Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 27 541
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
Таз мома не е много на център.
Скрит текст:

# 661
Ами като нямат пари, местят се извън София или в град с ниски наеми.
Всеки е редно да се простира според чергата си. Няма как иначе.
Там ще има друг проблем - заплатата ще е ниска, а и шанса да си намери работа.....
Вчера разбрах, че млада двойка са наели гарсониера в нашия град с наем като на сина ми. А градът ни е малък, работа трудно се намира и заплатите са около минималната. Само момчето работи. Аз незнам защо въобще да предприели тази стъпка, но това е друга тема....Вярно,че и наема на сина ми според мен е подпазарен както казвате. Може би защото е в по-краен квартал, но пък няма проблем с паркирането и това го устройва. Другият минус е малкия коридор, но и за това намерихме решение.
Някъде обсъждахте мазите към апартаментите. На нас ни я предложиха, но отказахме да я ползваме и дори не взехме ключ. Няма какво да съхранява там. Ако са семейство може да им е потребна.

# 662
Работа има. Стига да искаш. Колкото щеш има.

# 663
teta вярно е, че за някои е оправдание за работата. Аз винаги съм работила на две места. Дълги години втората ми работа не беше по специалността ми. Някои хора ме укоряваха как съм се унижавала по този начин, но истината е, че ми действаше разтоварващо.

# 664
На жената са ѝ дали варианти за по-евтини квартали, без съмнение и тя се е досетила, че могат да потърсят квартира извън Стрелбище, но все пак локацията е надделяла. Нищо, че сипва на наемодателя си, явно едното не пречи на другото.

# 665
НикиК,проблемът на Малинова е огромното предлагане. Задължително паркомясто трябва да имаш към имота (защото всеки е с кола в района,градският транспорт не е много развит,а и който го ползва,предпочита по-комуникативни райони),а то оскъпява. Догодина като въведат почасова зона за паркиране в Студентски,там ще се изсипят много автомобили. Дано местните успеят да си извоюват буферния паркинг до Кауфланд да се пусне с пускане на зоната,че иначе лошо. 
Иначе на мен ми харесва как се развива,много хубави сгради се построиха,просто при такава конкуренция ликвидността пада. Сравнявайки с казусите на питащите потребителки в другите квартали - например,в Слатина всичко на всичко 3 реални обяви в нормален бюджет - една НС,една СС,и една необзаведена. А в Малинова всичкото луксозно НС е с инвестиционна цел,не знам дали толкова наематели ще има за всяко,макар и ново и направено.

# 666
  • София
Дами и господа, опасявам се, че тенденцията за живот под наем се засилва.
Писала съм го и преди това.
В обозрим период собствеността в значимите градове ще се трансформира в съотношение 30/70, тоест 30% от хората ще притежават 70% от недвижимостта, останалите ще живеят под наем и наистина няма и да се занимават с подръжки, течове, ремонти и прочее, свързано със собствеността.
От друга страна ще трябва да се дисциплинират и приемат новите реалности, защото ако не ги приемат по лесния, ще им се наложи по трудния начин.
Времената се менят и особено в големите градове с динамична икономика ще поемат кандидат-софийските жители с липса на възможности да живеят в заможните квартали и ще я населят Малинова и още как.
Там ще стане много хубаво, според мен.

# 667
  • София
и аз искам линк, моля?

second, това същата мома ли е - с телефона? някои хора определено не са редовни...

# 668
НикиК,проблемът на Малинова е огромното предлагане. Задължително паркомясто трябва да имаш към имота (защото всеки е с кола в района,градският транспорт не е много развит,а и който го ползва,предпочита по-комуникативни райони),а то оскъпява. Догодина като въведат почасова зона за паркиране в Студентски,там ще се изсипят много автомобили. Дано местните успеят да си извоюват буферния паркинг до Кауфланд да се пусне с пускане на зоната,че иначе лошо. 
Иначе на мен ми харесва как се развива,много хубави сгради се построиха,просто при такава конкуренция ликвидността пада. Сравнявайки с казусите на питащите потребителки в другите квартали - например,в Слатина всичко на всичко 3 реални обяви в нормален бюджет - една НС,една СС,и една необзаведена. А в Малинова всичкото луксозно НС е с инвестиционна цел,не знам дали толкова наематели ще има за всяко,макар и ново и направено.
С 1та половина съм съгласен, голямо предлагане, задължително паркомясто.
Не съм съгласен, че няма да има достатъчно наематели за всички.
Разбира се, трябва да се гледа да е прилична локацията, логистиката, паркирането или ГТ.
Колкото е по-забито нагоре в Мал Дол, колкото повече гледа от упор някоя сграда, толкова по-зле.
Уж е близо до студ град, но само долната част е близо. Горната може да се опънеш да вървиш 20 мин само докато стигнеш Зимен Дворец или НСА. А от там имаш още 15-20 мин до УНСС.
За сравнение целия бургаски център можеш да прекосиш за 15 мин.

Аз харесвам Мал Дол, доколкото е "близо до Ст Град", и е нависоко, чист въздух и тн.
Т.е. бих предпочел долната част. А ако мога да избирам и бих предпочел вместо нея Ст Град. Но там цените са по-високи.

# 669

Аз харесвам Мал Дол, доколкото е "близо до Ст Град", и е нависоко, чист въздух и тн.

Хахах, точно в неделя показах на една съфорумка колко е "чист" въздуха под Витоша. 1/4 или 1/3 от планината беше в бяла пелена от смог, не се виждаше на практика.

# 670
Бе, по-чист е от сточна гара.

# 671
Брях, Дани, ти сега с каратистки удар в бъбреците, така ли?

Цяла късна есен и зима преобладават североизточни и северозападни ветрове в София. Като мине вятърът през цяла София и му се препречи Витоша, как я прескача, че да отвее праха от всичко по пътя?
След мъглите и смога през зимата, кога се прояснява в София? Като духне фьонът (южнякът) откъм Витоша и издуха и разнесе всичко към Стара планина (на север от северната тангента). Laughing

# 672
и аз искам линк, моля?

second, това същата мома ли е - с телефона? някои хора определено не са редовни...

Моля за линк и и аз !

# 673
Здравейте интересно ми е през 2026 как ще е цената на квартирите в София понеже ще бъдем във еврото дали ще бъдат по скъпи или ще са същите пари но в евро ако някой нещо знае нека сподели благодаря 🙂

# 674
Здравейте интересно ми е през 2026 как ще е цената на квартирите в София понеже ще бъдем във еврото дали ще бъдат по скъпи или ще са същите пари но в евро ако някой нещо знае нека сподели благодаря 🙂
Ако заплатите са по-високи, от същия период миналата година, много е вероятно да се отрази и на наемите.

Горе долу както е последните 3 години. Едни 7% увеличение вероятно ще има.
Като няма да става равномерно, от януари, а когато са силните месеци, август - септември, например.

Общи условия

Активация на акаунт