Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 21 888
  • 1 202
  •   10
Отговори
# 1 125
И на мен ми се струва, че крие нещо съществено, не е нормално уж се обичат, толкова скоро след сватбата да стигнат до такива отношения.
Авторе, какво става, къде си в момента, ще се развеждаш ли?

И аз мисля, че авторът пропуска някакви важни неща от историята.

Той не просто пропуска, той тенденциозно я представя така, че да се изкара като жертва.

# 1 126
  • София
Ми, жертва си е. На някаква селяндурка и семейството ѝ, дето ги пѐре на селска чест.
Искали, ма нямали, ма натискали, ма изтупали джобовете и с претенции да им шета на акъла.

Пак да питам, коя ще издържа мъж неопределено време, може и 10 години, 20, че да плаща апартамент в който ще живее майка му и баща му.
Точно никоя.

# 1 127
  • France
Е, дори и ЛГ не ги описа толкова негативно нещата Simple Smile

# 1 128
Пак да питам, коя ще издържа мъж неопределено време, може и 10 години, 20, че да плаща апартамент в който ще живее майка му и баща му.
Точно никоя.

Той не я издържа, а допълва бюджета й, когато тя няма пари за почивки, ресторанти и кина. А и въобще не знаем каква е уговорката между дъщерята и родителите й, когато ЕВЕНТУАЛНО някога те заживеят в този апартамент - може да са се разбрали те да й дават пари за вноската, когато тя вече не живее там. Може дори и сега да й дават пари за вноската тайно от автора. Продължавам да смятам, че една от целите на апартамента е да няма ЛГ нови и нови претенции какво да поема жена му като разходи. Така просто тя казва "ами на мен след вноската ми остават 600 лв, това е, което мога да дам". И той умира от яд.

Ако застаряваща жена на 37-38 години си хване 24-25-годишен мъж, може и да изтърпи това, а и много повече.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 22:51 от Delta_12

# 1 129
Голяма жертва, която иска да държи жена си финансово зависима.
И той не я издържа, а допълва семейният бюджет, защото не може да я издържа.
От там идва цялата драма - защото хем е скъсаняк и няма пари, хем иска да е "алфа" и да удря по масата като бай Ганьо, ама не може защото и жена му и майка му го имат за смотаняк тъй като няма достатъчно пари.
Като нямаш кинти няма как да те вземат насериозно.

И автора тепърва ще разбере колко трудно е да впечатлиш жена до 30 години ако си такава стисня.
Птиченцето веднъж каца на рамото.

# 1 130
  • София
Ама, голямо допълване да му плащам гумите, застраховките, манджата и крема за бръснене. И да не знам какво е кино, ресторант и почивка, щото няма пари. И да ми кривее, крещи, обижда и бие шамари.
Майка му да ми шета по нервите, да ми има претенции каква съм и да ми казват - Ти си никаква жена! Леля му да ми идва да ми простира прането, като неспособна и майка му да си избира тапети за апартамента НИ?

Финансово зависими никой не може да ви държи, ако не сте.

# 1 131
Аз не вярвам на нито една дума на автора.
Не знаем кога е дошла идеята за апартамента само на жената.
Не знаем какво е предизвикало това.
Знаем само ответната му реакция - като на малко дете - "на ти куклите, дай си ми парцалките".
Да броиш билети за кино и какво ли не, за да начукаш канчето на жена ти - дребнавост на ента степен.
Жертва бил - друг път.

# 1 132
Ама, голямо допълване да му плащам гумите, застраховките, манджата и крема за бръснене. И да не знам какво е кино, ресторант и почивка, щото няма пари. И да ми кривее, крещи, обижда и бие шамари.

А какво друго може да се очаква, когато човек с почти 10 00 лв заплата сключи брак с едва прохождащ в кариерата и взимащ 1500 лв заплата? Да, грозно е да вдигаш изкуствено стандарта на другия, но това е положението. Преценяваш си още в началото дали ще имаш нервите да чакаш кариерното израстване на половинката си.

При 1500 лв направо е чудо, че се е съгласила въобще да участва в семейния бюджет толкова активно.

# 1 133
Ако искаш да ходиш с партньора си на почивки, а той изкарва много по-малко, ще трябва да ги плащаш. Просто няма как да живееш като човек с 8000, а да харчиш 1500, че да сте по равно.
За всичко друго съм съгласна с Ms.Gorgeous.

# 1 134
  • София
Да, де, плащал е. Вече не ще.
И са, глупак ли е?

Делта, ама знаеш ли колко му е пукало кой къде е? Точно николко.
Ама, толкова е била старателна момата и майка ѝ, че днес за 20 стотинки може да го изкара извън нерви. И го разбирам.
Щедри са тия, дето нямат.

# 1 135

При 1500 лв направо е чудо, че се е съгласила въобще да участва в семейния бюджет толкова активно.

Не е чудно, защото явно е била наивна и влюбена. Жените правим глупости като сме влюбени.
Аз също съм плащала всичко 50 на 50 докато оня вземаше тройна на моята заплата и си криеше парите.
Любов какво да правиш.
Да й набива чувство за вина, да я командори и да й казва как да си харчи малката заплата обаче хич не е мъжко, докато той взема 10 бона и си кътка парите за черни дни.
После жена му и майка й били нам си кви.
А ти какъв си? Скъперник и половина - и тоя семейство ще гради един ден.

# 1 136
  • Далечният изток
А нима е способен?
Според мен ръцете му са навряни на едно място под гърба.
И не само това. Ето няколко пъти тук го наричат смотан, без даже да знаем цялата истина. От това, което сам пише за себе си и се изкарва много добър, съобразителен и какъв още беше, даже и зад това прозира колко не е такъв, а ако знаехме всичко, което се случва в семейството му, щеше да падне още няколко пункта.

Горджъс, май ти се иска да издадеш какво си гукахте на лично Grinning

# 1 137
Ms.Gorgeous, по принцип си права и бих била изцяло на страната на автора, ако от писанията му не виждах разни  неприятни негови черти. Навява ми мисли за тези леко задръстени мъже, които обаче не щат и да погледнат скромно, смотано момиче от тяхното съсловие, а се хвърлят на разни капризни кифли, а после пищят, че то в началото не си личало, че били капризни и гадни.

# 1 138
Ms.Gorgeous, по принцип си права и бих била изцяло на страната на автора, ако от писанията му не виждах разни  неприятни негови черти. Навява ми мисли за тези леко задръстени мъже, които обаче не щат и да погледнат скромно, смотано момиче от тяхното съсловие, а се хвърлят на разни капризни кифли, а после пищят, че то в началото не си личало, че били капризни и гадни.

Е той нали за това си я взел девствена и неопитна с надеждата да я променя и моделира по вкуса си, ама е ударил на камък с тъщата, която го е разконспирирала.

# 1 139
Авторе, ще ни кажеш ли кои са двата града? Мисля, че не става дума за София и някой друг голям град, а за два наистина много малки и авторът се страхува да не бъдат разпознати.
С радост ще разкажа всичко от-до, само да приключи разводът. Пазя в момента да не вземе да намери темата и да стане сканал. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт