Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 555
  • 556
  •   2
Отговори
# 495
При мен също нервността ескалира. Попринцип лесно се ядосвам и се тормозя за всякакви неща, а сега е просто тежко положение. Емоционална съм и мога да се порева за всичко 🤣  Дано хормоните се понаместят, че ще ме изтонят от вкъщи скоро.

# 496
Ох, едвам ви изчетох. 😂
Аз съм в 19гс. вече. В последните 2-3 седмици усещам бебето, напоследък всеки ден. Понякога много шава, но все не успявам да извикам моя мъж да си сложи ръката. 😀
Качила съм 6 кг. 🙉 Кошмар. Много ми се виждат, но пусти глад.
Нищо не съм гледала, нито колички, нито други неща.
Хич не се трогвам. 😂 По-скоро съм се фокусирала върху това, как да се разместят мебелите в и без друго тесния апартамент, за да се отвори повече място. Отдавна трябваше да сме сменили жилището, но в чужбина е много трудно намирането.
Другата седмица съм на лекар, нямам търпение да си Я видя отново. 😍🎀

Видях, че сте засегнали и темата с домашните любимци. Ние сме с две папагалчета.
Свекървата ни уведоми, че трябва да ги махнем, защото не било хубаво бебетата да живеят с гълъби. 😳😂😆

# 497
  • Melmak
Лъки, щом не е добре за бебето да живее с гълъби, не взимайте гълъби! Папагалите все пак не са гълъб! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Хора, аз съм с корем. От днес. Вчера нямах, не знам как стана. Гледах се в огледалото тия дни всеки ден и корем нямаше. Малко се изплаших, отивам до магазина днес и се обличам.. и омг корем! Не е подуто, не са газове. 😁
Малко се плаша, защото много ме е страх, че ще имам огромен корем.
Утре съм на преглед, утре също влизам в 18 г.с.

# 498
Pandora1 аз си имам бая корем. Все едно съм глътнала.... строителна каска. 😂
Май е големичък за тези седмици, но ми е второ и може би за това. Дори с широк пуловер стърчи напред.
Няма шанс да го скрия. 😁

# 499
Да ви кажа, като ви чета, започнах да се притеснявам - 16 г.с. и нито корем (леко ми стягат дънките, но си ги нося), нито усещам бебето, а ми е втора бременност (трета, ако броим една неуспешна в ранни седмици). В четвъртък съм на преглед и вече нямам търпение, не съм я виждала от 24.10. Ако се случи нещо притеснително (не дай Боже), би трябвало да има някакви признаци, нали? Голяма паника съм си и с напредването на бременността, притесненията ми растат, постоянно се тревожа и сънувам кошмари.

Пропуснах, че H&M имат -20% днес при поръчка над 90лв. Поръчах два клина за бременни и четири чифта дънки да видя дали стават и какво ще оставя.

# 500
  • Melmak
Ликър, не се тревожи! Важното е да си спокойна!
Аз чак преди дни мисля, че усетих бебето. И то само ако лежа. Корем нямах до вчера! Иначе пак нося нормалните дънки, но то не личи ако сложа блуза. Не знам тоя корем като порасне, как се прибира после.. много ме е страх!

# 501
ilquor не се паникьосвай излишно, при всеки е различно. Ако на прегледите всичко е наред, няма място за притеснение.❤️

Pandora1 аз ще ти кажа как се прибира. 😂 В момента в който родих първото, корема ми се залепи за гърба.
Е, с тази подробност, че забременях 41кг. 😁
Сега стартирах от 62кг. и без бременността имаше доста излишък в областта на талията.
Смятам да ползвам енерцията от свалянето след раждането и да се върна на перфектните за мен 50кг. Ще слагам и колани 100%.
Важното е да се действа адекватно и на време с грижата за себе си.

