Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 21 080
  • 1 140
  •   3
Отговори
# 315
Почне ли се с моето и твоето, никога няма да съградят нашето.

Е да де, точно. Той има собствен апартамент, ама е проблем че жена му също има вече?

# 316
Май не знаеш изобщо как звучат отстрани изказванията ти и какво впечатление оставяш. Нека ти кажа моето впечатление от постовете ти: може и наистина родителите й да се месят във всичко и да не зачитат мнението ти, но ти звучиш като човек, който направо плаче да бъде командарен. От написаното изглежда сякаш си толкова неекспедитивен, обмислящ всичко, дребнав и обстоятелствен, че жена ти изгубва търпение и търси съвет от хора, на които има повече доверие. Според мен търпиш не защото си добър или защото я обичаш тоооолкова много, а защото всъщност тя е млада, красива, образована и страхотна партия за теб. Иначе отдавна да си вдигнал чукалата при това отношение от нейна страна. Но и ти си си направил сметката, че по-добра няма да намериш. Родителите ми звучат като адекватни хора - разбира се, че ще й купят апартамента няколко дни преди сватбата, сериозно ли смяташ, че ще се впечатлим какви гадняри са заради това?! Разбира се, че ще искат да защитят интереса й, всеки има право да защити интереса си. Вече това, че тя слуша за всичко тях и не обсъжда всичко с теб е съвсеееееем друг въпрос.

Цитат
Няколко пъти вече се случи да слушам жена си и нейното мнение, което е било различно от моето и наложено на сила (имам предвид: много се чувстваше права и налагаше нейния вариант), и сгреших, някои неща с финансови последствия.

Като прочетох в началото на темата това помислих, че става дума за някакви инвестиции за милиони, а то било за това, че те накарала да закараш колата в недоказал се пред теб автосервиз и там ти я развалили още повече...

Много търпи съпругата ти, пък ако ще и най-незрялата да е.

Ако ще ставаш "лош", поне наблегни на обсъждане на важния въпрос - къде ще живеете. Ако не смята да се връща никога в родния/оригинален град, поне да си го знаеш. Не си губи времето да ставаш "лош" за това къде ще закараш колата на поправка или коя боя ще изберете.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 10:45 от Delta_12

# 317
  • Пловдив
Цитат
разбира се, че ще й купят апартамента няколко дни преди сватбата, сериозно ли смяташ, че ще се впечатлим какви гадняри са заради това?!

Хайде сега да сложим ръка на сърцето  и да си представим обратната ситуация или ни е извън капацитета?!

# 318
  • София
Че държи полата на мама, а не на мъжа си....
Глупава е, да. Щеше да си плаща без да се усети, да ремонтира, да инвестира. Ама нА!

# 319
С хора като героя няма значение колко си умна, важното за тях е, че не им даваш 100 процента от заплатата си. И мама ти е виновна за това Simple Smile

# 320
Ама каква е обратната ситуация? Той има апартамент на собственото си име, който изплаща. Какъв е проблема, че жена му има вече, какво е толкова голямо значението дали е взет преди няколко месеца или дни преди сватбата? Или щеше да е по-доволен родителите й и тя да го вземат този апартамент на негово име директно? 😄 И без това си прави сметки за него при живи хора…

# 321
  • Далечният изток
Цитат
разбира се, че ще й купят апартамента няколко дни преди сватбата, сериозно ли смяташ, че ще се впечатлим какви гадняри са заради това?!

Хайде сега да сложим ръка на сърцето  и да си представим обратната ситуация или ни е извън капацитета?!
Аз не само си я представям, ами и реално съм я преживяла. Мъжът, с когото съм живяла 30 години, си купи апартамент на свое име, и защото нямахме брак, аз нямах нищо там. И си беше съвсем нормално, защото той си е изкарал парите и си е купил. Никакъв проблем не съм имала с това, а и нямам право да искам или да търся нещо аз. Откъде накъде...

