Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2025/2026 г.

• 17 007
  • 299
  •   2
Отговори
# 195
  • Пловдив

Обещах елхата от Тему-ето я. Липсва и връх-търся си бяла или сребърна звезда или снежинка. Взех я за 63лв, 180см висока.
 Показвам и аз моето Коледно село- почнах да събирам миналата година части за него. Абстрахирайте се от обелената камина -малката и котката се погрижиха за нея.
И аз гледах от Теми за нова елха. Може линк за тази и колко дни отне доставката?

# 196
  • Бургас
Подсещам се, че стойката ми за елхата е счупена. Трябва да си запиша да си намеря нова.

Hells Bellz, честита ви елха! Да питам камина - картон ли е или?

# 197
Подсещам се, че стойката ми за елхата е счупена. Трябва да си запиша да си намеря нова.

Hells Bellz, честита ви елха! Да питам камина - картон ли е или?
Картон е, вече втора година я имам
https://share.temu.com/hN1aIMiDYlB тази е подобна, 2 седмици доставка имаше при мен

# 198
  • София

В Лидл пускат много хубави

# 199
Никой ли не е фен на живи елхички? Аз всяка година купувам и вечния въпрос е откъде? Simple Smile
Последните годни са от веригите ( бриколаж, homemax ) и т.н.

# 200
Никой ли не е фен на живи елхички? Аз всяка година купувам и вечния въпрос е откъде? Simple Smile
Аз продължавам да си искам естествената елха. Купуваме откъдето намерим, но имаме друг проблем в последните години - много пътуваме и не се задържаме за Коледа, че и първата седмица от януари в основното си жилище. Така нито си виждам елхичката, когато й е време да ме радва, нито ще ме дочака, а съм правила опити да засадя в двора саксийните - все неуспешни. Затова миналата или по-миналата година кандисах най-после и взехме една миниатюрна елхичка, която да си украсявам преди Коледа и която ще ме дочака да я разваля на Ивановден. Останалата ми украса е от естествени клонки, шишарки и топки. Предпочитам ги пред изкуствената елха.

# 201
  • София

Ние винаги купуваме естествена елха и се надявам да не ми се наложи да сложа изкуствена поради някаква причина в бъдеще. Обикновено я купувам от някой пазар или място, където всяка година знам, че има елхи и са с марка, тоест не ги режат безразборно. Купувала съм и със саксия, но веднъж умря невероятно бързо, втория път седя на терасата до април, после се опитахме да я засадим, но не се получи. Иначе съм купила една съвсем малка изуствена, която слагам във входа на етажа и като я украся, създава настроение и на излизане от вкъщи.

# 202
Аз винаги имам жива елха или поне клончета. Обикновено купуваме борче, че е по-трайно. От няколко години в селската къща имаме в двора сребърен бор, добре върви, украсявам го, а в стаите слагам пак клончета. В града живея близо до пазар, винаги продават елхички и връзки с клончета.
Изкуствена елха не мога да възприема, освен за офис но пак ми е едно такова странно.А мен специално не ми носи настроение.

# 203
# 204

Аз по принцип не съм привърженик на нищо живо, което е отрязано/откъснато. Дори и глухарче от поляна не мога да откъсна. Няма как нещо мъртво да ми носи радост. Затова не обичам букети, вкъщи никога няма откъснати цветя. За мен растенията и дърветата са за парковете, двора, градината, гората… в най-добрия случай някои растения може да се гледат в саксия.

# 205
  • Пловдив
Абсолютно съм съгласна с Кейтинка - всеки, който ме познава достатъчно добре никога не би ми подарил откъснато цвете. Няма шанс, да сложа истинска, отрязана елха - пробвах преди години с такива в саксия, но нито една след това не оцеля.
Сега в двора, в селската ни къща си имам истинска, която тази година порасна с около 15 см Heart Естествено, ще я украся!
Миналата седмица в местността, където е вилата ни в планината, отрязаха 2 огромни бора (миналата година имаше много поразии зимата, заради паднали дървета и  през тази Общината реши, да маркира потенциално опасните дървета). Въпросните борове бяха над 30 метра! Ако знаете колко клончета и шишарки имаше Heart Много се изкушавах, дали да не си взема клончета, но ме спря това, че няма да издържат на жегата в Пловдив до Коледа.
Е, донесох си различни по големина клони, които един приятел ще ми нареже на "филийки". Тях ще шлайфам и гравирам, след това ще лакирам и ето готови неща за базарите Heart

# 206
Аз днес започнах с украсата 🎄

# 207
Живите елхи - отдавна не смятам ,че официалната версия на екологията цели  опазване на природата , истински може да е само личният избор и по тази причина не съдя никого за предпочитанията . Всеки си има своите аргументи или вътрешно усещане .
Не ми харесва идеята да се секат стотици хиляди дървета за да служат като поставка за украса , пък ако и да са садени с тази цел , но е по-добре така , отколкото да се обезлесяват  естествени гори .
Проблемът с елхите в саксия обаче е , че  е вид подвеждане на купувачите , възползвайки се от добрите им намерения . Не ли това търговията - да увеличаваш потреблението като продаваш елхи , които няма да могат да се ползват и следващата година , за да дойдат клиентите и да си купят нова ?!
При проучването ми през годините - това са дървета(надявам се от разсадници ) , същите като отрязаните от ствола , садени директно в почвата , но пък със силно орязана коренова система за да се напъхат в тесните саксии и съответно без шанс за се засадят или оцелеят дори в саксията .
Значи остава вариантът да се купуват такива , които са засадени и отрасли в саксията , а не откопавани . Намират се трудно и са доста скъпи , така -че тук играе и бюджетът на семейството , не всеки може да си позволи такъв разход за десетина дни в годината .

Много се разпилях в обяснения Smile и приключвам до тук . Каквото и да изберем , важното е да има коледно настроение и да се  насладим на празника .
Скрит текст:
Миналогодишната красавица , която също не оцеля , но по наша вина :

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 11:35 от oska

# 208
  • София
Какво значи "засадени, специално за тази цел"? Сещам се за книгата /и филмът/ "Никога не ме оставяй", където героите-клонинги бяха "специално създадени за тази цел" да са донори на органи, но това изобщо не правеше ситуацията морално приемлива.
Ако някога имам късмета да живея в къща с двор, ще си засадя елихчка "специално за целта" всяка година да я украсявам за Коледа. До тогава обаче ще бъдем с изкуствена елха Blush

# 209
  • Някъде там
Oт Бриколаж си закупих тези красоти.

Общи условия

Активация на акаунт