Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 27 481
  • 803
  •   1
Отговори
# 750
Голям смях с тези снимки от ИИ. Направено е като обявите, които срещаме обикновено. Около 75% от постовете са много смешни, влизат в тон с обявата. 25% са се "вързали" и отговорите им също са в тон. Най-ми хареса интерпретация с екзорсист или духовете на съседите дали влизат в цената. Simple Smile

# 751
  • София
Аз такива купувам.

И на мен ми излезе Simple Smile

# 752
Аз такива купувам.

И на мен ми излезе Simple Smile

Ако не е конфиденциално как ги финансираш?

# 753
  • в пералнята
Жилището, което аз купих изглеждаше така, че и по-зле.
 Още малко остана и ще ви покажа снимки преди и след. Ако знаете само....

# 754
  • Бургас
И аз такива купувах, после почнах да купувам на зелено...
Много скъпи станаха ремонтите, особено ако трябва всичко да се изрине. А майсторите - все по-заети...

# 755
  • София
Въпрос от моя възрастна съседка - да приеме ли да регистрира рускиня пенсионерка в неин имот срещу заплащане? Рускинята ще живее при сина си в Белград. Но сърбите не и дават разрешение и на 29 дни трябва да идва в София, като тук ще спи на хотел.
Аз и казах да не се занимава, но тя иска да изкара някой лев.
Знам, че не е по темата на темата.

# 756
Ако цената на услугата е повече отколкото би струвал хотела, значи цели нещо друго освен/а не нощувки.

# 757
Въпрос от моя възрастна съседка - да приеме ли да регистрира рускиня пенсионерка в неин имот срещу заплащане? Рускинята ще живее при сина си в Белград. Но сърбите не и дават разрешение и на 29 дни трябва да идва в София, като тук ще спи на хотел.
Аз и казах да не се занимава, но тя иска да изкара някой лев.
Знам, че не е по темата на темата.

Основното е регистрацията.
Минаването на границата и спането е последица.
Да си направи комплект договори, които биха я защитили и да действа, стига цената да е смислена. В зависимост от вида договор, може да има нужда от някои админ. стъпки + НАП.

# 758
Моят наемател се изнася. Ще ми остави депозит и т.н. Много неочаквано ми дойде, но си има основателни причини. Неудобство е, че ще остане няколко дни от декември, т.е.   няма да мога да го обявя още от декември, а при тези дълги празници, не очаквам голям интерес.
Междувременно обмислям да го  пусна в аирбнб за декември. Нямам напудрени airbnb снимки, но поне спално бельо и хавлии се намират.

# 759
И моят измести от средата на януари на средата на декември напускането си.

# 760
С празниците ще е сложно, но не - невъзможно. Дано да имаме късмет.

# 761
Срочни или безсрочни ви бяха договорите ?

Какво като са празници. Тогава хората имат повече време да търсят и оглеждат, ако сериозно търсят.
Всичко е съдба.

# 762
Поне до средата на януари ще е пълно мъртвило на наемния пазар.
За продажбите, брокерите гледат да приключат текущи сделки (предварителни договори, нотариалното изповядване) преди Коледа, вземат си хонорарите и запразняват пак до средата на януари. Клиентите пак така - кандидат-наемателите се пускат на шопинг, пътуват, ходят си по родните места и хич ги няма.

Много кофти период е.

# 763
Помагала съм на познати точно покрай Коледа да отдадат преди време и напук на очакванията, имаше голямо търсене и се нае дни преди Коледа за по-малко от седмица.
Периодът, обаче, е малко по-особен, предвид, че всички са замръзнали покрай влизане в еврото и са по-предпазливи (не че цените вече не са се вдигнали двойно последните няколко години).  Почивните дни също са необичайно много и очаквам след 20 декември всичко да замре до поне средата на януари. А месец празен апартамент си е много. Дано да съм лош пророк.  
След Коледа и Нова година, като се понаситят хората на роднинските близки взаимоотношения, може да почнат да търсят места да се изнасят самостоятелно.

Дописвам: срочен беше договорът, младежът стоя 7-8 месеца, но поради промяна в служебните ангажименти се налага да напусне.

# 764
Моят беше също стандартен за 1 година. Налага му се да напусне България, чужденец е (този с мръсотията).

Общи условия

Активация на акаунт