Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 23 188
  • 1 297
  •   10
Отговори
# 1 200
  • Далечният изток
Обичта няма нищо общо с насилието.
Даже в повечето случаи си мислят, че казват нещо, обикновено искат да те вкарат в "правилния" път, точно от любов. Пак казвам - така си мислят, без да осъзнават, че въобще не са способни да изпитват подобни чувства.
Ама това е друга, много дълга тема...
Но основното е - искат ли да те превъзпитават, да те научат, че трябва да живееш живота си както те го живеят, по техните стандарти и по техните правила - токсични са, с личностни разстройства, гранични, невъзможни, нарцистични, както искате, така ги наричайте, но при всички положения са проблемни и връзката с тях не може да е нормална.

Заплатите и апартаментите са част от този казус. Даже и самият автор твърде набляга на тази част от връзката.

# 1 201
  • София
Сън, никой не отрича тука, че авторът не живее в мир.
Само че за една такава ситуация виновникът никога не е само един.

Ок, жена му такава, онакава, друга трета, пета. Не е доволен, че е заобилокен и че е купен преди брака апартамента - добре де, ма като му е толкова важно защо се ожени за тази жена? Нима някой му опря пистолет?
Обичал я дрън дрън та пляс. Щом е бил толкова против и това е непреодолима пречка - не се жени. Втори за фамилията - щом не е бил съгласен тя да си я запази - пак - зашо се жени.
Опитвам се да ти кажа, че авторът намеси парите, за да покаже колко е добър, то и затова всички се хванахме за апартаментите. Има едно нещо, което авторът не разбра - заедност и всичко общо.
Или с други думи, щом всичко е общо, няма той колко изкарва и тя колко изкарва, това са общите пари и жена му също разполага с общия семеен бюджет. Тя също работи, тя също допринася, но това, че авторът взема повече пари не му дава правото на вето в семейството, ей това не се разбра.

Когато моят съпруг е вземал двойно на мен, бюджетът е бил отново общ и аз съм имала равно право на глас какво ще се прави с тези пари и какви покупки ще се правят. Сега, аз вземем два пъти почти колкото него и той има същото равно право на глас какво ще се прави с парите, защото има ние. То от там се почва заедността - парите са общи, независимо кой колко внася.

Моето разбиране отново от чисто емоционален план: демонстрациите не водят никого до нищо добро. Щом за автора да ме изведе и да ми плати киното е проблем, защото аз нямам пари - тук аз семейство не виждам. Няма да се чувствам обичана, оценена, щастлива, а ще се чувствам като някаква си там, дето е осигурила подслона, ама не е специалната жена на сърцето му, която той иска да зарадва. То и затова намесата на тъщата минава, защото жена му на автора не усеща подкрепата, не усеща обичта, не усеща да е важна част за него. Декларации в обич не ми трябват, аз вярвам само и единствено на действията. За мен любовта и обичта се изразяват в това аз да се чувствам важна и моите проблеми да са важни на партньора ми. тръгнал да кърти с приятели да ми покажел... ние да не сме в детската градина в конкурс за кой ще направи няай-хубаво камионче. И да, чисто емоционално, една такава демонстрация ще отблъсква и отблъсква, защото тук виждам зверско неуважение, опит за надмощие и демонстрация как аз не мога да се справя пък той вижте го какъв е оправен.

С тези си действия авторът няма да бъде никога оценен, защото това е демонстрация на надмощие, и с пари, и с колко е оправен и т.н. Поне мен, такова отношение би ме отблъснало и би ме накарало да се чудя какво правя в такава връзка. Аз не зная, защо някои мъже отказват отказват да приемат, че ако направят така жената да се чувства специална, подкрепена и обичана, нито ще гледа майки, нито бащи, нито нищо.

И преди да ме упрекнеш - отново за протокола - женена съм от 23 години и нямам никакви намерения да се разделям с половинката си.

