На море в България на All inclusive 2026 г. - тема 1

• 16 466
  • 332
  •   1
Отговори
# 225
  • Сф
Тета ,а Сънитурс направиха ли ти вече лоялната отстъпка за клиент техен, че по спомен и тя е 5%. Да не се окаже маркетингов трик. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тя по спомен е от 3 до 10 % в зависимост от хотела. Няма да е лошо да погледнеш и хотела и цените му в различни сайтове и през него самия на Черния петък. Като цена поне. Но ти търсеше и удобна анулация ,та не знам . Следя.
Аз не мога да резервирам нищо към момента докато не се изясни един мой разход и направо не знам. Края на месеца ли е петъка или целия месец следите? Оффф, дано успея да се включа някъде. Да видим колко съм смела..

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:11 от PureLove

# 226
  • Beyond the stars
Топола скайс са с 40% на сайта им. И да има увеличение спрямо миналата година не е нещо, което се забелязва.

# 227
Не уточних, че е за някои хотели. Но то винаги е така, не е нещо ново, за това помислих, че го знаете това.

Направиха ми, да, някаква отстъпка от тях, Не беше именувана каква точно е, но има, да, такава. Холидейпланет да речем нямат такава.

Отговориха ми че мога да направя нова резервация с петте процента отстъпка, а платеният депозит ще бъде прехвърлен към новата резервация. Обаче са написали и че изглед и местоположение на стая не са гарантирани, което не знам как да го разбирам - нали всеки вид стая е с отделна цена и ти плащаш определена цена, от която е ясно каква и ще е стаята. Не го разбрах, писах им имейл, ще кажат.

Пюрче, през хотела ми е двойна цената. В букинг също. На този етап през ТА е най-добре, съчетано и с анулация 10 дена преди датата, ми е суперско.

В хотелите може би пускат ниски цени като наближат датите. За Маджестик така направих - през хотела ми даде най-ниска цена, резервирах началото на юли за 20ти юли.

# 228
  • Сф
Чак всеки вид стая не е с отделна цена. Парк и море са обичайно и има разлика в цената. Случвало се е да ми казват ( от един, два хотела), че само през тях е гарантирано гледка, етаж, близост до нещо си. През агенциите ги пишем тия неща като забележка,  но от хотела не са длъжни, препоръчително било. Слава богу съобразявали са се и през агенция не е имало проблем.
Аз обичайно запазвам по- евтините парк. Други неща са ми важни , не това- гледка. Та лично мен няма какво да ме изненадат. Но теб какво толкова ти е гарантирано, че да стане проблем евентуално?

# 229
Разбира се, че са различни цените за видовете стаи.
За море е една, за басейн е втора, за задна затапена гледка към храсталака е трета. Как така не са различни? Плаща се според гледката, и цената е различна?!? Как ще платиш за море, а ще те настанят в стандартна стая на ниска цена - това не мисля, че така работи. Или плащаш за стандарт, настаняват те в гледка-море.

При първата резервация, по която заплатих депозит, не ми писаха тези неща и аз съм с нагласата, че ще съм гледка басейн.
Не искам гледка задна назад към улицата, която е и на по-ниска цена,  и ако действително ми отговорят, че може да се падна и в такава стая, аз ще анулирам резервацията, защото на мен гледката ми е важна. Отделно цената е различна, но там не ме интересува. Интересува ме гледката.

ПС...видях си договора, там е вписан изгледа на стаята, така че съм спокойна.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:44 от teta75

# 230
  • Beyond the stars
Няма вариант според мен да ти променят класа на стаята спрямо заплатената цена. Ако се правят такива промени от хотела, то винаги следва да е в посока upgrade. Иначе съответно трябва да ти възстановят сумата.
Но изисквания тип - висок етаж, съседни стаи, да не е до асансьор, да не е шумно и т.н. - неща, за които не се плаща - само хотелът може да гарантира (и пак не е сигурно).

