Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 66

• 60 189
  • 477
  •   2
Отговори
# 15
  • Бургас
Благодаря за новата тема! Уютна да ни е!
Картофки във фраера!

# 16
От днес прост ябълков щрудел с кори за баница. Любим ми е.

Merelenda , може ли рецептата за ябълков щрудел с кори за баница .Благодаря!Всички ваши ястия са страхотни! Heart

# 17
Нова порция от кекса на Merelenda Joy Замених какаото с Нескуик, че мъжа не харесва по- наситения му  вкус 🤦‍♀️. Отново много добре,но по- сладък. Вчерашният е спомен,и този вече до средата Joy  Хубава Събота на всички Hug

# 18
Благодаря за темата!

И от мен четвърти дубъл на кекса на Merelenda, но този път в лимонен вариант.
Замених прясното мляко с кефир плюс един изцеден лимон и кората на два лимона, а количеството на какаото замених с брашно. Ами резултатът е отново - Уау! Лек, пухкав и сочен с наситен лимонен вкус и аромат. Heart Eyes

Биде нарязан още топъл, та видът му не е много лъскав, но пък вкусът му компенсира всички несъвършенства!
Flowers LemonFlowers LemonFlowers Lemon

# 19
  • София
.                 

# 20
  • Варна
Френски петлета с вино за едно провалено гостуване.

Болна бях, та ги готвих почти легнала и пропуснах лукчетата. Но и без тях се получи чудесно.

И разрязан карфиолен огретен.

# 21
Sysly
много обичам лимонови сладкиши и кремове
моля за рецептата

закуска
наложена баница

и богаца(по гръцки)

обедно
 форумската супа ди турчи/ деконструирана супа топчета Wink

# 22
  • В царството на игрите:)

Икономичните бухтички на Бени
Пържени кюфтета с гарнитура
Бъркани яйца
Пълнена арабска питка с разни неща

# 23
  • Бургас
Пилешка супа

# 24
Срам-несрам, но къде да видя рецептата за този кекс?🙏🏻

# 25
  • Бургас
Ето този е мисля,  от предната тема.
Кекса брауни-
https://vkusenden.blogspot.com/2025/10/blog-post_81.html?m=0

# 26
Марго67, пакет кори и килограм ябълки. 100 г масло, чаша захар (ако са по-кисели ябълките слагам малко повече), лъжичка канела, малко ванилия и по желание нарязани на ситно орехови ядки 1/2 чаша, но рядко слагам.
Ябълките настъргвам на едро ренде, или режа на малки кубчета. Обърквам със захарта, канелата, ванилия и орехи.
Слагам една кора, намазвам отгоре, отгоре с масло, слагам втора и пак намазвам тук-там, в началото на кората разпределям хоризионтално от плънката, после навивам и режа на порцийки, колкото реша големи. Подреждам в тава покрита с хартия за печене, намазвам пак с масло, може и олио и пека до златисто (около 15 минути). Изваждам и поръсвам с пудра захар. Просто, но вкусно.
Може да направиш с повече ябълки за богат пълнеж, може и с по-малко, да станат хрупкави. Случвало се е да срязвам корите на две и да навивам като пурички, като затварям краищата. Така ги пека цели. А за пълнеж по 1 или 2 лъжици само разпръснато, да станат хрупкави.

Радвам се, че кексът ви харесва. И докато сме на вълна кекс, ето един с инстантен пудинг. Може да се направи с какъвто искате. Ванилов, шоколадов, чийзкейк... Моят е с портокал и ванилия, че имах и корички и есенции портокал.
Лесен кекс с инстантен пудинг

velikova1, със свекървата сте на една вълна. Нейните френски петлета с картофи и моркови, масло и не знам друго какво. Чух нещо за шалот, ама явно не се е спряла на тази рецепта, защото няма.

И пак от нея, Бърза ябълкова торта Любима ми е.

Вчера за закуска точих банички. Макар да е точено тесто, много лесно се правят.

Приятна съботна вечер!

# 27
  • Някъде по Дунава
Новата страст на мм - мариновани полски гъби, в случая челядинки.

От мен нещо средно между кебап с праз лук и винен кебап.

# 28
Ехаааа, челядинката е страхотна гъба, ммммм

# 29
А откъде купувате френските петлета?

Чудесни рецепти виждам тук, много ме вдъхновявате Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт