🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 15 767
  • 579
  •   1
Отговори
# 570
Yellow_girl разбира се, че първо се правят изследвания. Както за приема на витамини, така и за не приемането им. Относно лекарската подкрепа по този казус, ми единици са запознатите специалисти в България, които да те просветлят за механизмите на действие на добавките.
Но, явно четем различна литература, затова ти пращам малко от моята с цел да удостоверя твърденията си и оттам нататък, както многократно казах всеки си взима решение. Ти твоето, аз моето, това обаче никак не означава, че нямаме право на мнение. Simple Smile

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7957868/
Кратко резюме:
Целта на изследването „Pregnancy Outcomes and Maternal Insulin Sensitivity: Design and Rationale of the PROMIS study“ е да проследи подробно чувствителността към инсулин и глюкозния метаболизъм по време на бременност при жени с наднормено тегло (BMI ≥ 25 kg/m²), и да изследва връзката им с резултатите от бременността и растежа на новородените. Вторично, целта е да се установят ранни метаболитни девиации още в ранен етап на бременността, които би могло да се използват за разработване на бъдещи интервенции с оглед предотвратяване на неблагоприятни майчино–детски резултати.  

Ако проявяваш интерес, понеже виждам че демонстрираш такъв, мога да ти пратя подобно инфо за щитовидни отклонения по време на бременност и как афектират плода, и т.н. (отново от световно известни научни симпозиуми, ако това е прецедент за вярност). Но точно тук не е мястото за подобни теми. 😉😊

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 11:39 от Alfafa

# 571
И аз си капя вит Д на езика, но гледам ако имам нещо под ръка да хапна в същия момент нещо мазно. Миналата зима пиех турски вит Д на ампула, а сега не ми е мн висока стойността, а цяло лято пиех, има над какво да поработи по въпроса.
А за говоренето на бебето, майка тези дни ми припомни, че съм чела книжки на баткото, докато в бил в корема, аз не помня, но в факт че сега лесно и бързо помни уроците 😆
Иначе със сегашната бременност, като го усетя нощем (при поредното ми въртене в леглото) му казвам добро утро, после като го усетя му говоря някакви неща, разказвам накратко какво ще правя сега, и готиното е, че ми отговаря с ритници и побутване 😆 то най-вероятно си дивее бебето, ама на говорене от моя страна към него и веднага реагира и се обажда 😆 луда работа.. гледам да се случва само в нас, да не ме помислят за луда някъде де😆

# 572
Момичета спя по 4 часа през ноща , и после немога да заспя, или ми е нервно на краката и немога да заспя с часове . Някой има ли такъв проблем ?

# 573
И аз спя до 3-4 и към 6 може и да позадрямам. Болят ме и мен краката, дали прасци или тазобедрените... Кръста също не хваща, бях започнала 2-3 нощи да спя до 5-6 като пиех, преди да заспя един Магнерот, но последните 2-3 дни - няма ефект.
Момичета спя по 4 часа през ноща , и после немога да заспя, или ми е нервно на краката и немога да заспя с часове . Някой има ли такъв проблем ?

# 574
А витамин Д - Витантол ли приемате? Аз това давам на детето, аз към момента не приемам.

# 575
  • София
Пиех Вигантол миналата зима и пролет - капки върху залче хляб.

Иначе за спането нямам проблем за момента, като цяло доста спя, само от време на време имам някакви странни нощи,  в които се будя в 3 часа и така изкарвам до 6, когато заспивам за по час, час и половина.

Сега се боря с други два проблема Sad Едно оправя, друго дойде. От доста време кашлям, в резултат на някакъв фарингит. Смуча какви ли не неща, правя някакви бабини щуротии, но като цяло студеното време и многото разговори предизвикват още повече кашлица. Ако знаете някои известни бабешки лекове, казвайте, че вече много подцених този проблем.
И за жалост както в началото всичко беше точно, но вече се сблъсквам с гаден запек. Общо взето съм на принципа - всеки ден да има нещо ново...

# 576
Сигурно си го пробвала вече, но за кашлица много помага босилек, леко смачкан орех, колкото да се отвори черупката, без да е раздробен и индрише. Вари се за кратко и се оставя да се запари. Баба ми така ни е лекувала винаги, а като по-малка имах алергия към домашен прах и кашлях от октомври до март.
Със съня и аз съм така, някои вечери ставам само да пишкам (винаги съм ставала поне по 2 пъти на вечер и не ми прави впечатление), а други се събуждам и будувам поне 1-2 часа.

Витамин Д пия отскоро, откакто е студено за слънчеви бани - на Natural Factors 500IU понеже не ми е назначен от лекар и не смея да пия цяло хапче. Беше ми на долната граница последно като го пусках.

# 577
  • София

ms_97, това пие ли се? В момента съм на 3 вида бабешки лекове - инхалации на кола с ванилия, "домашен сироп" от кола, лукум и лукчета и домашно направен карамел в прясно мляко, което се пие хладко. И трите ми ги препоръча УНГ-то плюс нещата за смучене, но не съм съвсем редовна и това е проблем.

# 578
Пие се, да. Може да се добави лимон, мед, джинджифил за вкус. Но не повече от една чаша според мен, понеже босилекът не е от най-препоръчваните билки по време на бременност.

# 579
Аз това бях качила преди време тук, плюс хапване на сушена синя слива, пробвам и кисело мляко с ленено семе, топла вода с мед сутрин, и на 3 ден имаше ефект. Сега съм само на хапчетата, но се позадържах добре и другите неща ги спрях.
А вит.Д е Вигантол - да
Пиех Вигантол миналата зима и пролет - капки върху залче хляб.

Иначе за спането нямам проблем за момента, като цяло доста спя, само от време на време имам някакви странни нощи,  в които се будя в 3 часа и така изкарвам до 6, когато заспивам за по час, час и половина.

Сега се боря с други два проблема Sad Едно оправя, друго дойде. От доста време кашлям, в резултат на някакъв фарингит. Смуча какви ли не неща, правя някакви бабини щуротии, но като цяло студеното време и многото разговори предизвикват още повече кашлица. Ако знаете някои известни бабешки лекове, казвайте, че вече много подцених този проблем.
И за жалост както в началото всичко беше точно, но вече се сблъсквам с гаден запек. Общо взето съм на принципа - всеки ден да има нещо ново...

Общи условия

Активация на акаунт