Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 22 654
  • 1 251
  •   7
Отговори
# 1 185

Авторката е решила да си купува жилище и да прави ремонт. Ми решила е. Мъжът й не е съгласен, ми хубаво, тя пак го купува. Оттам нататък пък не разбирам защо не е била съгласна той да се разправя с майстори и да избира плочки. Аз бих го оставила, ако така ще го почувства свое, макар и да не е. Какво като ремонтът става бавно или не е съгласна с избора му на цветове? Струва ли си да се разведеш, щото мама знае най-добре?

Не си струва, но те не са очаквали такъв бунт от автора и не са предполагали, че ще се стига до развод. Той е тръгнал с друга заявка във връзката - на хрисим, на търпелив, на съобразителен. Разказал е как е издържал бившата и е плащал кредитите на баща й. За какво й е на жена му да си хваща умишлено такъв, да преглътне другите му недостатъци в името на това, че е послушен, след като в последствие той вече ще удря по масата?

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:04 от Delta_12

# 1 186
  • Пловдив
Цитат
Толерират? Ти сериозно ли? Не знам с какви хора общуваш тогава.

С най "нормални" , защото като ти кажат " Тя си е такава, по избухлива" , като ти кажат " Тя имаше детско детство" , като ти кажат " Аз само се шегувах" ,като ти кажат " Ама тя е изнервена" , като ти кажат "милион оправдания"  ето това е толериране и това се случва от близките и приятелите на насилника. Остави ,че им е трудно и да го повярват Защо? ...защото е жена?!

Цитат
Казвам го като човек, който е бил подлаган на насилие.

И аз , ама от другата страна и  много добре знам ,какво е да нямаш полезен ход , знам какво е никой да не ти вярва. и разбира се любимото " Ама ти си го позволил"  , нищо ,че ако отвърнеш ,цялата система скача върху теб!

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:10 от Sun2000

# 1 187
...Оттам нататък пък не разбирам защо не е била съгласна той да се разправя с майстори и да избира плочки. ...

Като е видяла колко години, връзки, раздели, брак, развод и пр. са били необходими на ЛГ само да стигне до еднократното действие "в почивен ден извиках аверите да къртим пода на кухнята"... сто на сто е визуализирала как двустайката е в ремонт чак до появата на внуците ѝ...

# 1 188
  • France
Съгласна съм с Емма, но не е само това. Този апартамент е почти изцяло финансиран от тъстовете и те съвсем скоро ще живеят там. Нормално е да имат думата.
Ако бях на мястото на автора, щях да разбера.

# 1 189
...Оттам нататък пък не разбирам защо не е била съгласна той да се разправя с майстори и да избира плочки. ...

Като е видяла колко години, връзки, раздели, брак, развод и пр. са били необходими на ЛГ само да стигне до еднократното действие "в почивен ден извиках аверите да къртим пода на кухнята"... сто на сто е визуализирала как двустайката е в ремонт чак до появата на внуците ѝ...

И то дори и до това действие нямаше да се стигне, ако не беше с цел отмъщение и да покаже как се прави "ремонт с усмивка и без скандали".

Представям си как би ме изкарала от равновесие идеята да се прави ремонт с приятели през уикенда, бих си помислила, че съм се омъжила за супернаивен и неадекватен човек (не бих му ударила шамар заради това - да уточня преди някой да е казал, че защитавам съпругата).

# 1 190
  • Далечният изток
Сън, ами не очаквай близките на насилника да кажат нещо против близкия си, пък бил той и насилник.
А обратната реакция не е на шамара да отвърнеш с шамар.
Имаш явно още много да учиш...

# 1 191
  • France
Мисля, че сме мнозинство тези, които тази авторска постъпка би извадила от равновесие Joy

# 1 192
Ремонт с усмивка и без скандали се прави с пари, между другото. Не с икономии от типа "съучениците в почивните дни".

# 1 193
  • France
Знам какво е ремонт с приятели. Не една близка двойка, от безпаричие, така направи. И не е лесно, защото се проточва с години. Шанс е ако може да живееш на друго място в това време.

# 1 194
  • Пловдив
Сън, ами не очаквай близките на насилника да кажат нещо против близкия си, пък бил той и насилник.
А обратната реакция не е на шамара да отвърнеш с шамар.
Имаш явно още много да учиш...

Опазил ме господ да стигна до състояние да отвърна на физическата саморазправа.  Даже всъщност шамара е добрата опция .....поне имаш истинска причина.
Ама психическото и емоционалното.

Нали не вярваш ,че навън ходят маса мъже ,бити от жените си. Ходят маса мъже смачкани от тях , с нереални изисквания и очаквания , с манипулации , заплахи.
В съседна тема имаме жена , която е наплашена от това ,че този от който е забременяла и казал, че ще и вземе детето. В други теми обаче имаме жени , които не дават децата на бащите.......ама нали тя го е родила, то си е нейно.
Мацката е точно този профил, за който споменах , само още не е развит, автора се оказа по опърничив

Шамара може и да е дума, ама ако обичаш не си позволяваш да е кажеш.

Иначе надолу още смятат заплати и апартаменти.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:36 от Sun2000

# 1 195
По принцип да, логичното е от страна на автора, докато живее в Град 2, да си направи ремонта на апартамента в Град 1 примерно. С 2/3 от заплата за макс половин година е готов. Хем няма да живее в прахоляк.

# 1 196
  • France
Ще. Изгонен е от град 2 Simple Smile

# 1 197
Вече не де. Ама предполагам са живели някакъв период. Той си финансира своя ремонт, тя- нейния.

# 1 198
По принцип да, логичното е от страна на автора, докато живее в Град 2, да си направи ремонта на апартамента в Град 1 примерно. С 2/3 от заплата за макс половин година е готов. Хем няма да живее в прахоляк.

То е логично, но какво съвпадение първото действие по ремонта да е точно когато конфликтите по другия ремонт са назрели. Толкова години нищо не е пипвано и изведнъж...

Всъщност, колкото ми е любопитно дали разводът ще се състои, толкова ми е любопитно дали ремонтът ще се завърши. Или просто ще си останем с изкъртеното и ще чакаме следващата приятелка, която няма да мрънка, че апартаментът е студен и даже ще налее пари в него.

# 1 199
То ако е разкъртено или живее там на полеви условия, или у майкини.

Общи условия

Активация на акаунт