Проблем със сприятеляването

• 1 076
  • 39
  •   6
Отговори
Здравейте, имам тийнейджърка, която е леко затворено дете. Винаги е била много дисциплинирана, много добричка и скромна. Разбира се, не са й чужди пубертетските моменти у дома, но изобщо не мога да де оплача. Проблемът й е, че много трудно се вписва сред връстниците си.  Има си една приятелка, с която много си споделят. Тя е от съседния клас и пътува до нашия град за училище.
Преди време ми се оплака, че има чувството, че другите я отбягват. Чувства се зле от това. Посъветвах я да се заявява с повече самочувствие и тя да инициира контактите. Много срамежлива е, предпочита да е невидима. Леко пълничка е, с очила и упорито акне, заради което ходим по лекари. Мисли, че външния вид ги отблъсква. Говорих с класната. Тя не вижда проблем и казва, че е добре социализирана. Аз на нейните години си излизах с компания, а тя е все у дома.
Общува прекрасно с нашите приятели и по-големи от нея - проблем са връстниците й. Много свързана е с мен и баща й и споделя доста. Сигурна съм, че ще си намери мястото. Просто я виждам, че това я тормози и не спирам да я мисля. Говорим си често на тази тема и й показвам пълната си подкрепа. Как по друг начин бих могла да й помогна!

# 1
Да свали килцата, да се погрижи за акнето и да се запише на нещо да тренира.
Може и да е друго - ако другите деца не са и на възпитание или интелектуалното ниво, нормално е да не е особено активна в свързването с тях.

# 2
Лекувайте лицето, запишете я на спорт.
С това ще й помогнете.

# 3
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но няма как да накараш група "яки тийнейджъри" да харесват пълно момиче с пъпки и очила.
Пусни си всеки тъп тийнейджърски американски филм и същият сюжет ще ти се появи пред очите.
Яките тийнейджъри не се събират със зубрачки с очила - това е така откакто свят светува.
Не разбирам защо бутате дъщеря си в тази посока?
Какво целите не ми е ясно? Да стане обект на подигравки? Да започнат да я тормозят?
Радвайте се, че не я закачат защото както я описвате е чудо, че не е станала обект на тормоз в училище - перфектната жертва.

# 4
  • Melmak
За акнето сте взела мерки, а за наднорменото тегло? Задължително спорт, млада е, здрава е, лесно ще свали. Това е проблем не само визуален, а здравословен. Самочувствието ѝ ще се подобри.
Звучи сякаш е много свързана с вас и трудно прави сама контакти. Това трябва да промени. Зависи и от средата, ако са много по-различни като интелект може за това да не се вписва.

# 5
Аз пък познавам по-пълни момичета с очила, които не биват отбягвани. Знам ли,  всичко е според зависи. Според мен по скоро виждат, че е с по-ниско самочувствие и реално това създава една сериозна бариера. А и ако съученичките се перчат прекалено много и се кифлеят, може и тя да не ги харесва... Ето, щом с по-големи от нея си общува без проблем, значи не чак толкова неконтактна. Вариант е да се запише на някакви групови занимания, за да е сред хора. Но нека се погрижи и за външни си вид, за нейно лично самочувствие.

# 6
  • Deutschland
Оххх, моята е на 9 и също има трудности със сприятеляването. Децата в класа й просто странят от нея. Няма да навлизам много в подробности, но детето ми е фен на приказки, на Дисни принцесите и днес след училище ми показва вкъщи какво са й нарисували децата. Картина на Елза, която лежи мъртва. Ами, за мен не е нормално. Мъжът ми направо е побеснял и цяла вечер повтаря, че е по - добре да не общува с тях и да не се сприятелява.

# 7
  • Paris, France
Скрит текст:
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но няма как да накараш група "яки тийнейджъри" да харесват пълно момиче с пъпки и очила.
Пусни си всеки тъп тийнейджърски американски филм и същият сюжет ще ти се появи пред очите.
Яките тийнейджъри не се събират със зубрачки с очила - това е така откакто свят светува.
Не разбирам защо бутате дъщеря си в тази посока?
Какво целите не ми е ясно? Да стане обект на подигравки? Да започнат да я тормозят?
Радвайте се, че не я закачат защото както я описвате е чудо, че не е станала обект на тормоз в училище - перфектната жертва.
Като майка на момиче, било доскоро тийн, се подписвам под всяка дума. Жестоко, но животът е такъв.

Оправяте и храненето! Вижте как са нивата на витамините Д3, фолиева киселина и В12. Имат връзка и с акне, и с наднормено тегло. Не е лошо да я заведете на ендокринолог. Може да я окуражават да спортува, да излизате с нея да бягате заедно, но без да я натискате и бутате, защото може да има обратен ефект.

И моята дъщеря е доста затворена и става все по-затворена. Хубаво е, че се интересувате от социалния и живот, но не е добре да я тикате в посока, която не е за нея и характера и. Моята дъщеря не изпитва нужда да купонясва и излиза с приятели и уважавам желанията и. Това поколение е по-затворено, резервирано и индивидуалистично.

Акнето е добре да го чистите редовно. Дъщеря ми имаше черни точки по носа по едно време, но редовно ги махаше с топла кола маска и никой не разбра. Ако е кистично акне - ендокринолог и драстична смяна на хранене и начин на живот + добавки. 

