Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 27 558
  • 803
  •   2
Отговори
# 630
Израснала съм в " Лозенец" : тъмно, усойно, неуютно.
Легенди са близостта на транспорт,  с малки изключения.
Голяма денивелация и ходене пеша поне 15 мин. до сигурен и предвидим транспорт.
Заледяване и на сланата, докато в други квартали е доста по-меко.

# 631
  • София
...Та от целия ми роман - дано някой се излъже да го наеме. Колкото даде - все е кяр. ...

С един ред уби всичко детско в мен  Anguished А аз мислех да се вкарвам в приключение с приличен ремонт и почти прилично обзавеждане. Мани, мани! Cry

# 632
  • София
Диди, в София също разширяват зоните от 2026 г.
В друг имот в Лозенец имах наемател с кола.
Нищо против да го регистрирам и да си ползва паркиране около блока. Но колата беше на фирма, а изискването да е лична, на негово име. 5 г. изкара, не съм питала как и къде е паркирал. А и се оказа, че дори да смени собствеността може да ползва само  малко разстояние около блока. От - до Кошарите не можеше да паркира до офиса си на Цветна градина....
На въпроса къде да купи вместо Горски пътник - за мене навсякъде, но само не на този баир. Аз бих инвестирала около Парадайз мол.

# 633
Диди, в София също разширяват зоните от 2026 г.
В друг имот в Лозенец имах наемател с кола.
Нищо против да го регистрирам и да си ползва паркиране около блока. Но колата беше на фирма, а изискването да е лична, на негово име. 5 г. изкара, не съм питала как и къде е паркирал. А и се оказа, че дори да смени собствеността може да ползва само  малко разстояние около блока. От - до Кошарите не можеше да паркира до офиса си на Цветна градина....
На въпроса къде да купи вместо Горски пътник - за мене навсякъде, но само не на този баир. Аз бих инвестирала около Парадайз мол.
Сега казаха, че ще разширят зоните като бонус, така че не би трябвало мястото да е малко.
Автомобил на фирма може да вземе винетка за зона и то много лесно - със заповед, че се ползва за лични нужди, но тогава разходите на фирмата се признават 50/50% и явно това не им е харесало. В този случай можеха да му плащат паркинг за тяхна сметка....
Ние също ставаме от зелена на синя зона. Избягаха ни заради нея, а като станем синя - съвсем. Но интерес към нашите имоти в зоната на хора с автомобили до сега е имало 10% спрямо на такива без.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 08:11 от drago_2008

# 634
  • Бургас
Каква футболна драма... Че и снимка на банята закачила.
И 90% от съветите са да се изнесе, да не плаща на "леличката" и как веднага ще си намери по-хубав апартамент за по-малко пари и ги чакат с бъклица и дрян, заедно с котката.  За пореден път се убеждавам, че хората във Фб групите нямат нищо общо с реалността.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 635
Ооох, видях я преди малко тая обява, даже щях да пиша, но реших, че на фона на дискусията за Лозенец, не си заслужава да коментираме неадекватни претенции на някаква девойка.
Мен това, което най-много ме издразни, е, че  дълго време е била на подпазарен наем, собствениците не са й вдигали наема, а тя сега ще ги рипортвала на НАП. А га яде кИфтета, не рева.
Та, точно тоя заради тоя случай исках да пиша, че не си заслужава да се правят компромиси с наема за удобство на наемателите, но за сметка на плащането на данъците.

# 636
  • София
Нека, нека, чакаме я с нетърпение.
Нека си наеме най-луксозния апартамент на петорна цена, да се снима в банята, където и отива две трети от заплатката.
А после като си вземе и декоратично кученце и си роди едно бебче да пише завинаги под офертите с озлобени коментари за алчните гадни капиталисти, които сигурно са някакви крадци и престъпници, защото няма никакъв начин да имаш имоти, без да си крадец и как половината свят живее под наем и така е модерно сега.

# 637
Всички тарикати са убедени, че и другите са тарикати. Няма как наемател да е сигурен дали собственикът плаща или не плаща данъци, но да върви там драмата...
И отдолу се изредили да ѝ обясняват как локацията не се е променила, следователно и наемът не трябва...

Хареса ми един от коментарите - "аз съм на сравнително нисък наем до метро, в... Обеля. Заповядайте, ако решите."

# 638
  • Варна
Една даже е писала, че плаща 300 лв за цял етаж от къща в... Дупница! Joy

И аз идвах в темата с този пост. Наемателката пише, че нямат договор, съответно и аз съм сигурна, че хазяите ѝ не декларират дохода, но не това е темата. Четох коментарите само донякъде и всъщност повечето са разумни - съветват момичето да се огледа и да си наеме друго, щом това не я устройва вече.

# 639
Дайте линк:-)

# 640
Този мини-басейн за прескачане наистина е безумен. А и опасен.
Разбира се, претенциите за подпазарни наеми, и нагласа "всички са ми длъжни", също.

# 641
Този мини-басейн за прескачане наистина е безумен. А и опасен.
Разбира се, претенциите за подпазарни наеми, и нагласа "всички са ми длъжни", също.

Само ако насила някой ги държи в този апартамент с тази самоделна вана.
За този силно подпазарен наем, дано дойдат разумни хора.

# 642
  • в пералнята
Нека, нека, чакаме я с нетърпение.
Нека си наеме най-луксозния апартамент на петорна цена, да се снима в банята, където и отива две трети от заплатката.
А после като си вземе и декоратично кученце и си роди едно бебче да пише завинаги под офертите с озлобени коментари за алчните гадни капиталисти, които сигурно са някакви крадци и престъпници, защото няма никакъв начин да имаш имоти, без да си крадец и как половината свят живее под наем и така е модерно сега.

Абсолютно съгласна.

Щом не й харесва - багажчето, вратата и пътя. Да си намери за 250 лв под опашката на коня, ако иска.
Много са ми странни такива претенции на гол тумбак.

# 643
  • София
И басейна, и мебелите са били там като го е наемала.

# 644
...Та от целия ми роман - дано някой се излъже да го наеме. Колкото даде - все е кяр. ...

С един ред уби всичко детско в мен  Anguished А аз мислех да се вкарвам в приключение с приличен ремонт и почти прилично обзавеждане. Мани, мани! Cry
Аз би се консултирала с Ази. Тя прави точно такива проекти, и при мен направи чудеса.
Дори само консултацията да е, ще ти даде насока и какво има смисъл да правиш, и какво не.
И, да, двете части на Горски пътник, откъм Черни връх, и откъм Богатица са различни, и това е важно също.

Общи условия

Активация на акаунт