Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 22 450
  • 1 235
  •   10
Отговори
# 330
  • Далечният изток
Таня, с единствената разлика обаче, че никой нищо не е правил тайно. Нито ипотека може да се сключи за 1 ден, нито да се намери апартамент, нито да се мине сделка. Авторът е бил наясно дълго преди тези неща да се случат и им е заявил, че е против. Само че в случая не се сещам той лично какъв се явява, че да дава наклон на други хора, макар и бъдещата му съпруга и тъстове, къде да си влагат или харчат парите.

# 331
Какъв трамплин е този лирически герой? Тя си плаща всичко, тя организира, той... размишлява и ѝ брои левчетата, зер, можел той да ги харчи по-добре от нея...

# 332
С хора като героя няма значение колко си умна, важното за тях е, че не им даваш 100 процента от заплатата си. И мама ти е виновна за това Simple Smile
Именно. Щом си получи заплатата, трябва веднага да я даде на автора цялата. Той ще й отпуска джобни, а останалото той ще казва за какво да се харчи...

# 333
  • Пловдив
Супер ..........засега станахме 5 човека.

Хайде някой да изрови някаква стара тема , как мъжът  си купил жилище преди брака и да видим какво разкостване е там.......... Има такива тема!

# 334
  • Далечният изток
Обикновено мързеливите и мудните се оправдават с твърде възвишените и анализаторски размисли. Той човекът дълбоко е анализирал тая вратичка на шкафа аджеба колко дълбоко да ѝ завинти видиите... Ами сложно е, сложно...

Хайде някой да изрови някаква стара тема , как мъжът  си купил жилище преди брака и да видим какво разкостване е там.......... Има такива тема!
Ама да бе, има хора, и жени, и мъже, които разсъждават така. И какво?! Пак да сложим всички жени под един знаменател колко са меркантилни.

# 335
Търсената тема трябва да е "аз имам ипотека преди брака, искам Х да няма, за да плащаМЕ само моята".

Grinning Между другото преди години в друг форум двама ергени си даваха точно такъв акъл - вече имаш ипотека, вземи си някоя селянка (понеже местна ще има къде да живее), да ти плаща половината.
Обаче животът поднася изненади.

# 336
Ама той си е купил преди брака и плаща Grinning
Абе хора, четете ги тези теми!

# 337
  • Пловдив
Цитат
Моят апартамент е купен години преди да се познаваме и си го плащам от тогава лично аз.

Не само преди брака .............автора си е купил имота още преди да знае за съществуването на мацката.

Четене с разбиране ........2ри клас мисля.

# 338

И какво, ако има такава тема (макар че мисля, че няма)? Правилно ли е да се разкоства за такова нещо според теб? И едва сме го разкоствали същите хора, които казваме тук, че родителите не са направили нищо осъдително. Просто сметкаджии се изказват във всяка тема. И какво от това?

# 339
  • София
Но някак така е представил нещата пред тази жена, че тя да се почувства достатъчно несигурна, че да задейства цялата сделка за закупуване на апартамент за себе си.

# 340
Добре, обяснете с какво е ощетен един мъж с имот и ипотека преди брака, от жена, която има същото - имот и ипотека, която ипотека ще плаща само 4 или 5 години, а той неговата - цял живот.
За мен финансово ощетена е жената, която за огромен брой години ще плаща неговата ипотека през семейния бюджет.

# 341
Да де, ама си го изплаща? Е каква е разликата толкова във времето и защо е такъв проблем реално? И двамата имат по един собствен апартамент, който изплащат.
Значи той да има, няма проблем - обаче тя да има е проблем и пречи на семейният бюджет?

# 342
Аз се сетих за една тема - младежът си купил апартамент и си плаща кредита, живеят заедно, без брак, мацката е поела изцяло обзавеждането и издръжката, вечер работи втора работа, от вкъщи, почти не излиза, ако излиза с приятелки, повече от една салата не си поръчва, живее съвсем скромно, младежът като си плати ипотеката, разполага с остатъка от заплатата си, излиза с приятели, тя работи на две работи, плаща сметки и го храни и остава без стотинка в края на месеца. И питаше това дали е нормално. ... Няма брак, няма деца, той, ако й бие шута, тя освен някоя мебел, или уред не може да си вземе, а го издържа Х години, докато той си изплаща апартамента...Мечтата на автора.

# 343
Принципно е добре, че жената си е взела апартамент, в случаите, когато жилището е на името на мъжа, придобито преди брака, независимо с ипотека, или без, обикновено съветваме жените да се погрижат за свой имот.

Обаче цялостното отношение е лошо и не само по отношение на тоя апартамент - там, да кажем,  е ясно, че ще се обавежда и маже с  предимство от жената и близките и, които се предвижда да живеят в него. Само че съществува едно игнориране на мнението, разправии и дори обиди към мъжа, като същевременно от него се изисква нещо си, но така, както са решили те.
Всичко това  говори за неуважение и поставяне на  родителите - майката в случая,  на преден план, като по-голям фактор в живота на дъщерята, отколкото мъжа и. Така семейството няма да просъществува.

# 344
  • Пловдив
Разгеле....разбра се  ,че проблема не е в апартамента и сметките

Общи условия

Активация на акаунт