Хайде на театър - 17

• 3 855
  • 93
  •   2
Отговори
# 90
Не знам дали няма да се повторя, но когато купувах книгата "Четирите споразумения", говорих с дама от издателство "Кибеа" и ми похвали много и постановката, мисля че се играе в "Славянска беседа". Не съм я гледала още.

# 91
  • София
Връщам се от "Последният час на Мерилин Монро".
Много хубаво се бяха подготвили за премиерата:

И дотук приключвам с хубавото.
Кошко за мен е изключително слаба актриса, а Деян трябва да спре завинаги с режисурата. Беше ми хаотично, нелепели диалози, на моменти се чудех това пиеса за Мерилин ли е или за психотерапевта и. 🤔 🤦‍♀️Заради музиката на живо главно и що-годе приличният финал ще дам 2.5/5, но цялостно не ми хареса.

# 92
Алиса, не е тук мястото да обсъждаме Гетсби, но моето вътрешно убеждение е, че е златотърсач, точно защото харесва средата на Дейзи и иска да е като нея. За това и прави бляскавите партита, за са се почувства част от светското общество, но точно защото не се чувства добре в тези среди, не присъства на собствените си забави, а само гледа от страни.
Да кажем, че за близо 50-те ми години на този свят, съм станала ужасно цинична, но не мога да симпатизирам на мъж, влюбил се в разглезено богато момиче, за което твърди, че е много свястна. Аз разбирам, че любовта е сляпа, но обикновено хората израснали в бедност имат доста добър нюх за неблагодарниците и не вярвам в чистите му намерения. Това разбира се си е мое усещане, аз не бих се доверила на такъв човек. Всячески се стараеше да се домогне до Дейзи, точно защото му липсваше класа и искаше да си я достави, като се ожени за нея. Само че в реалността не работят така нещата и за това и финалът е такъв-поучителен.
Според мен Том и Дейзи са си един за друг, еднакви са и правилно избягаха, а Гетсби падна жертва на собствените си болни амбиции. Същото важи и за Мъртъл. Не ангажирам никой с моята оценка за героите, просто така  възприемам сюжета на пиесата.

# 93
Очаквах го … ама е жалко такива фанфари бяха - това за Мерилин

Общи условия

Активация на акаунт