# 1 202
  • Пловдив
Цитат
Каква заедност като тя(те) си купуват апартамент 2-5 дни преди сватбата?

Изначалната идея а автора беше да обясни ,че всъщност той е направил 1000 компромиса в името на това "семейство" , преглътнал е апартаменти , коли , местения ,пари , заплати и въпреки това не получава никакво отношения и е объркан и учуден , защо по дяволите въпреки това , го правят на гъз. Дали е добър , наивен , вярваш в приказки , сбъркана представа за семейство, манипулативен , стиснат , няма голямо значение. В общи линии имаме мъж , който е горе долу добре. Не е идеален , никога няма и да бъде и ВИЕ  не сте , няма и да бъдете.

Нали това е уж мечтата на жената , а в същият момент като се обърне настрани (или по форума) вижда мъже дето се гаврят с жените си и те забременяват даже от тях и не дават и косъм да падне от него.

Още е объркан , светят му лампа подир лампа в главата и не може да систематизира и да остеее важното. Тук хвърля някакви неща и кой го пречупва през неговата си призма , кой го приема буквално , кой го разбира защото го е преживял това и настава какафонията. Момчето още е много объркано ,ама добре ,че рефлекса му за самосъхранение се е задействал.

# 1 203
Ами да не е преглъщал пък в крайна сметка, щом чак толкова го е наранявало. Освен това в опитите си да покаже колко много е преглъщал, стана ясно, че и жена му е преглътнала това-онова. Малко ли е, че се е примирила да слуша как е издържал бившата, а от самата нея иска участие в бюджета, само защото е взела първата си заплата от грандиозните 1500 лв? Преглътнала е и че апартаментът му стои студен и неремонтиран, като пак си има уважителна причина - бившата. Също и да търпи да й казват, че трябва да изчака още много време преди да си купи свой апартамент, нищо, че има гръб от родителите си, за да го направи. А причината е, че тя вече има задължение към него - да се съобразява с техния семеен бюджет и да има все пак предвид, че трябва те да излизат заедно на кино.

А да, сетих се - до едно време не му пречело да покрива излизанията, но после вече тя изнагляла, почнала да не го уважава и той вече взел също да става лош...Еми то не става така - до едно време покривам, после вече започвам да броя всяка стотинка. Или преглъщаш наистина, или не преглъщаш изобщо. Той е преглъщал, но набирайки злоба и яд, тя го е усетила това и то вече краят е ясен.

# 1 204
  • София
Сън, извинявай, но имаме доста различни разбирания за мъж, подходящ за семейство.

Отново: компромиси се правят с мярка, защото не се оценяват. Така че 1000 компомиса е точно това - нещо, което няма да се оцени. В името на това семейство - семейството е нещо, което не се прави на всяка цена, то само по себе си е форма на компромис и затова не трябва да започва с 1000 компромиса, защото се стига до тук.

Цитат
Дали е добър , наивен , вярваш в приказки , сбъркана представа за семейство, манипулативен , стиснат , няма голямо значение.

Тук грешиш. Има огромно значение всяко едно от нещата и може да е малкото камъче, което ще  обърне колата.
Сбърканата представа за семейство поражда нереалистични очаквания към другите, които имат друга и, да кажем, по-стандартна представа, общоприета. Няма как жената да се нагоди по нещо, което е сбъркано - ето ти повод чисто емоционално за конфликти.
Манипулативен - няма и какво да се коментира тук, мъж, който ме манипулира, за да ме командва - не е стока и със сигурност си търси жертва, а не партньор.
Стиснат - също е огромен проблем когато се гради семейство. Знаеш ли, стиснатите хора освен за пари, са стиснати и на емоции и на жестове и се циганят, с което ужасно много отблъскват.

Много съм далеч от мисълта, че съм идеална. Не съм, но не приемам максимата - от кал да е, мъж да е. Да, зная, че имам самочувствие, но имам и какво да предложа. И не, не позволявам никой да ми се бърка на семейните решения. Този мъж, така описан е много далеч от женска мечта, или поне от моята. Много съфорумки написаха, че и седмици няма да могат да го издържат.

Двамата не са един за друг, спор тук няма. Недей да идеализираш този мъж, защото жените (тоест всяка отделна жена, да не генерализирам) търсят много различни неща у един мъж. Около този има много червени лампи, според моите разбирания, но според друга жена - вероятно ще е супер. Свят широк, хора всякакви.

