🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 20 778
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да, гледаме бебето на максимално добра резолюция (правя фаталните в Марковс), но то често си слага ръцете пред лицето, а и честно казано съм основно фокусирана да ми кажат, че всичко е наред, а иначе ще я видя колко е красива февруари 😃 . Явно е срамежливо бебе.

# 706
И аз ходих до Марковс и казах на докторката, че не са ми толкова важни снимките, защото доста време си игра да изкара 3-4 снимки, и ми е по-важно да ми кажат, че всичко е добре и наред, но тя каза, че и на тях снимките им дават нужна информация и не са излишни.
Да, гледаме бебето на максимално добра резолюция (правя фаталните в Марковс), но то често си слага ръцете пред лицето, а и честно казано съм основно фокусирана да ми кажат, че всичко е наред, а иначе ще я видя колко е красива февруари 😃 . Явно е срамежливо бебе.

# 707
  • София
Момичета, не е лесно да си луда, а когато си бременна и луда нещата съвсем се объркват.
Вчера късно вечерта забелязах някакви мнооооооооооого дребни кървави влакна и сутринта също. Ако не ги търся с микроскоп, няма да ги видя, но нали сега непрекъснато се самонаблюдавам. Първоначално реших, че няма нищо страшно, но после бавно и бавно започнах да се филмирам и така преди обяд заминах с 200 към клиниката. На прегледа - всичко цветя и рози - шийката, плацента, тапа... Бебето все още е с главата надолу, тази поза ми се вижда неприятна за нея, но щом така е решила...
Та да ви кажа, че от филмиране полза няма, но сигурно всяка бременна поне веднъж тича като луда до някой лекар, поради какви ли не причини.

А за снимките. На втората фетална лекарката се опита да направи някакви що-годе нормални снимки, но изобщо не се получи, а се мъчи известно време.

# 708
  • 🌊
И мен ме притеснява как оцелява вътре в тези пози, които ми се струват страшно неудобни, но пък и винаги на прегледите  с главата надолу.
Сега в средата на декември са ми месечните изследвания, 3та фетална, АГ преглед и АГ изследванията, много исках всико да е наведнъж, защото нямам сили за 100 пътувания с кола, ранно ставане и подобни. Рита ме до 4 сутринта, аз се въртя като щука, вече се чудя дали да не си карам някакъв допълнителен курс по програмиране, защото се е видяло, че няма да се спи. 

На моята втора също се пробваха за нормални снимки и резултата е, че имам първата намръщена физиономия на бебето, защото лекарят се наложи да го понатисне Grin

# 709
Здравейте бъдещи мамии🥰🥰
Пиша ви тъй като вчера на прегледа малко ме наплашиха и за това , ако може мъничко сравнение . 29г.с. съм шийката ми я измериха 24мм и фуниевидно разширение 😔 Може ли да кажете вие с колко мм шийка сте в тези седмици ? Благодаря 🥰

# 710
В 28г.с. шийката ми беше 45мм. Казаха ли нещо за прием в болница за задържане? Има ли стягания, контракции? Ако лекарят не е предприел мерки, може би всичко останало е наред.

# 711
  • София
Моята я мериха вчера 40 мм, като хукнах паникьосана на преглед (28+6 седмица). Но бях чела, че 2 до 2.5 мм е добре. Все пак, ако е имало нещо притеснително АГ-то щеше да каже. Мисля, че се препоръчва повече почивка.

# 712
За прием в болница не , но ми изписа утрогестан вагинално . С коннттакции съм от 3-4ти месец и пия магнерот 3×2

# 713
Приемах Утрогестан вагинално от 6 до 16 седмица заради кървене, но знам че помага и при скъсена шийка. Може би ще се наложат прегледи по-често, за да се проследи. Но и почивката е важна, да.

# 714
Здравейте момичета Simple Smile

Така и не можах да си изградя някаква традиция аз, имах идеи, но освен някоя и друга снимка на корема и снимките от ехограф друго нямам. Нямам и сили и мотивация за нещо подобно май.. имам няколко размазани снимки от ехограф и пазя един пиклив тест за бременност, аз съм ин витро, та го направих колкото да има Grinning

Иначе се записвам и аз като паднала по стълби (аз паднах по движещ се ескалатор към метрото, поне беше по дупе само).. Изкарах си акъла и ходихме до спешното да видим дали бебето е добре, че ме стягаше коремът .. всичко точно, но още съм наплашена, ако пак изляза сама да не тупна пак някъде..

Иначе в 27ма седмица шийката ми е малко над 40 мм, толкова измериха на прегледа в спешното. Бебето е седалищно разположено. И ме изненадва как ме рита от двете страни на корема като е в тази позиция, представям си, че прави шпагат с главата надолу там вътре Grinning

Чакам с нетърпение третата ФМ (другата седмица) да видим какво ще кажат и дали ще е в поза за снимка.

Вчера гледах това видео с Ася Демирева, много ми е забавна, доста обяснява и за кърменето след секцио. Оставям тук, ако имате интерес: https://youtu.be/fC0TQyZSpZM?si=91VVIz5mpm7ZF8RV

# 715
Здравейте бъдещи мамии🥰🥰
Пиша ви тъй като вчера на прегледа малко ме наплашиха и за това , ако може мъничко сравнение . 29г.с. съм шийката ми я измериха 24мм и фуниевидно разширение 😔 Може ли да кажете вие с колко мм шийка сте в тези седмици ? Благодаря 🥰

Попитай дали могат да ти поставят песар. Но в тази седмица освен допълнително прогестерон и почивка, единственото допълнително, което може да се направи е песар. Моято шийка е 22мм, а уж съм след превантивен серклаж от 15та седмица, а вече имам и песар. Аз съм в 27г.с.

# 716
Как сте, момичета? Аз съм в 32 г.с. и от седмица съм с ужасяващо гадене и повръщане, такова не е било и в началото.. а пък вечер са киселини, лежи ми се почти постоянно, а с баткото е трудна работа. Имам вече дата за секцио и се чудя кога да оправям багажа за болницата. Като цяло в Надежда почти нищо не искат за майката, но и с първата бременност използвах своя нощница, превръзки и като цяло нищо за себе си не съм купувала.

# 717
В 28 с + 2 дни - 4 см ми казаха, че е
Здравейте бъдещи мамии🥰🥰

# 718
  • София
Rising star, важното е, че след падането и ти, и бебчето сте добре 💕. През бременността центърът на тежестта се премества и затова има опасност от падане. Тръпна за момента, в който ще падне сняг и ще се заледи, тогава ще ходя като бавна патица след 3 чаши водка.

Момичета, в Лидл другата седмица има някакви неща за бременни.

Аз днес отивам да ми направят контролно ЕЕГ и да се видя с моята неврология. Последният месец имах два малки пристъпи (слава Богу без гър, въпреки че единият беше доста близко до голям припадък) и искам да изговорим нещата за раждането.

# 719
Момичета, колко килограма качихте от началото до сега? Моите ми се виждат супер много, но АГ каза, че няма нищо притеснително понеже по принцип съм висока и слаба. Бях 50кг сега съм 70кг. Дано да се смъкват лесно 😁 задъхвам се, усещам че си ми тежи 😁

Общи условия

Активация на акаунт