сложи пачката и така да мине на гейта. Не знам дали е допустимо, ама съм виждала по клипчета хора с доспехи да летят. Последно с Луфтханза имаше в самолета 2-ма с костюми на животни....шарен свят Simple Smile Също така вижте няма ли на мястото, където отидете алтернатива да се наеме или закупи и няма ли да излезе по-евтино.

# 294
Аз съм от хората, които винаги твърдят, че Райан не се заяждат нарочно. В този случай съм сигурна, че това нещо няма да мине като малък ръчен багаж.

# 295
Ами то не е малък ръчен багаж, за да е трябва да влезе в рамката, което няма как да стане.

# 296
Това е изключително частен случай, така че дори някой да го е правил пак не е сигурно какво ще стане. Щом е минало при Уиз, вероятно ще мине и тук. Гаранция обаче няма.
По принцип такива неща (костюми, картини - не могат да се чекирате, странни размери) се водят personal item и за традиционните компании са безплатни, тук вече имам опит. Като краен случай. Друг вариант, ако не знаете как се пренася виолончело или подобен предмет - купува му се билет като на човек. Това се сещам.

# 297
  • До морето
Той билетът наистина е най-евтиния вариант 😃

# 298
В крайна сметка, то не заема обема на раница, така че може и да минете без доплащане. А на контактен център няма ли отговор? Юли месец ни глобяваха на нашето летище, като щеше да е само за 1 куфар и човек, но след кратко съвещаване между 2-те служителки, глобите станаха 2. Така че има си субективизъм и може да имате късмет. От Италия за Франция никой не го и погледна куфара.

# 299
  • SF
До скоро се смяташе обратното - тук, в България никой не гледа, а на връщане се оказваха изненадани, защото "там" гледали и брояли чанти и мерили куфари. Имаше много учудени хора, които от тук са излетяли без проблем с размера на куфарите, а на връщане онези са ги глобили.
Аз съм летяла с раница и дамска чанта. В България никакъв проблем, в Италия на летище Малпенса ме накараха да си я прибера в раницата. Аз казах добре, но не я прибрах и повече никой не ми е правил забележка. По принцип, нямаше как да я прибера.
За Великден ходихме до Франция и приятелката ми беше с 2 раници - едната като дамска чанта, но голяма, а другата още по-голяма. Аз й се скарах, че е тръгнала с толкова голяма дамска чанта, а тя ми опонира, че винаги така била летяла. И наистина нямаше проблем, за разлика от жената до нас, която отнесе 70 евро глоба за две раници.

Boho chic, може ли точи пачконос да се прегъне, не да се сгъне с ръб, още веднъж, така че да влезе в клетката и да го чекирате като ръчен багаж? После в самолета в отделението за багаж го слагате най-отгоре върху полегналите куфари.

Общи условия

Активация на акаунт