Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 22 603
  • 1 247
  •   5
Отговори
# 1 230
Защото това важи не само за връзки и семейство, а и за всякакъв вид междучовешки отношения. Ще дойде на мен некой бачо да ми се ежи на тема "вие, жените, сте меркантилни, развалени, търсите само примати" и какво още беше и ще се чуди откъде му е дошла реакцията в ответ. И тази реакция няма да е понеже той е много добър и наранен, а защото е простак.

# 1 231
Само че аз не разбирам защо тази жена да е толкова по-висока категория от автора, че той да е длъжен да прави всякакви компромиси. На мен ми изглежда доста необосновано такова предположение.
 Мацката може да е млада и симпатична, но това не е кой знае какво, по скоро са и  създадени нереални очаквания към това, какво трябва да получава от отсрещния пол, което обяснява и липсата и на интимен приятел досега. Млада, с висше образовение и специализация в малък град, с ниска заплата, която еднакво вероятно може да стане висока, но може и да не, със зла майка и необуздан характер не ми изглежда като толкова висока топка за автора. Наистина, по-възрастен е и с минало на тормозен в даскало нърд, но и той е образован, материално се справя доста добре, поне някакво съжителство е реализирал и, което  е по-важно - има приятели. И то такива, дето са готови да къртят, независимо правилно ли е, или е по правилно да изсипе за същата дейност няколко хилядарки на циганска бригада, фактът е, че има приятели, които идват.

Затова не знам защо темата заби в посока на ниски и високи топки, което е доста редпилната теория и противоречи  на голям брой  явления от реалността.

# 1 232
Да, младостта не е достатъчна за дългосрочен брак, деца, сродяване и съвместен живот. След 8-10 години няма да е толкова млада, ама авторът ще трябва да я търпи още 40-50 години.
Младостта е основен атрибут, когато търсиш партньор, защото ти дава повече време и възможности, красотата още повече, ама после с този партньор да живеете дългосрочно и в разбирателство си трябват и други качества.

# 1 233
Само че аз не разбирам защо тази жена да е толкова по-висока категория от автора, че той да е длъжен да прави всякакви компромиси. На мен ми изглежда доста необосновано такова предположение.

При мен се породи такова впечатление заради това, че и с настоящата жена, и с бившата приятелка, авторът е търпял доста, а не усещам по стила на писане да е било заради голяма любов към тях, а по-скоро поради липса на избор.

Някак суховати са ми описанията, все едно няма истински чувства:
Цитат
Ам защото бившата беше безработна по едно време и осигурявах всичко аз. И стоях години, но накрая трябваше да съм и домашна прислужница за нея, защото беше като 15-годишно момче - яде, спи, играе на компютъра. По едно време записа университет, пак играеше. Прекратих го, но бях дал пак достатъчно шансове. Такава жена не ми трябва. Трябва ми отборен играч, екип. Да подкрепя мен, да подкрепям нея.

Също така има и нещо в начина му на изразяване, което ме навежда на тези мисли. Разбира се, това са много субективни усещания и може да са абсолютно погрешни.

И въпреки че това може да не е валидно за автора, все пак е валидно при други хора и темата заби в тази насока покрай твърдението на Сън, че мъжете нямали правилен ход никога. Понякога просто правилният ход е да подходи по друг начин в избора на партньор, а не да правят хиляди компромиси заради някой, който дори не ги брои за компромиси, а за задължително поведение за честта да излизаш с него.

# 1 234
  • Пловдив
Цитат
И въпреки че това може да не е валидно за автора, все пак е валидно при други хора и темата заби в тази насока покрай твърдението на Сън, че мъжете нямали правилен ход никога. Понякога просто правилният ход е да подходи по друг начин в избора на партньор, а не да правят хиляди компромиси заради някой, който дори не ги брои за компромиси, а за задължително поведение за честта да излизаш с него.

Разгеле , разбрахме се!

Единственото , което защитавам в случая е, че се наблюдават достатъчно случаи като на автора , в които една жена живее с мисълта в главата ,че едва ли не, оказва чест на глупака ,който върти и очаква всички да и са длъжни. И когато разбере ,че видиш ли и от другата страна има жив човек е много изненадана от това.

Половината от мненията тук са точно това задължително поведение . Ама защо да е задължително .......защото е жена , защото е съпруга , защото е човек или по default той е длъжен.

PS. Абсолютно защитавам тезата ,че един МЪЖ е длъжен да подкрепя , да плаща и да дава повече в едно семейство.  Не защитавам обаче това ,че е длъжен да плаща за болните амбиции на жена му, която чрез тях лишава семейството си.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 16:49 от Sun2000

# 1 235
И двамата са търпели поради липса на избор, поне така изглежда.

# 1 236
Щом авторката ще има редица ухажори, само заради младостта и апартамента си, защо на 25 не е имала приятел даже? И липсата й на приятели на тази възраст са голяма червена лампа.

# 1 237
Уф, айде сега, болни амбиции. На мен ми изглежда като съвсем разумна инвестиция.
Другаде е проблема. Шамари, обиди, не идват ей така, без нищо. Ако говорим за нормални хора

# 1 238
  • София
Малко, като да подкрепяме насилието. Той я е провокирал.
Шамари не идват заради нещо. Не трябва да се търсят причини, насилието не трябва да се обосновава по никакъв начин.

# 1 239
  • Пловдив
Уф, айде сега, болни амбиции. На мен ми изглежда като съвсем разумна инвестиция.
Другаде е проблема. Шамари, обиди, не идват ей така, без нищо. Ако говорим за нормални хора

Добре , приемаме, че 90.процента от мъжете насилници са ненормални.
Приемаме ли тогава ,че и 90 процента от жените насилници са ненормални и ,че жената на автора е ненормална също.

Ама за автора.разумна инвестиция е Порше с хиляди левове месечна вноска. Що не инвестира.......може би защото се сеща ,че не правилно да висне на жена си , докато той се кефи

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:18 от Sun2000

# 1 240
10 % са баш ненормални. Останалите 90 са си нормални, но зли, обичат да бият и не уважават хората. Не всеки е луд, има си обикновени лоши хора.

# 1 241
  • Далечният изток
Психопатите не са луди. Имат личностни разстройства.

# 1 242
Щом авторката ще има редица ухажори, само заради младостта и апартамента си, защо на 25 не е имала приятел даже? И липсата й на приятели на тази възраст са голяма червена лампа.

То ние дори точните им години не знаем - тя била току-що завършила и работи от по-малко от година, така че може дори 25 г да няма (съмнява ме да е учила медицина, по-скоро е нещо като Право, така ми звучи). А с автора даже не знаем кога е тръгнала - възможно е и на 22 г да е била, а ще се изненадате колко момичета без сексуален опит има по университетите. Не го приемам като кой знае каква червена лампа това. По-скоро ако наистина няма приятели, това вече си е проблем.

# 1 243
  • Пловдив
Здравейте. Омъжена съм от скоро. Няколко дни преди сватбата ни , мъжът ми тегли 100000 лв кредит за да си купи кола.Колата според него е лимитиран модел и с времето само ще си качва цената. Обаче като си плати вноската,  не му остава почти нищо.Не иска на кино да ходим ,.не иска да ходим на екскурзии защото все нямал пари. Нормално ли е аз да плащам за всички останали неща и да не се чувствам прецакана ,че той инвестира в нещо от , което аз нямам никаква полза , няма и да имам , даже и е купена преди брака , та не мога и претенции да имам. Аз го разбирам ,че колата му дава независимост ама ?

Отворен съм за дискусия 😏

# 1 244
  • Далечният изток
И като преекспонираш и преувеличаваш какво мислиш, че ще постигнеш?! Нищо.

Общи условия

Активация на акаунт