В никакъв случай не отваряйте вие темата за акнето и наднорменото тегло! Питайте как се чувства, иска ли някаква козметика, почистване на лицето! Коментари - не.

# 8
Аз бях такова дете. Тогава много страдах.
Сега осъзнах, колко по-напред съм била като интелект, вкус и пр., но това не ми помага. Тогава не го знаех.

Едно от децата ми имаше безумно акне. Какво ли не правихме, нищо реално не помогна. Само един антибиотик от гръцка аптека на границата реално помогна. Изписа го поредния дерматолог.

Всяко нещо с времето си.
Тези, които тогава ми се подиграваха, сега много ме търсят за помощ и съвети, но годините в гимназията не бяха добри за мен, бяха направо мъчение. Бях много умна ( сега затъпях с времето) , но каква ли не ме наричаха, защото без много учене бях безгрешна.  Давах всичко от себе си за съучениците, бях мила, внимателна и услужлива, но не престанах да съм обект на насмешки. Криеха ми дрехите, шапката и пр. Имаше истински зими тогава и един път се прибрах без шапка и дреха.
Сега: Имам повече деца, образования, изглеждам много по-свежа, обиколила съм в пъти повече страни по света, но само като се сетя за тези години и ми съхне душата.

# 9
  • Down south
Цитат на: Блатно кокиче link=topic=1815865.msg50220886#msg50220886
Преди време ми се оплака, че има чувството, че другите я отбягват. Чувства се зле от това. Посъветвах я да се заявява с повече самочувствие и тя да инициира контактите. Много срамежлива е, предпочита да е невидима. Леко пълничка е, с очила и упорито акне, заради което ходим по лекари. Мисли, че външния вид ги отблъсква. Говорих с класната. Тя не вижда проблем и казва, че е добре социализирана.
Общува прекрасно с нашите приятели и по-големи от нея - проблем са връстниците й.
Девойката може би има нужда от малко външна помощ.
Защо не помислите да замените очилата с лещи, ако е възможно. Ако ли не, по-атрактивни рамки, поне два чифта. Ефектните рамки за очила могат да се превърнат в прекрасен аксесоар.
Ходенето по доктори за акнето звучи не много сериозно. Какви доктори? Дерматолог? Терапия?
Теглото е фактор на тази възраст. Докато се овладее, избирайте дрехи, които са актуални за момента, но същевременно подчертават даденостите и и прикриват нежеланите зони.
Трябва да се види красива и да добие самочувствие. Добие ли го веднъж, то ще струи от нея и ще бъде, като  магнит за околните.
Успех и бъдете упорити.

# 10
Благодаря на всички. С акнето се борим вече с пореден лекар, тъй като лечението при предишните те дават резултат. Тази лекарка е първата, която пусна много изследвания - чакаме резултати. Ходи три пъти в седмицата на фитнес и два пъти на танци - не мога да кажа, че не спортува.
Изобщо не я бутам никъде, не знам защо някои от вас са останали с такова впечатление. Просто я виждам, че се тормози и искам да й помогна.
Сигурна съм, че ще си намери мястото.
Спокойствието и душевния й комфорт са важни.
Благодарна съм, че споделя с мен и баща й.

# 11
На колко е детето? Браво че спортува. Не може всички да са фиданки, зависи и от структурата на тялото и наследственост. Аз пък бях много слаба и ми викаха скелет. Много важно.
Детето явно е умно и добро, ще си намери средата. Случило е на родители, това е по-важно.
Учете я да не се влияе от чуждото мнение и да се обича. Не виждам нищо срамно и в носенето на очила.

# 12
На 15 е. Благодаря ви.
Ние самите имаме много приятели и непрекъснато се събираме. Тя вижда това.
Има си най-добра приятелка. Виждат се и след училище понякога, но и двете са си читанки и си учат, щам започне училище.
Скоро ми сподели, че си пише и с едно момче.
Може би правя грешка, че я сравнявам с нас на нейните години - аз не бях най-кроткото дете.

# 13
Възможно е и средата да не е нейната. Моя приятелка от детството не случи на клас в гимназията, не намери и един човек, с който да се сближи. После в университета вече нямаше проблеми да формира връзки с други хора.
А от спорта няма ли да намери някое другарче?

# 14
След последния ти пост започвам да си мисля, че ти имаш проблем, а не дъщеря ти.
Тя си е добре с нейната си приятелка, учат си и така.
Ти обаче, (нещо, което ми избоде очите) я наричаш "читанка" сякаш е нещо лошо, че вместо да се занимава с момчета, цигари и алкохол е седнала да учи?!
Я си представи утре да ти цъфне бременна? Или наритана и обиждана от съучениците си?
По-добре ли ще ти стане?

Майка ми също е била едно от "популярните момичета" в гимназията.
Голям удар беше за нея, че бях взела всички кофти гени на баща ми и всички ме отбягваха.
След безумните съвети за "сприятеляване" с хора, които ме отбягваха трябваше да ме преместят в друго училище заради психически и физически тормоз.
Не я правете тази грешка моля ви!
Оставете момичето да бъде себе си и не го карайте да става ваше копие.

Общи условия

Активация на акаунт