# 502
Пандора, няма за какво да се притесняваш — стига килограмите да са в норма. Телата ни си знаят работата. Аз при първата бременност качих 18 кг и се ужасих, но при изписването бях само с 2 кг повече от преди. Бебе, плацента, води, кръв, гърди — всичко това тежи. После с домашни упражнения (Pamela Reif) се стегнах и дори бях в по-добра форма от преди. Кърмих почти 2 години, смених 3 размера сутиени, а гърдите ми си останаха прилични. Телата ни се променят, но знаят какво правят — и всичко може да се възстанови с малко усилие. А най-хубавото — след раждането вече изобщо не ме е срам от голотата ми Grinning

Относно хормоните и емоциите. Първият триместър бях като от порцелан. Всичко можеше да ме разплаче, но след влизане във втория станах по-спокойна, блага и смирена. Трудно може нещо да ме изнерви или ядоса.  Най-много го отнесе мъжа, но и двамата попринцип сме чепати, така че сме си свикнали Grinning

Движенията на бебето усетих рано, някъде 13-14г.с., но явно им свикнах и сега ги усещам само ако съм в покой легнала и се фокусирам. Края на 18г.с. съм. Иначе на ехограф пада ритане, въртене, йога, но не усещам нищо. Явно са определени движения само. А корема е много странен - сутрин почти го няма, но вечер съм с огромен и ми е тежко, явно няма вече много място за бебе, храна и течности :Д

# 503
  • Melmak
Благодаря ви! Аз очаквах корем още в края на трети месец, мислех, че лесно проличава. После като не се появи даже ми беше добре, в работа знаят шефовете и още някои по-близки колеги, но не съм обявила. Спокойно си ходя в офиса и никой не забелязва.
Обаче сега наистина се изплаших, защото се чудя как това чудо ще се прибира. Аз съм с повечко кг, не съм пълна, мазнините ми са равномерни, имам тънка талия и гърди. Като цяло не съм слаба и не съм малко кг, но не съм отпусната, нито дебела.
Имам приятелка, която е много фина и слаба, беше си публикувала фотосесия от бременността (вече роди) и бях възхитена как буквално има само корем. Писахме си и тя сподели, че там е в 6 месец и реално след това е качила кг, корема не се е прибрал, има диастаза. Не съм я виждала скоро, но каза, че тялото доста се е променило.
Аз се надявам всичко да се прибере, не ме мързи да спортувам и като родя ще искам да спортувам, мм все ще успее да го гледа това бебе 2 часа да отида на фитнес.

Имам друг въпрос, а как ви е хемоглобина? Моят е 122 при долна граница 120. Дали няма нужда от суплементи, лекарката ми по ЗК казва всичко е наред… ми не знам!

# 504
Моят ендокринолог ми следи параноично чак желязо, феритин, витамин Д, Б12 и фолиева киселина. Изследвам ги през месец. И пия и четирите отделно от пренаталните витамини плюс магнезий, калций, витамин Ц и щитовидни хормони 🤯 Иначе хемоглобинът ми е 148 и бил "добре засега".
А относно диастазата - въпреки тренировките за диастаза и всички останали след първата бременност, при мен имам чувството, че не се прибра напълно. В долната част коремът ми не беше като преди и при някои упражнения за корем си личеше как изпъква напред. Остана ми и доста излишна кожа, която дори след като махнах мазнините по корема си личеше дори повече. Нямах голям корем с първата бременност и въпреки всичко тази кожа не се прибра, но предполагам като стриите и това е до голям степен ген. Просто е кофти да влагаш усилия в стягане на корема и накрая тази излишна кожа да разваля резултата. Започнаха да ми се въртят мисли за пластика след раждането, но е много далече засега.
Мен много ме притеснява и отпускането на тазовото дъно, възвръща ли се с нещо, има ли как да се предотврати, приятелки само ме предупреждават, че след втора бременност вече е осезаемо.

# 505
  • Melmak
Ако си в София, ще ми споделиш ли при кой ендокринолог ходиш?

# 506
Момичета, аз съм най-«малката» сред вас - 15+4 седмици, а вече имам хубаво оформено коремче 😁 Първа бременност е. Но трябва да отбележа, че при мен коремът започва да се подува веднага щом качвам няколко килограма. Явно всичко зависи от телосложението и от това как се разпределят кг по тялото. При мен всичко веднага отива в бедрата и в корема. Засега съм с +4 кг - качих ги още в първите седмици и оттогава ги поддържам

# 507
Аз да ви успокоя, че с килограмите винаги може и по-зле 😆 И двете си бременности започвам на много, ама наистина много. Трицифрено много. Отнесох и много подигравки от лекарите заради килограмите ми, но в крайна сметка важното е да сме здрави, ние майките и бебетата. С номер 1 качих 17 кг без ограничения и без тренировки, сега се храня здравословно и тренирам леко, и съм +2 (от днес в 18 г.с). Надявам се да не кача повече от 8-9 кг за цялата бременност. Ама като си 100+, и 2 са много 😂😂

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 23:14 от Coasterka92

# 508
Да ви кажа, като ви чета, започнах да се притеснявам - 16 г.с. и нито корем (леко ми стягат дънките, но си ги нося), нито усещам бебето, а ми е втора бременност (трета, ако броим една неуспешна в ранни седмици). В четвъртък съм на преглед и вече нямам търпение, не съм я виждала от 24.10. Ако се случи нещо притеснително (не дай Боже), би трябвало да има някакви признаци, нали? Голяма паника съм си и с напредването на бременността, притесненията ми растат, постоянно се тревожа и сънувам кошмари.

Пропуснах, че H&M имат -20% днес при поръчка над 90лв. Поръчах два клина за бременни и четири чифта дънки да видя дали стават и какво ще оставя.

Не се притеснявай и бъди спокойна. Съвсем скоро ще усетиш бебето, а корема няма къде да иде. Все ще се появи 😃
Аз съм 16+2 и усещам "потупване" като легна по гръб и не мърдам много. Сутрин и вечер.

Що се отнася до килограмите; факторите са няколко според мен.
1. Възрастта на жената
2. Гените на жената
3. Последователност на бременност
4. Начин на живот

Бях на 20 когато родих първото си дете и качих 11 кг, които седмица след раждането се бяха изпарили и нямах и корем (кърменето помага за прибирането на матката).

Когато родих после на 25, качих 20 кг (бях 43 кг като забременях) и ми трябваха 6 месеца да сваля до 50 кг.

Сега съм на 34 г, 53 кг като забременях и до момента съм качила 1 кг. Да видим какво ще става 😀

# 509
Благодаря ви! Аз очаквах корем още в края на трети месец, мислех, че лесно проличава. После като не се появи даже ми беше добре, в работа знаят шефовете и още някои по-близки колеги, но не съм обявила. Спокойно си ходя в офиса и никой не забелязва.
Обаче сега наистина се изплаших, защото се чудя как това чудо ще се прибира. Аз съм с повечко кг, не съм пълна, мазнините ми са равномерни, имам тънка талия и гърди. Като цяло не съм слаба и не съм малко кг, но не съм отпусната, нито дебела.
Имам приятелка, която е много фина и слаба, беше си публикувала фотосесия от бременността (вече роди) и бях възхитена как буквално има само корем. Писахме си и тя сподели, че там е в 6 месец и реално след това е качила кг, корема не се е прибрал, има диастаза. Не съм я виждала скоро, но каза, че тялото доста се е променило.
Аз се надявам всичко да се прибере, не ме мързи да спортувам и като родя ще искам да спортувам, мм все ще успее да го гледа това бебе 2 часа да отида на фитнес.

Имам друг въпрос, а как ви е хемоглобина? Моят е 122 при долна граница 120. Дали няма нужда от суплементи, лекарката ми по ЗК казва всичко е наред… ми не знам!

Аз съм с вече доста голямо коремче в 18 седмица, но съм висока и слаба и си мислех, че на това се дължи. Забременях поднормено тегло и отслабнах 3,4 км в първия триместър. Сега съм килограмите, които бях, но мм казва, че съм като клечка с голям корем, та явно заради това така изглежда доста голям. За сега качвам само в нея област. 
Аз съм с хемоглобин 123 и моят доктор също каза, че всичко е наред и не ми е изписвал нищо допълнително. Сега ендомринолога ми пусна и желязо, та ще видим то как е и ако има нужда ще приемам допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт