НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 15 850
  • 234
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Наборът засега се е концентрирал да освободи единия от трите си изпита (по други два предмета е с текущи оценки и ще си ги знае в края на декември преди да излязат във ваканция) - Електротехника и електроника. Каза, че Математиката на този етап е от най-лесните предмети, но според него изостават от това, което се предполага, че трябва да вземат преди изпита.
Най-доволен е, че не се занимава с неща, които не харесва като езици, философия и т.н. Дори и за химията, която никога не е долюбвал в училище и в началото му беше тегаво, но се представи много добре на първото им контролно, каза, че е сигурен, че ще отметне успешно и в сесията.
8 декември май отпадна като ходене някъде извън София, но никога не е късно да измислят и нещо в движение.
В крайна сметка, след първите напъни по най-тежкия предмет за семестъра - Електротехниката - сподели, че на този етап се радва, че се е отказал от закъснялото предложение от Айндховен.

# 151
Леле, мислех че през последните 5 години достатъчно са ме облъчвали с китайски, та чак започнах да помня думи и да ги използвам вкъщи, но последните ви коментари, явно са на нов китайски... колко се радвам, че математиката е вече извън дома ни.
Мъчно ми е за децата, които страдат по дома, ох и ние щяхме да сме така, ако беше отишла в Търново, цял живот сме си били само двечките и кой знае какво щеше да е и при нас положението.
Курсовата работа по политически системи се пише, заедно с това вече има и по Религии да пише за жените в арабския свят заедно с други момичета, да видим как ще се организират да се видят и да започнат да я правят. Вчера предаде и един превод на стихотворение за участие в конкурс с награден фонд, та ще стискам палци да видя какво ще стане. Най-скучно за сега и е по социология, но понеже името и е готино, го е научил и дори ако гледа през прозореца я вика, за да привлече вниманието й. Вчера е бройла самолетите, та за четири часа са били 22. Няма разсейване, ако някой си гледа в телефона пита - каква игра играеш?
Кураж на всички и да не се отказват да преследват мечтите си!

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 11:15 от MamaBlonde

# 152
  • София
Здравейте, отдавна не съм се включвала. И при нас върви процес на адаптация. Девойката, която е в Мадрид, също учи някаква математика (диференциали, интеграли, линейна алгебра...). Тя не е била такъв профил и й е трудничко. Иначе Химия, биология, биофизика, генетика ... казва, че повечето неща са ги учили в профила и й е сравнителлно лесно (тя учи Невронауки). Другата девойка (в НХА) се адаптира плавно, осъзнава колко много има да учи (тя все пак идва от СМГ) и рисува почти непрекъснато. Забавното е, че събота и неделя преподава математика и става все по-търсена, чак вече отказва, защото няма свободни часове. Не знам до кога ще издържи така без почивка.

# 153
  • Някъде в Европа...
Не се е оплаквал от МАТ (не знам какво учи), всъщност от нищо не се е оплаквал, единствено от това, че е очаквал още от сега да има разни практики - разбирайте работа с ръце в извършване на някакви мъжки дейности като кабелаци, заваряване, рязане с флексове и някакви такива..крайно е разочарован, че ги няма и смята, че до 3 курс ще си губи напразно времето да се разхождал, за да бъде писерушка..Не дава никакви признаци, че му тежи или пречи ученето...Обаче взеха да се прокрадват мисли, че не вижда смисъл в редовното обучение, че е загуба на време, през което може да работи - сигурна съм, че са предизвикани от това, че не извършва дейност тип практика и му е скучно...Няма да ме изненада ако реши да се прехвърли задочно следващите години...
Извън унито е доволен от живота си във Варна - и приятели има, и по нощни заведения и дискотеки ходят, ходи си и на работа вечерите, където му е доста интересно...
Обикновено се прибира в петък на разсъмване (след работа обикн пътува) към нашия град (когато не е решил да ходи до Сф), вечерта разнообразява със среща с гаджето и в събота по обед си пътува пак за морето..Понякога и гаджето ходи, но когато той й осигури транспорт с някой приятел 😀, много си се грижи за нея и не искал да пътувала с автобуси, затова гледал той да си идва, хем да не й пречат срещите им на нейното учене...Така му протича студентския живот засега...

