Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 22 155
  • 1 221
  •   9
Отговори
# 1 170
...
Доколкото прочетох, последният разговор е бил заради почерпка с приятели с вметките "умри, куче".
Той е намерил адвокат и не разговаря с нея. Бабата му звъни да му каже, че девойката реве.
Това е от темата.
Ако предположим, че това е вярно. Ако си се оженил за жена, която използва изрази като "умри, куче" или ти хлопа дъската или си същия като нея.

# 1 171
Лично мнение - авторът яко послъгва и крие нещо, ама не знам какво си мисли, че ще спечели и кого лъже.

И аз съм на мнение, че пропуска много неща. Обаче не мисля, че лъже, а просто е изпуснал важните нюанси, които са довели до крах в отношенията им. Просто му е по-удобно да не се замисля върху тях. Това според мен породи и много от критиките към него - призовавахме го да не се прави много на неразбрал. За тормоза и агресията обаче мисля, че всички бяхме единодушни, че няма какво да ги търпи.

В темите, пуснати от жени-жертви на тормоз е същото - съчувствието е изразено някъде в 1% от постовете, през другото време обикновено се нищят нелепите разсъждения на авторките и им се обяснява как сами са се докарали сами до това да живеят с тормозьор (което обикновено е вярно).

# 1 172
Да де, обаче в тази тема, а предполагам и в живота, никой не казва евала на тази жена, че така се държи с мъжа си.
Аз понякога се чудя една и съща тема ли четем и коментираме с някои хора...

То имаше и такива, дето и те на нейно място  биха не знам си какво и той я изкарвал от нерви, за да обижда и да налита, но понеже си ги знаеме, не смятам, че го мислят реално.

Това е общо взето мотивацията на насилника - "Ти ме предизвикваш да се държа така, защото правиш/не правиш едикакво си, или (още по лошо) - защото си такъв" и почват с вербалното и физическо насилие. Сега, средно статистически мъж не позволява такова нещо, поради чисто физическо предимство, но има и по-загубени, като в случая.

# 1 173
  • France
Аз си признавам, че мъж като него би ме докарал до амок. Затова и страня от подобни

# 1 174
Аз, честно казано не се шокирам, че държи на някаква реципрочност в отношенията, дори и финансовите.  Ако жената беше проявила желание да е съратник, а не така явно да дърпа към себе си  и майкините си, можеха по друг начин да се стекат нещата. Той няма достатъчно опит с жените и не може дори и да обясни адекватно, че това, което иска от нейна страна е да види желание да изгражда според възможностите си семейството им, забавленията им, имотите им, отношенията им, не по равно, но поне малко от малко, едно на шест-седем Simple Smile

Трябва да си голям балък, та партньорът ти всячески да подчертава, че с други хора  обсъжда и прави градивните неща в бита си, пък ти само да козируваш. Дори и червеят се разбунтува накрая.

# 1 175
Ирис, ако тези двамата се бяха преместили в друго населено място, а не-в родното на тъстовете, можеше и да изградят семейство. Авторът я е последвал, готов е бил да взаимодейства. Наясно е бил, че нейната заплата е малка. Но тя се тръшва на собствена територия и там намесата от роднини плюс самочувствието, че има подкрепата на разширеното си семейство, провалят всичко. Особено купуването на имот в този град. Това е показателно. В лош момент, на място, което тя и родителите и искат, и с половината си заплата. Ултимативно.  От този момент нататък това не е семейство от двама. И в обратната ситуация би било кофти.

# 1 176
Добре, наистина ли вярвате, че се развеждат? Защото на мен ми е съмнително.

# 1 177
Нали се разбрахме, че не вярваме на автора за нищо.
Коментираме казус.

# 1 178
  • France
Само че тук жената плаща повече отколкото би трябвало. И е нормално да обсъжда ремонта с тези, които плащат и които ще живеят там. Simple Smile

# 1 179
  • Пловдив

И да не е сега , ще е скоро. Само дано се разминат без деца.