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:16 от AIDA_N

# 322
Цитат

Хайде сега да сложим ръка на сърцето  и да си представим обратната ситуация или ни е извън капацитета?!
Аз не само си я представям, ами и реално съм я преживяла. Мъжът, с който съм живяла 30 години, си купи апартамент на свое име, и защото нямахме брак, аз нямах нищо там. И си беше съвсем нормално, защото той си е изкарал парите и си е купил. Никакъв проблем не съм имала с това, а и нямам право да искам или да търся нещо аз. Откъде накъде...

На мен също ми се струва нормално. Просто авторът е нахален сметкаджия и за това го дразни това.

# 323
Аз не разбирам защо се хванахте за пари, хората дори да се карат за пари, винаги истинската причина е друга, седи под това.
Мм плаща всичко, въпреки че аз работя, не очаква от мен нищо, но аз никога не бих постъпила така, ден преди сватбата таен кредит и договор. Тотална липса на комуникация, на елементарно уважение, не й пука нито как се чувства, нито какво иска. Аз не мога да си обясня защо се е омъжила като този човек не я интересува.

# 324
Той представя това, че тя не се интересува. Ние реално не знаем дали е така? Хванахме се за “парите”, защото той го изтъква във всеки негов пост. И обикновено като хората се карат за пари, точно за това става въпрос. Както и във случаят. Нито е широкоскроен, нито е толкова съобразителен, нито тъщата му е такъв проблем. Проблема е, че си дърпа само към себе си, ама явно не му се получава.

# 325
  • Пловдив
Аз не разбирам защо се хванахте за пари, хората дори да се карат за пари, винаги истинската причина е друга, седи под това.
Мм плаща всичко, въпреки че аз работя, не очаква от мен нищо, но аз никога не бих постъпила така, ден преди сватбата таен кредит и договор. Тотална липса на комуникация, на елементарно уважение, не й пука нито как се чувства, нито какво иска. Аз не мога да си обясня защо се е омъжила като този човек не я интересува.

Е защо?Трябва и трамлин , опит и някой, който да и мълчи на и без това гадния характер. Проблема е ,че автора започва да се усеща.

# 326
  • София
Ама, те не са ѝ купили Laughing
Изтръшкали са джобовете и са ѝ курдисали ипотека за безброй години.
На ти мама, да не седиш бедно.

Лично аз, спрямо какъв човек съм, нямаше да се съглася на този натиск еднолично от мама/ всички други са били против/, защото нямаше да вляза пълноправно в този брак, знаейки, че заплатата ми няма да ми стига и мъжът ми трябва да поеме я дамски превръзки, я ипотека, я манджа. Така да стартирам брак не, натам е друго. Кат изядем две торби сол, вече няма никакво значение.

Глупава е, да. Семейство се гради от двама, не от трима +

# 327
Тя доброволно си е взела, надали някой я е карал. Най-вероятно са я посъветвали да си е на нейно име. Аз не мога да разбера обаче, защо авторът има собствена ипотека която изплаща и това не е проблем, обаче с жена му Е проблем, че изплаща нейната от “общият бюджет”?

# 328
Изобщо не е таен, той е знаел за този кредит и жилище през цялото време на подготовката и подписването.
Вие давате ли си 100% от заплатата за спестовния влог на мъжете ви, за техните лични инвестиции или за тяхната лична ипотека? Без да остава и лев за вас лично? Ако не го правите, скачането е леко безпредметно. В момента проблемът е именно, че героят иска неговото да се гради и доизгражда, докато на жената …липсва.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:12 от Нарцùса

# 329
Цитат

Винаги като твърдя нещо си представям и обратната ситуация Simple Smile Не само, че няма да ме обиди това с апартамента, ами и като съм обсъждала брак, винаги съм казвала, че си има и режим на имуществена разделност и съм "за" да се сключва такъв, за да има всеки свободата да придобива имот изцяло на свое име. Така че мисля, че не ми е извън капацитета да се примиря, че някой не ми е подарил 50% от имот, който изплаща сам.

Общи условия

Активация на акаунт