Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 23 341
  • 1 299
  •   2
Отговори
# 405
Не мисля, че авторът е толкова глупав, има защо той да стои и да търпи това. Виждала съм доста мъже, които си търсят жена като неговата - хубава, гледана добре, с грижовни родители, с "уважавана" професия. Само дето най-добре в момента, в който се обвърже момичето, родителите да изчезнат вдън земи, да не се месят повече в нищо и само да дават пари в кеш.

Нека просто да си направи трезво сметката дали ако се разделят, има добър шанс да намери някоя също толкова добре отгледана, също толкова да я харесва, НО която да не обсъжда всичко с майка си, да го уважава и да НЕ изплаща косвено неин апартамент. Шансовете не са големи според мен.

# 406
От битовата мизерия неусетно минахме към душевната такава... Жена му нямала пари за кино с него...
Това, ако го беше написала жена, досега да е осъдена от форума на развод по нейна вина.

# 407
  • София
Да, права си, Аида, така е.
Просто ни той, ни тя, не знам как са направили ние.

Селска чест ми е, казах вече. С тия имоти, с тия натягания за всичко...

MissBabyJane, аз съм изключително щедър човек. Дори хора в тази тема могат да го потвърдят. Обаче! Ако се запъна, няма жив човек, който може и два лева да ми вземе. Няма такъв. Аз не се скъпя за 2000, за два лева съм циганка. Защото са си мои.

# 408
Цитат
Тя слага ремонта на първо място пред всичко - пред излизане на разходка, екскурзия, пред ходене на кино. Нямам пари за еди-си-какво.

Цитат
За 50-те процента бюджет за ипотека дето хвърчат - аз ѝ казах, че не е сега момента, но удобно не ме послуша никой.

Цитат
Има някакви травми, които пречат. Може би от изневяра или изоставяне в миналото. Инфантилна е.

Многословничене, психоанализиране, изтъкване, дребнавост. Като си толкова прозорлив, защо се ожени за такава “инфантилка”? Или си мислеше, че ще я превъзпиташ?

Ето това са няколко цитата от последният пост на автора, които за мене са абсолютни червени лампи.

# 409
Боже, 8 пъти повтори, че сам си плащал разходите по колата си. Нали си я ползваш общо-взето сам колата си, че се спомена и че тя, ако иексла кола, да си купела.

Ако си мислиш, че коя и да е ще склони да роди деца от теб и ще ти има доверие, че ще я издържаш като домакиня, при положение, че сега се стискаш за билет за кино, си много заблуден.

# 410
Към цитатите на MissBabyJane бих добавила и този

Цитат
Ако продължава така, ще я оставя да си плаща апартаментчето на село и ще си търся късмета. Нито е първата, нито последната жена на света.

То даже вече и няма значение кой е крив и кой прав. От постовете вече лъха някакъв яд и ненавист към съпругата. Като се е стигнало до това, какви ти "механизми за порастване" ще търси той. Няма да се намери арбитър, който да отсъди кой е прав, така че по-добре да се прекратява тази мъка.

# 411
Щял да плаща той, ако била домакиня и никъде не ходела Joy Демек, никво кино, никво екскурзии, какво си въобразява тая. Ще ми се седи вкъщи, ще я храня с 5-цифренвта заплата, че и ще иска да ходи на кино, моля ви се.

# 412
Но човекът си има условия - жената да не ходи никъде, както в миналото.

# 413
А ако жена беше писала как мъжа й не й дава да отиде сама в друг град, да се види с приятелки, почва да й прави скандали, да я обижда и следи... веднага щяха да й пишат, че този е токсичен и да се маха. Тук хиляди защитници как младата жена си плете кошницата с майка си. Наиситна не разбирам за кого е нормално семейство от трима... решенията се вземат само и единствено във семейството, там се обсъждат, на другите се съобщава. Тук не е така заради жената.