Все пак, аз на автора женая спокойстив, вътрешен мир и да намери жената, с която ще се чувства добре и обичан. Препоръчвам му все пак да анализира и своите грешки. Животът продължава.

# 1 205
  • Пловдив
Слънчезара .......както имаме различията ,че говориш от позицията на 23 годишен брак. Няколко пъти го казах като един вид даже оправдание на него и на нея .......Днешните мъже и жени нямат нищо общо с тези от преди 23 години. Голямата част от днешните двойки се формират на принципа " Аз какво ще получа" а не на " Какво може да изградим". Всеки иска да дойде на готовото , мекото и топлото и като види ,че  трябва да си изпоти гъза за това и да направи компромис, предпочита да избяга и отиде на ново място от което да го получи. Те щото даровете на живота се изсипват.

Всеки вади един списък с условия и изиксвания и го размята и очаква , някой да му изпълни. Защо?

Цитат
Отново: компромиси се правят с мярка, защото не се оценяват. Така че 1000 компомиса е точно това - нещо, което няма да се оцени. В името на това семейство - семейството е нещо, което не се прави на всяка цена, то само по себе си е форма на компромис и затова не трябва да започва с 1000 компромиса, защото се стига до тук.

В темата даже много добре се вижда, в момента , в който автора надигна глава и отказа да направи компромис и изказа мнение го обявиха за контролиращ. Жена му полудя и всички възстанаха срещу него .........защо? Защото вижда ,че компромисите , които е правил не водят до нищо хубаво. Да късно е решил да въдворява ред , опитал е с любов , не става. Опитал е с разговор пак не става , изчерпан е ..........

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 13:43 от Sun2000

# 1 206
Да, знам че това ви е мечта на някои - жените да нямат никакви изисквания защото в противен случай ще си умрете сами, ама няма как ... дори в природата женската отива при най-силният екземпляр. И при хората е така.

# 1 207
Допълвам към Ариел, освен да нямат изисквания жените, също така да допринасят еднакво (а може и с повече) пари, но също така да не си позволяват да взимат думата или решения сами, а само да слушат мъжът си.

# 1 208
Допълвам към Ариел, освен да нямат изисквания жените, също така да допринасят еднакво (а може и с повече) пари, но също така да не си позволяват да взимат думата или решения сами, а само да слушат мъжът си.

Да допринасят еднакво, но все пак се очаква задължително да вземат фамилията на съпруга си, както си е по традиция. Laughing В този ред на мисли - по закон не е казано кой съпруг взима фамилията на другия, така че авторът да се радва, че не са го карали той да вземе нейната фамилия - при самочувствието, което има цялото семейство. А ако трябва да съм сериозна - не знам той защо това си го брои към компромисите и грандиозните жертви - момичето не е въобще длъжно да взима фамилията му, особено ако фамилията на родителите й е известна в работните среди, в които е тя.

# 1 209
  • Далечният изток
Според мен всичко при тях е от липса на опит и не особено читави семейни модели. Той чул/чел, че трябва да са равни мъжът и жената, ама то не става точно по неговите сметки в живота. Тя пък е попила семейния модел на нейните родители и се старае да прилича на майка си. Обаче то при всеки не минават обидите и шамарите.
Всички тези т нар. компромиси защо аджеба се правят в една връзка?! Да ти тежи, да ти е гадно, да недоволстваш, но в същото време да продължаваш да стоиш на това място и с този човек, не е компромис, това си е съвсем целенасочен избор. Избор да си в ролята на жертва и да ревеш колко много си направил, пък как не са те оценили. Аз реално от този тип повече мъже съм срещала в живота - те все много правили за жените си, то големи компромиси и големи жертви, пък накрая като им бият шута, изкарват жените си неблагодарни. Щото големите компромиси са само във фантазиите им.

# 1 210
Те половината неща, дето ги представят пред нас за компромиси, не са никакви компромиси, а са просто извършени действия, без наличието на които изобщо нямаше да стигнат до връзка. Примерно авторът никога нямаше да стигне до връзка с жена си, ако не се беше държал хрисимо, търпеливо и твърде отстъпчиво. Нарича това компромис, който е било грешка да направи - окей. Хайде да видим дали без това поведение ще си хване жена според иначе завишените си изисквания.