# 231
  • Сф
Казвам, че обичайно са парк ( гледка към пътя, отзад) и море/басейн,( напред в купона Simple Smile )   Двойна стая. И да ,различна е цената ясно. Ти  си запазила гледка басейн, разбирам. Демек по-скъпите стаи. И ако искаш 5% off ще те настанят в парк или някъде в сачака как' викаш. Joy което пак е парк.
Вероятно тия 5 % са само за стаи парк тогава?? Защо не са казали така?
Ее, аз ако резервирам сега на черния петък басейн няма ли да ми ги сметнат? И викаш като отида съм платила басейн на по - скъпата цена както са винаги по таблица от хотела и ще ме сложат в парк? Това няма как да стане. Те затова са различни категории и цени.
Трикове са това с 5% , седи мирна. Казах,че до 10% си ги въртят както искат. Ако резервирам сега като теб и аз имам клиентска отстъпка и + тия 5% на черен петък вероятно ще получа накрая същата цена като теб.
П.п. точно така Вълшебство. Имах проблем с настаняването в Уейв, но се разреши на място от хотела , защото имаше възможност,а и резервацията не беше през тях.

# 232
Всичко е точно. Грешка е било явно, защото получих същата оферта без този текст вече. Явно в бързината, случва се.
Не са трикове, точно така си е. Има си още 5% ако резервираш сега.

# 233
Бъркате се. Винаги си го пишат това, че ТА не гарантира изглед и етаж. Естествено, че ако си платил гледка море ще те настанят в такава, ако си платил за парк ще те настанят парк. Ако обаче синаписал в бележка, че искаш висок етаж, пък нама налични такава няма дапте настанят в такава стая. Зависи от хотела и затова ТА се застраховат. Ако има допълнителна остъпка то би следвало да е написано дали е за всички помещения или само за някои. И това няма нищо общо с остъпката за лоялен клиент.

# 234
Говорите за нещо различно.
Аз етаж не съм изобщо коментирала. Не ме бърка.
В моят договор е гарантирана стаята, която съм избрала - изглед басейн. Това ми е достатъчно.

В Маджестика например има различни цени за висок етаж. Плащаш висок, настаняват те на висок.
Тук сега няма.

Фаталина, ти говориш за друго . ..за вписване на забележка.
Аз говоря за друго - за резервиране на определен тип стая.
В договора ми е изписн видът на стаята. Не става дума за претенции, които се изпълняват само ако има опция и на добро желание. Знач ги тези забележки. За друго иде реч.

Това лято ми изпълниха такова мое желания да има изглед море, въпреки че платих за не море, хотел Парадизо в Несебър, резервирах през букинг там.

Ама пак да кажа.....различни неща обсъждаме.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 07:27 от teta75

# 235
  • Сф
Всичко е точно. Грешка е било явно, защото получих същата оферта без този текст вече. Явно в бързината, случва се.
Не са трикове, точно така си е. Има си още 5% ако резервираш сега.
Нищо не разбрах.
А цената същата ли е ,на каквато ти си резервирала? И има 5% отстъпка допълнително, ако днес резервирам аз? Ако е така,  следва да получа по - ниска цена от твоята при същите условия за стая.

# 236
Не знам защо трябва да получиш по-ниска цена от мен. Съни турс са коректни. Няма въртели при тях.
Имаш придвид сега ако резервираш ..да, ще получиш по-ниска с 5% цена от моята ПЪРВА резервация. Simple Smile

Имам резервация на ранни записвания с 15% намаление. Плюс намаление от съни турс.

Сега виждам че има още 5% за ЧП ако резервираш сега и то се комбинира с ранното записване. Виж в снимката - пише го в червено.

Сега запитах за нова оферта за съща стая и същи дати. Цената е с още 5% надолу заради ЧП. Сравнено с първата оферта. Мога да анулирам първата, депозита ще го прехвърлят към новата резервация. Условията остават същите. Само цената ми е с малко надолу..с около стотина лева и не знам дали да се занимавам де...но това е.

# 237
топола скай с какви условия заанулиране са при black friday оферта?
едноспален атартамент за 5 дни ми излиза 2к, но нямам стари баблюдения за цение.

# 238
  • Beyond the stars
едноспален атартамент за 5 дни ми излиза 2к, но нямам стари баблюдения за цение.

Може би трябва да им звъннете, за да уточните.
Иначе според сайта - Анулиране след резервиране : 100 % от цялата сума на резервацията
50% е сумата, която се плаща при резервация.

Нямам идея през агенциите на какви цени се предлага и дали им е приложимо намалението.

# 239

Може би трябва да им звъннете, за да уточните.
Иначе според сайта - Анулиране след резервиране : 100 % от цялата сума на резервацията
50% е сумата, която се плаща при резервация.

Нямам идея през агенциите на какви цени се предлага и дали им е приложимо намалението.
Това се чудя и аз, 100 % се дължи или 100% се връща.

Общи условия

Активация на акаунт