Термин Юни 2026

• 7 269
  • 237
  •   3
Отговори
# 225
На сайта на Шейново пише, че от две години вече и те са с 3-то ниво неонатология. Хубаво е, не знаех.

Иначе аз съм в майчинство за първото дете още, не ходя на работа, но честно казано работата е за предпочитане. Grinning Поне като се прибереш си почиваш, а сега трябва да съм постоянно в кондиция и настроение, за да се грижа за детенце на 1г3м, а особено с гаденето и умората не е лесно.
След Нова година ще отида до работа и ще им съобщя. Ще говоря и с HR как става припокриването на майчинствата, че не ми е ясно.

Тъй като една приятелка ще е с породени, то тя си пусна болничен някъде около 1вата фетална морфология и така вместо тези 780лв вземаше болничен. Та може да гоовриш с АГто да пуснат болничен. Аз поне така мисля да направя.

Днес бях на преглед. Бебчето се развива супер, но явно наистина съм заченала по-късно и в момента отговаря на 7ма седмица. Та май съм за юлската група 😀 иначе почва леко да ми се гади ако не съм яла в скоро време, но все още не е нещо фрапантно.
Да, това за пренаталните тестове, че са на 100% достоверни само за тризомиите е вярно, а те се хващат на ехограф.
Защо в юлската група, аз също съм 7 с и 6дни и терминът ми е за 26.06

# 226
Синдромът на Даун може и да се пропусне на ехограф, ако плодът няма характерните физически аномалии.

# 227
  • София
Здравейте! Следя ви от самото начало с интерес! Записвам се и аз с термин 10.06.2026г 😊 Това ми е втора бременност и дечицата живот и здраве ще са с 1г9м разлика, купона вкъщи ще е пълен! Чакам с нетърпение и аз ФМ и БХС и също се чудя за пренатален, но в крайна сметка мили мами, дори да излезе, че бебето ви има примерно синдром на Даун-какво, ще го махнете ли?? Малко директен и може би неудобен въпрос, но все пак.....

# 228
И аз директно отговарям - да. Не защото ще го обичам по-малко, а защото не искам да е зависимо от моето съществуване. Само родителите биха жертвали всичко за детето си (време, нерви и средства за специални грижи) и ако нещо се случи с тях, детето е обречено.
А и не искам първото ми дете да остане на заден план, защото второто има нужда от цялото ни време и внимание. Не веднъж съм чела подобни истории.
Но не бих взела подобно решение преди да съм на 1000000% сигурна, че диагнозата е вярна т.е. след пренатален тест, амниоцентеза и т.н.

Само мога да се моля да не се стига до там.

# 229
Подкрепям Лютиче.

Аз също бих постъпила така, ако съм на 1000% сигурна.
Не мога да обреча живота на няколко човека, най-вече на болното детенце. Не искам и по-голямото ми дете да страда, заради липса на внимание и след като нас ни няма един ден, то да поеме цялата отговорност. Според мен това е безотговорно и егоистично от страна на родителя.

За съжаление и нашата мила държава не се е погрижила адекватно за дечицата в неравностойно състояние и техните родители.

# 230
Здравейте отново. В 10 седмица съм и трябва да си запиша час за фетална и БХС, но понеже не съм от София се чудя къде да отида точно. Имате ли добри отзиви от Марковс? Вие къде мислите да записвате час?

# 231
Подкрепям горните твърдения, колкото и ужасно да звучи за някого, ако след потвърден от амниоцинтеза резултат излезе синдром или аномалия не бих го причинила на детето и на близките си.
Разбира се никога не бих изоставила детето си ако в последствие отключи заболяване, но именно пренаталната диагностика е създадена, за да предотврати и даде възможност за избор. Дано никога на никой не се налага да взима такова решение.

По повод ФМ, аз предходен път си бях записала за Марковс и съм чувала само добри отзиви. За съжаление не стигнах до нея, за да ти споделя опит.

Иначе по горната тема за заболявания вие какво мислите за стволовите клетки?

# 232
Здравейте момичета, записвам се и аз с термин 16 юни, следя темата от самото начало. Запазих си час за пренатален тест в Cell Genetics и по конкретно NIPTIFY, както и за Фетална в Марковс. Има ли вече някоя насочила се към определена болница за проследяване и съответно раждане? Аз се колебая между Токуда и Майчин дом, тъй като съм с бъбречно заболяване ми се иска наистина да е добра, за по рискови бременности.

# 233
Всички изследвания за пренаталния тест ли се пращат в САЩ? Няма ли тестове, които се правят в България за по-кратък срок? Аз се притеснявам, че ще се падне Декември преди празниците и ще отиде към 1 месец чакане..

# 234
Не, има такива, които се пращат в Европа и срокът е по-кратък. GenePlanet мисля, че изпращаха в Унгария. Там ми бяха дали срок от 4-5 работни дни за резултат.

# 235
На сайта на Шейново пише, че от две години вече и те са с 3-то ниво неонатология. Хубаво е, не знаех.

Иначе аз съм в майчинство за първото дете още, не ходя на работа, но честно казано работата е за предпочитане. Grinning Поне като се прибереш си почиваш, а сега трябва да съм постоянно в кондиция и настроение, за да се грижа за детенце на 1г3м, а особено с гаденето и умората не е лесно.
След Нова година ще отида до работа и ще им съобщя. Ще говоря и с HR как става припокриването на майчинствата, че не ми е ясно.

Тъй като една приятелка ще е с породени, то тя си пусна болничен някъде около 1вата фетална морфология и така вместо тези 780лв вземаше болничен. Та може да гоовриш с АГто да пуснат болничен. Аз поне така мисля да направя.

Днес бях на преглед. Бебчето се развива супер, но явно наистина съм заченала по-късно и в момента отговаря на 7ма седмица. Та май съм за юлската група 😀 иначе почва леко да ми се гади ако не съм яла в скоро време, но все още не е нещо фрапантно.
Да, това за пренаталните тестове, че са на 100% достоверни само за тризомиите е вярно, а те се хващат на ехограф.
Защо в юлската група, аз също съм 7 с и 6дни и терминът ми е за 26.06
Аз съм по-скоро началото на 7с и може би ще дойде началото на юли. Ехографа при АГто при което сега отидох е зле и не може да измери с точност и да каже конкретна седмица с ден. Ще видим кога ще излезе може би на феталната с точност.

Ellstta-добре дошла в клуба на породените 😁

# 236
Всички изследвания за пренаталния тест ли се пращат в САЩ? Няма ли тестове, които се правят в България за по-кратък срок? Аз се притеснявам, че ще се падне Декември преди празниците и ще отиде към 1 месец чакане..
Аз направих в Cell Genetics вариант Niptify и казаха максимален срок 10 работни дни. Мисля че изпращат теста в Естония. Не съм чувала за лаборатория в България която да ги работи тук.

# 237
Аз съм след 2 седмица на БХС в Oscar clinic и днес четох из форума за неинвазивните - на този етап продължавам да се чудя дали изобщо да правя такъв, все още си мисля да изчакам първо морфологията и после, ако има нещо притеснително, да пусна. Иначе гледах за Synevo и Veracity - цената е на половина и се прави в Кипър, ако не реша за някой от другите може поне този да пусна, ей така за някакво спокойствие. Близка приятелка ми каза, че в Германия има и опцията да пуснеш само тест за пола и много ме е яд, ще тук не го предлагат, тъй като почва да ми става все по-нетърпеливо да разбера!

За момента просто се надявам всичко да е наред и да расте правилно. Сега съм в 10 г.с. и симптомите ми определено намаляха - не ми се гади толкова много, хапвам добре, не само тестени неща, и като цяло имам малко повече енергия.

Общи условия

Активация на акаунт