# 414
Ако си мислиш, че коя и да е ще склони да роди деца от теб и ще ти има доверие, че ще я издържаш като домакиня, при положение, че сега се стискаш за билет за кино, си много заблуден.
Хващаш се за билета за кино. Виж цялата картинка. Нещо, което се прави въпреки мен, не в правилния момент, без консултация с мен. Липса на уважение, аз пари за кино имам. И за ресторант и за всичко. Ако има кой да ми се довери и да е равен с мен. Днес една позната ми честити сватбата и се карахме за дето ми пише жена. От къде я познавам, кога сме излизали, какво сме правили. Четене на чатове от години назад. На позната. Затова бях по-остър като писах. Още съм ядосан. Липса на доверие. И само да кажа - аз не съм изневерявал никога на никой и не съм давал индикации за това. Тя има някакви притеснения от минали събития преди да се познаваме, казвала ми го е. Не може да се довери на мен сега. И това също прави проблем в отношенията... Но важното е да се хванем за билета за кино за 15 лв. и да обвиняваме автора само поради разликата в хромозомите. В целия си живот не съм си представял, че ще попадна в такава ситуация.

# 415
Авторе, и вчера ти писах. Бягай с двеста. Докато си там, в тази токсична среда, бял ден няма да видиш.
Съвсем ще се скапе всичко. Теб сега те занимават с чужди битовизми, вместо да си ходите като двойка на ресторант, кино и каквото предлага този малък град. Ти с плочки се занимаваш.
Кажи, че не издържаш повече на този натиск и си отивай в твоя град. Тя, ако иска, да гради кариера с мама, да си обзавежда апартаментчето, да прави каквото иска. Да те последва. Ако иска, ще идваш на гости при нея, колкото и да е тъпо. В другото време си прави твоите неща. Отишъл си след фустата и да и правиш кефа, тя те завряла и под фустата на майка си.
Остави я сама да преценява. Не е за теб тая работа. И няма да можеш да тропнеш по масата, не си такъв тип. Изчезвай и каквото сабя покаже.

# 416
Ама actual, ние не твърдим, че тя е някаква страхотна. Най-вероятно наистина иска да постигне модела на семейство на майка си. Обаче дай малко предистория - как въобще се стигна до това да се ожениш за такова инфантилно, разглезено, непорастнало, незряло, нескъсало пъпната връв с майка си момиче, което не зачита никакви твои права? Тя се преструваше преди или какво? Няма как майката да е виновна за всичко. Айде, за апартамента и майсторите може да й се меси, а за това да ти се кара за чатовете и да не те пуска да се прибираш за уикендите в родния си град също тя ли й се меси? Не мисля, че ви скарва тъщата, проблемът си е по-сериозен.

Какво, в крайна сметка, те кара да стоиш при нея, щом е толкова лоша - нито си финансово зависим, нито имате дете, а не ми се виждаш и влюбен (макар и да твърдиш обратното).

# 417
  • Далечният изток
Продължавам да се чудя защо си се оженил за тази жена...
Поне да беше любов както твърдиш, ама не е.

# 418
Ама actual, ние не твърдим, че тя е някаква страхотна. Най-вероятно наистина иска да постигне модела на семейство на майка си. Обаче дай малко предистория - как въобще се стигна до това да се ожениш за такова инфантилно, разглезено, непорастнало, незряло, нескъсало пъпната връв с майка си момиче, което не зачита никакви твои права? Тя се преструваше преди или какво? Няма как майката да е виновна за всичко. Айде, за апартамента и майсторите може да й се меси, а за това да ти се кара за чатовете и да не те пуска да се прибираш за уикендите в родния си град също тя ли й се меси? Не мисля, че ви скарва тъщата, проблемът си е по-сериозен.

Какво, в крайна сметка, те кара да стоиш при нея, щом е толкова лоша - нито си финансово зависим, нито имате дете, а не ми се виждаш и влюбен (макар и да твърдиш обратното).
Истината е, че преди не ми изглеждаше такава. Настъпи някаква промяна. Не знам, може да са играли някакви роли с някакви цели, не знам... не знам.... Затова действам според ситуацията - ето, не взимам прибързано решение, пак искам да постъпя по най-добрия начин и да не съжалявам после.

tays, прочетох, благодаря. Мисля го... Наистина се надявам някак да успеем да преодолеем тези проблеми.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 13:53 от actual

# 419
  • Далечният изток
Оф, ти колата я умува два дена, вратичката един месец, сега ще се разделяте ли, няма ли, ще го мислиш още 3 години. Голяма мъка при тебе...

Според мен пък си търсил точно такава жена - малка, наивна, инфантилна, която лесно да си командваш и променяш, но си нацелил доста дебела греда..

Общи условия

Активация на акаунт