Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 11 459
  • 214
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На мен и  с 1 и с 2 и с 10 настилки ми харесва. За себе си не бих го направила с една.
Защо? Интересува ме твоето мнение, а и в случая е различно от това на другите.
😂😂😂
За да съм различна...
Майтапя се...
Защото не гоня визия на списание. Не харесвам паркет/ламинат в кухня и коридор(заради калища, мокрене, риск от протичане на тръби) , което вече "раздребнява интериора", а за винила все още съм със смесено чувство и не съм сигурна колко ми харесва, въпреки че сега има далеч по-смпатично, отколкото преди няколко години.
За стаите... Така и така са ми зад затворени врати и за мен са самостоятелен обект, всяка от.. до си е и обзаведена според целта, нуждата, визията и вкуса на ползвателя... Защо не това да включва и пода... Ако аз искам един цвят в спалнята, който съвпада с моята визия, защо да го натрапвам същия и на детето или в кабинета, където предимно пребивава мм... Същото е и със стените, различни са ни навсякъде... Който както му е уютно...
Аз  например никога не бих купила и осветлението, което синът ми си поиска, нито бих искала гардероб с плъзгащи врати, но след като той се кефи - негово право да си ги избере.
Баните така и така също са различни.... Даже между двете не съм гонила сходство и подобие, което не пречи всяка от тях да ме радва по различен начин...
Да кажем в къщата поне етаж по етаж има единство някакво на цветова гама... С разлики..

Ако обзавеждам за под наем например, там може би бих го направила еднакво за по-лесно, но понеже си е наше - нека всеки си се кефи...

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:58 от Angel_Dust

# 151
  • София
Аз сега правя ремонт в малък апартамент и слагам подобни цветове на ламината и гранитогреса. Ще се получи едно преливане, но няма да бъде съвсем еднакво. Но има подови плочки с дървесни шарки, така че може да се докара еднаквост с различни материали.

# 152
  • София
Ако това е целта и ви харесва...
Аз лично не понасям плочки имитация на дърво... Още повече залепена за дърво... Не, че ламината е дърво...
Но така или иначе, дори да са прекрасни, материала друг, размерите не са като при дърво, ще има фуги, цвета никога няма да е същия, трябва да гониш и дебелини... Еднаквостта ще е полувинчата.
Като са различни, нека са различни, като искаш еднаквост, слагаш една настилка.

# 153
  • София
Моите плочки не са дървесни. Ламинат купих цвят Бор Гризли, а гранитогес избрах на леки черти в същата тоналност. Няма да се слива, но няма и да се отсича. На който му харесва отсичане, си купува контрастни. Доста светли подове ще се получат моите, което на някой няма да му хареса, но аз така предпочитам. По-тъмните тонове дават уют, по-светлите пространственост. Аз предпочитам второто.

# 154
Имитации и аз не харесвам. При нас е трислоен паркет с почти бели плочки.

Ако това е целта и ви харесва...
Аз лично не понасям плочки имитация на дърво... Още повече залепена за дърво... Не, че ламината е дърво...
Но така или иначе, дори да са прекрасни, материала друг, размерите не са като при дърво, ще има фуги, цвета никога няма да е същия, трябва да гониш и дебелини... Еднаквостта ще е полувинчата.
Като са различни, нека са различни, като искаш еднаквост, слагаш една настилка.

+1

# 155
Доводът със затворените врати има основание когато вратите се затварят. Значи еднаква навсякъде или не -  също зависи и от това държим ли през по-голяма част от вртемето вратите на стаите си затворени. Щото ако е така - може и различни действително.

Аз пък съм малко като котките - не търпя затворени врати и дори спалните и денем си стоят отворени. За през нощта също ако сме само с мъжа ми. Е, ако имаме някой на гости с приспиване  ща-не ща затварям, за да не се чувстват дискомфортно другите.

Ако трябва да съм честна еднаквата навсякъде настилка (с изключение на баня/тоалетна/перално) ми се струва по-семпло в положителния смисъл на думата.

# 156
  • София
За можене, може всякак,  въпрос на лично усещане и желание.
Основно си стоят затворени в по-голямата част от времето у нас вратите, но не задължително. И отворено не ми пречи. Аз си харесвам подовете. Но аз съм странна птица, не харесвам и сервизи за хранене с купища еднакви чинии, купи и тн, от - до,  и еднакви чаши не харесвам и тн... Кеф ми е различното.

# 157
За мен функционалността/практичността  е на първо място. Затова в антрето съм с гранитогрес, който не се пързаля, силно устойчив е и има цвят, носещ на замърсяване, той продължава и в кухненската част на хола. Там не искам паркет. В Дневната част и спалните съм с естествен паркет от дълги успоредни паркетини, а в мокрите помещения съм все с различни плочки, не ми се е искало да са еднакви. А и имат врати.  Там подовите плочки са по-леки и не толкова здрави.