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 18:40 от AIR

# 154
Синковецът много ме дразни. Дава го лежерно. Минаха 2 изпита по микроикономика и 4 казуса - оценките са добри. Този предмет най-много му харесва за този семестър. Другата седмица щял да пише реферата по социология. Учи си, ходи си на лекции, обаче това негово спокойствие направо ме вади от обувките. Сигурно в мен е проблема - аз съм доста енергична, бърза и стриктна и се дразня, когато всичко се оставя за последния момент. Само за правото продължава да мрънка. Матиматиката - някои неща разбирал, други - не. За сега нямал нужда от учител да му помага. Ако имал - ще каже.
С колегите се виждат само за малко след лекции, защото нямало къде да ходят. Не им се стояло по кафетата. По дискотеки не ходят - май само веднъж ходи. Вижда се със старите си приятели, но и с тях е рядко. Основно с гаджето се вижда, ходи на лекции и на тренировки. Сега се сети, че иска да започва работа. Направи си профил в Jobs и щял да търси. Не знам какво ще намери, като е редовен студент, но нека се сблъска малко с търсенето.
Пак да си кажа - много ме дразни. Оплаках се Grinning

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 13:08 от Lady Cassiopeia Duval

# 155
Живот си живее господинът. Ходи си на упражнения, работи си, време за развлечения колкото му душа иска. Току що излезна да се събират в общежитието на негов колега. То сега ученето му е направо песен, сравнено с училището. Остана изумен в началото на учебната година, че са само 5 дисциплини първия семестър. Вика - тия се шегуват нещо. Joy Минал е през сериозна школовка, та следването му се струва като детска игра. Grinning

# 156
  • София
Дъщеря ми учи доста, понякога стои до 2-3 часА. Много е материалът и няма как ударно само за изпитите да се усвои, затова през целия семестър се изисква отдаденост. Цитология, Анатомия са все обемни.  По цитология им смениха преподавателя на упражненията, който се оказа доста зает доцент, преподаващ и работещ на няколко места. Много се радвал на колежката, която го сменила, но групата загуби половината семестър... Нямат право да отсъстват от повече от едно упражнение през семестъра, а и да са отсъствали, трябва да го наваксат с друга група. Ходи на първия си конгрес, лекциите бяха в ТехПарка, а темите им са били от областта на Ендокринологията, но най-интересни са били уъркшоповете в залите на МУ, записват се по интереси, дъщеря ми са рязали истинско (свинско) сърце. Имаше и уъркшоп в Спешното на ИСУЛ, но много бързо свършили местата за него. Учат и Физика, която й допада, сподели, че най-после учи "физика за нормални хора" Joy

А ето и една шега, ама не точно Wink :
Скрит текст:

Не е Шанел, нито Прада, но е най-скъпата дреха, която някога съм носила. Струва 20-те ми години, безкрайни безсънни нощи, побелели коси и 300k $, (е, без последното, де).

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 20:30 от Frau B.

# 157
Шмърци, така е, който се е гърчил 5г в гимназиален етап сега си свирка, особено ако насоката е същата.
аз хем се радвам за това, хем съм лееко притеснена следващия семестър да не се отпусне и да стане грешка Sad

# 158
Шмърци, така е, който се е гърчил 5г в гимназиален етап сега си свирка, особено ако насоката е същата.
аз хем се радвам за това, хем съм лееко притеснена следващия семестър да не се отпусне и да стане грешка Sad
Аз като му гледам учебния план, той половината дисциплини си ги е учил в училище. Просто трябва да ходи...
Спокойна съм, че е доволен. Вече даже взе и да му харесва. Joy
Не мисля, че ще се отпуснат, вярвам, че са отговорни хора и ще им е по-лесно да си вървят безпроблемно напред, отколкото да си губят времето в нищоправене, което после да им отнеме повече време за "влизане в релси".

# 159
  • София
И моята се отказа от Банско за 8-ми. Ще са си в София. Иначе учи много-няколко вида математика. Но е доволна - харесва ѝ студентския живот. Излиза с гаджето и 2,3 колежки. Вижда се и със старите си приятели. Въобще - пей сърце.

