ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 10 343
  • 226
  •   1
Отговори
# 105
  • в очите на дъщеря ми
Какъв ужас, Нинка,  просто не е истина! Дано не се повтаря!

# 106
Преди дни бях на РС и учителката, която им преподава по специалните предмети каза, че телефоните се ползват в час и е свързано със специалността.

Нинче, голям ужас сте преживели. Дано никога не се повтаря.
При нас преди години се беше запалил комина отвътре, добре че беше почивен ден и се усетихме навреме. Сложихме кърпи с оцет на всички отвори. ММ цяла вечер не спа и следи да не се запали покрива.

# 107
  • Пловдив
Нинка, само спокойно, че всичко се отразява в един момент. Дано повече не се случва.
Връщам се от родителска-ами нищо съществено.

# 108
Нинка, пак ли, еххх, че съ не спира, то като наближат празници и все тъй. Добре, че е бил малкият рогатко. Да ти е жива и здрава и комшийката. Ай да не съ случват повече таквиз неща. Осветихте ли я къщата, явно има нещо. Набора да спи, не го закачай, ще се събуди по някое време. Утре сутринта го остави сам да реши, дали ще си остане или ще иде.

При нашите и да искат, няма как да им ги забранят, все пак паралелката им е такава, както и в други училища. Телефони не ползват когато правят тест. А и какъв е смисъла от туй упражнение. То самите деца ако нямат чувство на отговорност, със забрани най - много да ги провокират, тогава ще настане....

Рени, пак рано си се прибрала.

Между другото на Руски 146 мисля беше тоз номера, има доста интересни новогодишни украси, на символични цени ще са, мисля беше за неделя, но може би ще са евтинки и през другите дни. Ако на някой в Пловдив му са нужни, може да иде и да ги види.

Мойта днес, получи 4 похвали в школо по един и същ предмет, от едната госпожа. Цъка ми туй нящо, отварям го и ко дъ вида, отзиви, та даже и оценката от контролното ( входното ) цъфна. Засега само БЕЛ развали колоната от контролните ( входните ). И за да не съ чудите защо го пиша туй, да си кажа, че входните не са писани като входни, а като контролни, но пък в школо при нанасянето на оценките си пише входно. Луда работа, ко да кажа. Даже едната седмица имаха три входни, като двете бяха в два поредни дни. Днес правиха контролна, утре пак имат. Но пък най ме учуди входното по БЕЛ, все едно НВО или ДЗИ са правили, цели 40 въпроса, като в тях е имало два текста и една теза, да намерят грешките ( букви, запетайки ), на мойта пак не и стигнало времето, и от бързане, е допуснала грешки, но нищо. За сметка на това пък, по Мат. ме изненада приятно. Засега положението е екстра, да видим нататък как ще е.

# 109
  • София
Аз не мога да ви разбера за телефоните. Чухте МОН, че това ще реши проблемите в образованието. К’во недоволствате?
Първо пестите от телефони. Второ - водите едно тъпо дете в училище, връщат ви умно. И всичко вече е наред.
Представете си вече да не ви пращат домашни по математика в школо, защото децата нямат телефони и няма къде да ги видят. Решават си задачите в клас, че нали без телефони образованието вече няма проблеми. Също и с дисциплината няма да има проблем, че дете без часовник няма как да закъснее.
Аз очаквам сега, като му взема телефона, само да готвя, пера и гладя и детето да стане поне професор (ама не дървен философ). Министърът е обещал все пак. Ако на министрите в тази държава не вярваме, то на кого?
В нашето училище няма да взимат телефоните на децата, но ако дете ползва телефона в час, ще има наказания. При нас с наказания ще поумняват децата. Сигурно е още по-естествено от забраните. Аз и на директора вярвам, така че професурата е съвсем сигурна.
Аз понеже не съм чела наредбата, като забраниха телефоните, таблетите забраниха ли?

# 110
Мнението на големия ми син по въпроса. Според него учителите не трябва да се опитват да прибират телефоните на тези, които ги ползва в час. Това било изгубена кауза и само се губело време в разправии. Ако някои ученици искали да си останат тъпи, това си бил техен избор. А и докато си човъркат в тях, не пречели в час и било по-добре за тези, които се опитват да научат нещо. На него сега много му харесва студентският живот. Който иска да слуша, влиза в лекция/упражнение, който не ще, просто не се вясва и никой преподавател не го играе пъдар.
Наборът се ядосва пък за преписването. На входното по математика шестици имат някои деца, които според него не знаят абсолютно нищо. Е, тук вина има учителката. Никой не може да ме убеди, че от катедрата не се вижда кой преписва.

# 111
Ей Тони🍀, като си написала как твоята днес има 4 похвали по един предмет... и не мога да се стърпя да напиша и аз. Моята също има днес 4 похвали по един предмет, Тя милата си мислела, че ще ѝ напише оценка, а то само похвали. Обаче какви похвалиии. С ММ се разтопихме. Той реши, че трябва и нея да я зарадваме така, както тя нас. Отделно по друг предмет е искарала 6-ца, така че още повече ни се приповдигна настроението. Браво и на твоето и на моето дете.

Леле ninanb! Ужас! И ние преди няколко години имахме проблем с кабела, който идваше към нашия апартамент. Мине се немине и тока спираше с трясък във входа. Беше почнало да спира по 2 и повече пъти на ден при различни обстоятелства. Накрая разбрахме, че кабела е пробит (вероятно като са сглобявали кутията в която минават кабелте на всички) и понеже минават все повече години, откакто е построен блока, та нещата стават все по-зле. Казаха ни, че е имало вероятност да прескочи искра и да подпали всички кабели в блока, но до това за щастие не  стигнахме. Прокарахме нов кабел и всичко се оправи.

# 112
Лелеее,Нинка, голям шок сте изживели! Никога повече да не се повтаря!
Наборът цяла седмица си е у дома - започна с темп, запушен нос, кашлица, то имало болни, които си ходили на училище и няма как да не пипне вирус, но минава...
Браво на наборите и похвалите, които получават.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 19:40 от ina21

# 113
Вампи, тъй де, без техника, ама часовника да е от най - най - простите. То такъв бум ша настане от деца, кое от кое все по - умно. Ша сме топ.

Вяра, браво и на твоето дете, да не са били при една и съща госпожа.

Тя иначе по другия ( ООП - то ), получи и оценка. Но пък не мога да разбера, как в един и същи ден правят два теста. Мойта не се оплаква, дори се радва, че така за известно време няма да има тестове, макар, че в четвъртък пак ще имат. И докато за нея сега не е проблем ( защото не са по предмети дет не ги харесва ), то за някои деца си е. Не на всеки му се отдава.   А в четвъртък е било забавно, учителката първо и казва, че не е направила правилно кода, после отива до нея и пак продължава да го твърди, захваща се да го прави, да амааа, нъцки, и вече обвинила компютъра, на две от дружките им станало доста смешно, едвам се сдържали, на мойта също и станало смешно по едно време, обаче и тя не може да се разхили, едвам се стърпяли до междучасието. Хич не знам как ще я карат така, сами си ги учат нещата.

Никой нищо не казва за срещата, нема ли съ сбирате.

# 114
Вяра, браво и на твоето дете, да не са били при една и съща госпожа.

Много сладко, но не сме от вашето училище. Simple Smile Похвалите са по програмиране, а шестичката по "Автоматизация на проектирането в електрониката". Не ѝ разбирам много от предметите, но поне брат ѝ и баща ѝ са наясно. Даже оня ден тя и приятелчетата ѝ от класа са стискали палци баща ѝ да разбира от някакви карти, та да им ги обясни, че на следващия ден предстоеше тест. Оказа се, че ММ не беше чувал за тях, но изрови информация от стари книги и учебници. Разгедаха ги заедно, разучиха нещата и после моята свика съвет с приятелите си (през интернет) да им ги обясни. Wink Сега си чакат оценките. Simple Smile

# 115
  • София
А защо учат неща, които са по-стари от мъжа ти и не се използват? Звучи като за тях да няма информация в нета, а само в старите книги.
Това не е заяждане, дори не е и въпрос. По-скоро очаквам да кажеш, че е някакъв фундамент, който… (нещо като блоксхемите)

# 116
Наборката все още не е ориентирана какво ще кандидатства след 12 клас. Прави индивидуално някакви тестове в училище при педагогическия съветник (който е завършил психология) и ги донесе вкъщи. Като ги погледнах - равен брой точки на някой раздели т.е. голям избор на бъдещи подходящи професии. Гледахме и специалности в няколко университета и нищо не отсяхме.

Има ли и други неорентирани деца?

# 117
  • в очите на дъщеря ми
Vita и прекрасната,  не е наясно със себе си🤣.....мисля има време, ще се намери😅

# 118

Има ли и други неорентирани деца?
Има. Моето.
И аз се търся вече 30 години, но работя това, за което съм учила, докато намеря себе си. И добре, че съм завършила това, което не харесвам, че ако трябваше да работя това, което ми харесва, да съм умряла от глад!

# 119
И моят още не е напълно ориентиран, но поне е ясна посоката. Брат му пък както години наред твърдеше, че ще учи компютърна специалност, така в началото на 12 клас направи рязък завой и сега учи финанси и счетоводство.
И сега наборът се е ориентирал уж за компютърна специалност, но може и нещо друго техническо да избере. Има още година и половина. Ще събирам отзиви и за обучението по някои специалности, в които имам познати деца. Ако и той се откаже от компютърните истории, има и други варианти - ССС в УАСГ или нещо друго пак там ВиК, геодезия. Електротехника или както там се води точно в ТУ. Като учебен план много ми харесва Интелигентни системи и изкуствен интелект в ТУ. Изглежда ми като да има добър баланс между програмиране и електроника, но не знам все още как е като ниво на обучение. Имаме един приятел, който има фирма за комплектоване и програмиране на роботи за работа в индустрията. Трябва да го заведем да разгледа там и да види с какво точно се занимават.
Имаше някакво желание и за МВР академията, за пожарна безопасност. Това си е инженерна специалност. Приемът обаче там е с ДЗИ БЕЛ + разни други неясни критерии. Той висока оценка по БЕЛ не може да изкара.

Общи условия

Активация на акаунт