# 1 211
  • София
Слънчезара .......както имаме различията ,че говориш от позицията на 23 годишен брак. Няколко пъти го казах като един вид даже оправдание на него и на нея .......Днешните мъже и жени нямат нищо общо с тези от преди 23 години. Голямата част от днешните двойки се формират на принципа " Аз какво ще получа" а не на " Какво може да изградим". Всеки иска да дойде на готовото , мекото и топлото и като види ,че  трябва да си изпоти гъза за това и да направи компромис, предпочита да избяга и отиде на ново място от което да го получи. Те щото даровете на живота се изсипват.

Ей това цветното - не е вярно, ама никак. Защото освен 23 годишен брак, имам и 21 годишна дъщеря. Да, има един контингент, който смята, че му се полага по право, заради широко разтворени крака. Но има и много свестни млади момичета, които се борят, успяват сами и сами коват бъдещето си. Да, тези вторите, хич не са склонни на компромиси за партньора, когото си избират, защото те наистина участват наравно и не търсят чичко паричко. И о, изненада, тези вторите са повечето. Ама те не са така интересни, защото са по-скромно облечени, работят, не са толкова разголени и плъзнали по дискотеките. Ама днешните мъже ги намират за скучни.

Та понеже работя с много млади хора, виждам всякакви. Виждам мъже, които искат мис Вселена, ако и видът им да не предполага, че мис Вселена ще им обърне внимание. Виждам и откровени златотърсачки, с джуки и изкуствени гърди, които търсят чичко Паричко и в името на парите са готови всичко да изтърпят. Виждам манипулатори, на които не им връзват. Стиснатите пък са винаги повод за подбив. Не е до време, ама ако искаш да си мъжкар, дръж се като такъв а не се цигани.

# 1 212
  • Пловдив
Цитат
Примерно авторът никога нямаше да стигне до връзка с жена си, ако не се беше държал хрисимо, търпеливо и твърде отстъпчиво. Нарича това компромис, който е било грешка да направи - окей. Хайде да видим дали без това поведение ще си хване жена според иначе завишените си изисквания.

И ето това е причината като се запознаете с някой мъж , той да ви разказва ,че бил объркан , че не желае връзка , че иска да е сам със себе си. Не влага нищо във връзката , или пък бил " емоционално недостъпен" новото верую в живота на съвремената жена.

Ми то нямаш правилен ход. Просто ти писва .......и още повече ти писва като се обърнеш настрани и виждаш жени, които умират за някакви примати. Не само умират ами и деца му раждат  и кредити му теглят и краката му мият (справка , съседните  2 (ДВЕ) теми).

Цитат
Да, тези вторите, хич не са склонни на компромиси за партньора, когото си избират, защото те наистина участват наравно и не търсят чичко паричко. И о, изненада, тези вторите са повечето.

Ето те .........автора иска наравно ама девойката не може , щото си била купила апартамент.Ми супер ,че е оправна да си го купи , ама не и да лишава "семейството" заради нейните неща. Защото автора ако си беше купил Порше 2 дни преди сватбата с 4000 лв , месечна вноска , щяха да ядът единият тапети , другият гуми.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:38 от Sun2000

# 1 213
Ми то нямаш правилен ход. Просто ти писва .......и още повече ти писва като се обърнеш настрани и виждаш жени, които умират за някакви примати. Не само умират ами и деца му раждат  и кредити му теглят и краката му мият (справка , съседните  2 (ДВЕ) теми).

Ами колкото и тъжно и неприятно да е, съществува такова нещо като "цена на брачния пазар". Докато човек не си направи сметката как се котира самият той на този пазар, все ще му се струва, че няма правилен ход, че няма логика, че всичко е несправедливо, че ценностите не са като едно време и т.н.

# 1 214
  • Далечният изток
Айде от две теми да не обобщаваме, а?
Нито от две, нито от двеста във форума.
Знаеш ли кои мъже го повтарят това - жените раждат от примати и умират за примати? Ако не знаеш, поинтересувай се.

Общи условия

Активация на акаунт