Защо ми звъняха от Министерството на образованието?“

• 3 824
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Брей, това министерство какъв ресурс имало, а за милион други неща-никакви ги няма.

# 16
Преди няколко години вмениха това на директори и учители(за деца гимназиална възраст).Беше много унизително.Директора направи няколко екипа,по трима(защото имаше скандали) и обикаляха да издирват деца,по списък.
Разбира се,децата си учат някъде в чужбина...на никой не му пука,всичко беше формално...
Това продължи две учебни години.По закон,образованието до 16г е задължително...Но на практика,никой не може да избира вместо теб-къде и кога ще учи детето ти  .

# 17
Три поредни години идваха при съседите да питат за тяхното дете, защо не ходи на детска градина. Всъщност преди настоящите ми съседи, живеело друго семейство с дете, които, като станало на 3 годинки, заминали за Италия. Аз знам за казуса, само защото, през втората година ме потърсиха с въпроси за съседите. Тъй като за "втора година не намирали никого"... Стана гаф, тъй като аз не знаех, че преди е имало дете, и въобще други съседи (беше непосредствено след като се нанасяхме в блока) и смело казах, че никога не е имало дете 😂 та идваха, още един ден за да разберат, аджеба какво се е случило... Така  разбрах от съседите си, че тази проверка се случва за втори път, като и първият път са получили отговор за запитването. Накрая, през следващата, трета година, един ден намерихме учебни материали за първа година в предучилищна възраст в пощенската кутия (тъй като те нямат, сложили в предното число)....

# 18
Всичко е формално,за съжаление,както повечето неща в нашата Родина ..
От години правят подобно проверки,на деца ,които не са обхванати от образователната система...
Няма координация между институциите...тези деца,не са се изпарили,законно са напуснали страната...

# 19
ако си с чиста съвест, няма от какво да се страхуваш, но ти си знаеш на какъв хал си

Общи условия

Активация на акаунт