# 158
Харесвам еднаква настилка навсякъде освен в банята. Различните ми накъсват помещенията и ми изглеждат като кръпки. Вратите при нас са винаги отворени, някакъв навик (освен тийнейджърската стая). Отделно ако вратите са еднакви съвсем ми се бият с различните настилки.

# 159
При мен зависи от цялостната идея на жилището.

В личното ми жилище всички помещения подовете са със различна настилка/цвят, В моята "глава" така обособявам предназначението им Simple Smile
В холната е светъл дъб, в спалнята която като цяло е в тъмни тонове и ламината е тъмен също. Даже в дневният тракт зоната за хранене и тази с меката мебел също имат постлани килими в различен цвят.
Дори и пердетата са различни материи, но в почти еднакъв цвят.

# 160
  • USA
Ние сме с естествен паркет в спалните и плочки навсякъде другаде, с хубав преход без лайсни. Обаче къщата е голяма и позволява това.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 15:06 от SkyBlue

# 161
Продължете ги без рязане и в спалните, на мен ми изглежда добре.

# 162
  • Street of Dreams
Kакво ви става на всички с тези отворени врати Grinning Никога не съм виждала такова нещо. При мен реално няма врати много - от входната можеш да минеш през коридова, кухнята, трапезарията и чак до дивана е open space, но спалните си ги затварям редовно, иначе ми изглежда неподредено и разтурено. Това макар настилката да е еднаква.

Скай, не съм много фен на плочки в спалнята. Да не кажа че е потресаващо. Дори и най-лятното и горещо жилище да е, не мога да го възприема - макар и с килим. Иначе доколкото виждам коридорът ти също е асиметричен (геометрично нервен) и няма значение как ще наредиш тези иначе перфектно квадратни плочки.

Но сигурна ли си, че го искаш?

# 163
Е, какво... Не винаги спалня значи разхвърляно място. А даже и да някое одеало или възглавници да не са съвсем акуратно застанали това не ми смущава вътрешния баланс. Виж затворени врати ме влудяват. Може да се дължи и на това, че две от спалните се намират в по-малко коридорче където са и баня и перално. Получава се така, че тази част на коридора с размери към 2,10 на 1,70 има 4 врати. Никакъв шанс да ги държа  затворени.
На мен ми е едновремешно това плътно затваряне на вратите във времена когато всичко е борба за колкото се може повече въздух. Но всеки с вкуса си, знаеш.

Както и да е. Идвам съботно да ви възобновявам познанията по руски аз с едно клипче на къщичка в гората. Видеото е много дълго, при все, че го share-вам почти от средата. На мен лично ми хареса неголямата къщичка сред дърветата с отделна пристройка нещо като баня или лятна кухня.

Къщичката е от тези с почти целите стени стъкло, но без да има това леко студено и твърде архитектурно усещане на модернистичните стъклени къщи. Дървен сачак на покрива прелива в дървен таван на интериора. Диван с подвижните облегалки (не знам кога най-сетне ще започнат да ги продават масово и при нас). Малки стаички, но заради многото прозорци усещане за въздух, простор. Стъкло, дърво, включително и на покрива наместо керемиди... Окачени тавани за цялостна подстветка някъде. Изобщо който обича да гледа къщи в детайли може би ще хареса.
къщичка сред дърветата

Ландшафтният дизайн е пак с дърво (алейки), включително едно интегрирано в терасата и покрива. Но никакви безупречни морави. А външната пристройка е в някакъв местен стил или еклектика някаква. Микс от печка, етно полилеи, етно столове, билярдна маса, кухня с 104 бутилки огнена вода върху нея (много пие тоя народ наистина) и т.н. Там съм със смесени чувства, но при всички случаи ако ми подарят това къще с пристройката няма да го върна.
Знам, че не ми обичате клиповете на руски, но пък може да се гледат и само картинки. На малкото, които може пък да гледат... enjoy.

# 164
  • USA
Kакво ви става на всички с тези отворени врати Grinning
Ами всеки си е “башка луд”, както казваше баба ми. Аз лично се страхувам от затворени врати. Имам 20 метров коридор и нито една врата не ми е затворена, с изключение на гардеробите.

По принцип съм съгласна, че плочки не е идеално за спалня, но апартаментът е морски и малък. Ще си докарам уют с килимчета и пердета.
Иначе коридорът си е симетричен навсякъде с изключение на тази стена, която се вижда на снимките. Затова мисля е по-добре да не се накъсва с различни настилки.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 15:04 от SkyBlue

Общи условия

Активация на акаунт