# 160
  • Някъде в Европа...
Друг проблем има сега моят студент, по-сериозен му бил от ученето  - кварталът, в който живее на квартира, ще става зона. Казва, че за да може да си паркира пред вкъщи, трябва да сменя постоянен адрес, съответно ЛК и колата да е регистрирана във Варна...Варненската управата не мисли ли, че има толкова студенти шофьори, живеещи на квартира?! ..При всяка смяна ли на квартира ще се сменя ЛК заради постоянен адрес?! Колко хазяи ще се съгласяват на адреса на жилището си да регистрират по постоянен адрес наемателите си?! Синковецът днес ходил да пита на близък платен паркинг за месечен абонамент за паркиране - нямало свободни места...Не знаел какво щял да прави...
П.С. От това, което прочетох - целодневното паркиране е 16 лв на ден 😡 пред дома му (квартирата) ако няма "правото", което е 5 лв на месец...Наистина изключително сериозен проблем...Не знам как ще го разрешава..(хазяйнът ни е трайно в чужбина, за смяна на ЛК на наемателите е нужно присъствието му, ако въобще се съгласи жилището му да се ползва за постоянен адрес от 2- ма. Съответно са 2 коли, за втора кола е по-скъпо..)

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 21:59 от AIR

# 161
  • Между гори и планини
Аир, в кой квартал на Варна е квартирата?
Ако е където е моят апартамент и имам приятели, може да направим нещо по въпроса...

# 162
  • Някъде в Европа...
Аир, в кой квартал на Варна е квартирата?
Ако е където е моят апартамент и имам приятели, може да направим нещо по въпроса...
Не, не...В Чайка е, кварталът става зелена зона....Мерси за предложението!

Целият проблем идва от това, че студентите на квартира се регистрират по настоящ адрес, а за да си вземеш стикер за паркиране (който естествено се плаща), изискването е за постоянен адрес (т.е смяна на ЛК) и съответно смяна на документите на колата...
Пълна недомислица..Аз не знам има ли в Бг град, и то студентски, където жителите да са регистрирани само по постоянен адрес и само на тях да им се дават права?!
За какво въобще тогава съществува "настоящ адрес"?! Абе, бясна съм...Как никой не мисли, не оглежда от всички ъгли, като тръгне да прави някакви промени...

# 163
  • Между гори и планини
Сигурна ли си, че трябва да се сменят чак и документи на колата?
Много вероятно е да става и само с настоящ адрес, за което с хазяин се ходи , с нотариалният акт в общината и се прави. И с този документ се оправят нещата за колата и зоната. И в моят квартал е зелена зона вече.
Другият вариант е да търси под наем гараж или гаражна клетка.
П. П ние като сме си сменили личните карти, че живеем в Елена, старата кола си е варненка. Отдавна няма изискване да се сменят талони и номера.

# 164
  • Някъде в Европа...
Сигурна ли си, че трябва да се сменят чак и документи на колата?
Много вероятно е да става и само с настоящ адрес, за което с хазяин се ходи , с нотариалният акт в общината и се прави. И с този документ се оправят нещата за колата и зоната. И в моят квартал е зелена зона вече.
Другият вариант е да търси под наем гараж или гаражна клетка.
П. П ние като сме си сменили личните карти, че живеем в Елена, старата кола си е варненка. Отдавна няма изискване да се сменят талони и номера.

Няма как, Доня. Ето ги изискванията за издаването на стикер...
Именно, че вече отдавна няма изискване за смяна на талони и номера, казвам, че това решение е необмислено и малоумно...Получава се, че само коли с варненска регистрация ще могат да паркират в тези квартали и то само ако колата е на дадения квартал..
Ходил е вече да пита на близък платен паркинг за месечен абонамент, но нямало места...
Ето как започват да се търсят "вратички", защото искаш да си изряден, но не ти се дава право или завишиш от някой друг, който няма интерес да го прави...
Та, казано на шега - има ли варненка, която живее в "Чайка" и е съгласна да регистрира по постоянен адрес синковеца в жилището си и да се надява, че той като се махне от града или адреса, ще прояви добра воля да се "отрегистрира" от адреса?! Ето до това водят такива необмислени решения...
Естествено, че има пб и за самите собственици на жилища, защото те пък ще имат стикер и плащат, за нещо, което много трудно ще получават - позволените места за паркиране са рязко ограничени и от миналия ден са започнали да "хвърчат" фишове по 100 лв за неправилно място на паркиране пред блока...

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 08:49 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт