Термин Юни 2026

• 7 699
  • 250
  •   4
Отговори
# 240
Моя приятелка в Германия ми каза, че от миналата година било безплатно. За пола 18 евро.
Не знам дали някога ще стане безплатно и в България, би било хубаво. Имам все пак надежда, нали направиха първата фетална безплатна по здравна каса. Ако разбира се намериш лекар, който прави ФМ по каса..

Не е точно така. Само с направление от лекар при наличие на някакви показатели, които изискват този тест, иначе напълно си се заплаща.

# 241
  • София
Малко страничен въпрос.
Вчера бях на преглед и питах АГ дали мога да ходя на лазерна епитафия за интим. Бях сигурна, че ще каже 'не', но той пък каза, че нямало проблем?
Вие да знаете/правите нещо по темата.

Иначе за пренаталните тестове ми препоръча вижън най-базовия. Каза, че от по-разширените пакети нямало смисъл. Не разбрах защо ама така каза. И ме праща да ходя в 11та седмица.

Иначе по измерване съм 7и5, с трябва да съм 8и4, така че продължава да изостава. Не знам защо, но се безпокоя.  14мм е

# 242
И аз уж бях 9та седмица, но миналата седмица на прегледа ми каза, че ще родя по-късно от термина, който ми даде първоначално понеже изостава и отговаря някъде на 7-8 седмица, но нямало проблем развива се добре и да не се притеснявам.
Моя въпрос е какво ядете изобщо през деня, винаги съм яла месо всеки ден, сега не мога да го погледна. Преди хапвах за закуска кис.мл с чия и плод сега не мога да го погледна, ям само хляб ( по принцип дпста го избягвам от години и съм яла 1 път на 2 3 месеца), баници и всичките му мазнотии и имам чувството, че съм забравила какво може да се яде освен тесто. Супа да не виждам, а толкова обичах. Моля кажете ми да си взема някаква идея, че и готвено не  ми се яде пък се притеснявам да не стана 100кг с това тесто.😅 Извинявам се за дългия пост, просто ми е мъка с яденето.

# 243
Моя пренатален ще бъде след 11та седмица. По-рано доктора ми е против. А така ми се иска по-скоро да мине и това…
Сутрин хапвам две варени яйца, за обяд някакви супи или манджа. И вечерта се започва, ядене през два часа на каквото намеря. Снощи последната ми смяна в кухнята беше в 12ч. Намерих едно варено яйце и го хапнах с малко крекери. Сложих си сензор за мерене на глюкоза, да проследим как са нивата на захарта.
Прибирам детето към 18ч и рязко ми пада батерията и искам само да си почивам и хапвам. А детето ми скача по главата и е забава…

# 244
  • Стара Загора
Днес и аз минах преглед, АГ-то ми назначи първите изследвания по ЗК. За пренателен тест каза, че не държи. Евентуално ако има някакви отклонения, тогава.

# 245
Аз лично лазерната епилация я спрях при първата бременост. Няма достатъчно клинични проучвания при бременни ( както за много от нещата де)
Иначе и аз почнах да ям супер много и начесто иначе получавам обилно слюноотделяне и почва да ми става лошо. Сега не ми се хапва толкова сладко, а солено, люто, кисело...а и супи почнах много да правя 😂 опитвах се да се ограничавам с предната бременост и не стана. Реших да свалям килограмите после, та със сегашната бременност започвам с 5кг надолу спрямо началото на първата 😀 попринцил е най-хубаво балансираното хранене, но нямам сили. Не стига че луканки, пастърми, сурови меса, суши, меки сирена, рохки яйца не могат да се ядат Sad

# 246
И на мен ще ми е зор с пастърмата тази зима, обичаме да правим домашна, обожавам да я ям, ноо...
Искам да питам също при ФМ задължително ли се прави биохимич. скрининг и дали влиза в цената или всичко е отделно. За пренатален не знам какво ще правя, казах ви мнението на моя АГ, решението ще е в моите ръце ще проуча някой по базов тест.

# 247
Луканките и сушито са ми голям зор... Много ми се ядат.
Иначе ако започне да ми става лошо, натъпквам нещо тестени в устата и гълтам по най-бързия начин. Нищо друго не помага.
Килограмите слабо ме вълнуват но горната ми граница бременна е 63, та не мога да се оплача. Още в болницата си ги оставих. Единствено сланинките останаха и коремът не се прибра, но здраве да е... Хич не го мисля. Само да са ни здрави децата и да сме щастливи.

# 248
Аз не бих правила лазерна докато съм бременна особено на интим. Никой не е изследвал дали не би се отразило негативно.

Иначе въпреки, че направих пренатален с ФМ ще направя и БХС. Това изследване е важно защото показва риска от преекламсия. Мисля че в майчин дом правят БХС безплатно или с направление, но не съм сигурна.  Направо вече откачам кога ще получа резултатите от пренаталния.

# 249
Моя приятелка в Германия ми каза, че от миналата година било безплатно. За пола 18 евро.
Не знам дали някога ще стане безплатно и в България, би било хубаво. Имам все пак надежда, нали направиха първата фетална безплатна по здравна каса. Ако разбира се намериш лекар, който прави ФМ по каса..

Не е точно така. Само с направление от лекар при наличие на някакви показатели, които изискват този тест, иначе напълно си се заплаща.

Ами при мен и двата пъти тестът ще е преди първата фетална, бебето си върви перфектно за седмицата и въпреки това ми ги пускат безплатно. Може да зависи и лекаря колко е благосклонен Grinning

За лазерната и фотоепилацията някъде бях чела  че не е опасна за плода, но няма особено голям смисъл заради хормоналните промени в тялото и са възможни много пигментни петна. Някои бои за коса също не хващат при бременни жени.
Абе голяма каша.

# 250
За лазерната и аз не би рискувала - преди години ходих в салон, после се поддържах вкъщи с Philips Lumea, но и аз четох, че не е препоръчително и даже си подариха уреда, да не ми се мярка из вкъщи Grinning Откакто забременях наистина виждам доста хормонални промени - оправям си ръцете с бръсначка и след ден-два пак са излезли дебели и тъмни косъмчета.. Ще трая така, какво да се прави 😅 За другите зони ще го мисля с времето, на кола маска отказвам вече да ходя, достатъчно години терор бяха.

За храната аз минах през всякакви периоди - в началото ядях супер много варени яйца, после си правих разни сандвичи, имах седмица на леща, тестени закуски.. Тези дни ям само едно - пълнозърнест хляб и извара (от тази Quark в Lidl). Закуска, обяд и вечеря.. Някои дни ми се прежда дюнер или фалафел, но си ги поръчвам без зелени салати, че ме притеснява как ги мият (то защото хигиената на тези места иначе е топ хаха). Но да, ограничавам само неща със захар и бяло брашно, ако друго ми се прияде си позволявам.

Общи условия

Активация на акаунт