# 1 180
  • Далечният изток
Цитат
а предполагам и в живота, никой не казва евала на тази жена, че така се държи с мъжа си.

Охо , не само казват , ами го и толерират това държание. И понеже е мъж насреща е много трудно да се обясни , докаже и покаже.Още по добре ти самата знаеш ,че тези неща рядко се случват навън , а остават скрити зад вратите на домът. Ако  си мъж , който не се сблъсквал с това , и си малко от малко "свестен" , си адски объркан в тази ситуация. Знаеш ,че можеш да реагираш , но не трябва , защото после целият свят е срещу теб.
Толерират? Ти сериозно ли? Не знам с какви хора общуваш тогава...
Мъж, жена или какъвто и да е, никой не би трябвало да се държи с друго човешко същество по този начин. Никой не заслужава насилие. Казвам го като човек, който е бил подлаган на насилие.
За жертвите, за мисленето на жертвата и възприятията на жертвата (да, за престъпления по-конкретно, но изследванията върху психиката са валидни въобще за всякакви жертви, не само на престъпления, ами и на насилие) има цяла наука - виктимология. Интересно е и съвсем не е нещо елементарно от рода на - той/тя си го търси примерно.

Всъщност колкото ме ритаха в темата за домашното насилие тук във форума, толкова не са ме ритали и насилниците ми в живота...

# 1 181
  • France
Надявам се. Защото и двамата са насилници. Всеки по своему

# 1 182
Аз, честно казано не се шокирам, че държи на някаква реципрочност в отношенията, дори и финансовите.  Ако жената беше проявила желание да е съратник, а не така явно да дърпа към себе си  и майкините си, можеха по друг начин да се стекат нещата.

Според мен тя в началото е проявила желание да е съратник, затова са и вървели нещата - била в влюбена, съгласила е да си поделят част от разходите, почти се е съгласила да вземе и фамилията на автора (примерно).

Просто после майка й подробно й е обяснила, че достатъчно "съратничи" като търпи цялата обстоятелственост и мудност на мъжа си и трябва веднага да се поправят всички грешки, които е допуснала. Тогава момичето се е замислило, че може би наистина дава твърде много в тази връзка и е започнала всичко да съгласува с майка си. Постепенно това раздиране между автора и мнението на майка й я е довело до истериите. Аз така си обяснявам цялата работа. Не че е правилно майката да се меси толкова, но за някои неща е била в правото си да се набърка.

# 1 183
  • France
Всъщност, математически погледнато, тя дава повече от него: половината си заплата и безплатно местожителство. Оттам нататък всичко е въпрос на гадаене.

# 1 184
Според мен майка й няма никакво право да се бърка. Жена му е достатъчно голяма, вече омъжена, и не смятам, че тапетите трябва да се избират с майка й. Нито че трябва да дава акъл за на зетя колата. Ако иска той ще я остави да гние и ще върви пеш. Същото и за прословутото шкафче. Очевидно на автора му е болна тема мъжествеността, жена му си го познава и това е някакво натриване на носа. Все едно мъжът ми да викне свекървата да ми измие прозорците, щото не съм ги мила от месеци. Всъщност аз няма да имам против, ама много жени ще се обидят.

Авторката е решила да си купува жилище и да прави ремонт. Ми решила е. Мъжът й не е съгласен, ми хубаво, тя пак го купува. Оттам нататък пък не разбирам защо не е била съгласна той да се разправя с майстори и да избира плочки. Аз бих го оставила, ако така ще го почувства свое, макар и да не е. Какво като ремонтът става бавно или не е съгласна с избора му на цветове? Струва ли си да се разведеш, щото мама знае най-добре?

Но тъщата не е виновна, тя има тази информация и контрол, защото дъщеря й ги дава доброволно.
Аз съм си избирала жилище още необвързана и не съм се допитвала до родители.

Общи условия

Активация на акаунт