НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 15 850
  • 234
  •   1
Отговори
# 165
  • Между гори и планини
Питах приятелка, само талона на колата са сменили и личната карта. Тъпо... Една от многото причини заради които се радвам, че вече не живея там. Остава ви опцията за гараж или гаражна клетка под наем... Или младежът да си остави колата в Търново.

# 166
Air, а собственикът няма ли гараж или купено парко място към апартамента, които отдава срещу допълнително заплащане?

# 167
  • sofia
Честно казано, се съмнявам някой наемодател на студенти да се съгласи наемателите да се регистрират в имота му с постоянен адрес.

# 168
  • Между гори и планини
Аз бих записала в моя апартамент сина на Аир, но е в различен квартал, много далеч. В Чайка нямам приятели.

# 169
  • Някъде в Европа...
Air, а собственикът няма ли гараж или купено парко място към апартамента, които отдава срещу допълнително заплащане?
Не...то в неговия район са едни големи многоетажни "стари" блокове, не съм се заглеждала внимателно, но дори няма видимо масово гаражни клетки, какво остава за купени паркоместа ...Гъстонаселен квартал е, не е нова кооперация...В квартирата са двама приятели, шофьори с коли..
googlish, именно..няма кой наемодател особено за студенти, които днес ги има, утре ги няма, да се съгласи да регистрира по постоянен адрес..
Доня, сърдечно благодаря! Лошото е, че и аз познатите, които имам във Варна, не живеят в Чайка...

Засега единствения вариант, който аз виждам е в часовете на зона колата да е извън квартала...ако не намери паркинг в допустима близост с месечен абонамент...

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:13 от AIR

# 170
  • София
Те са длъжни да го регистрират .Друг е въпросът ,че масово отдават под наем без договор.Имай предвид че наемателите са длъжни да се регистрират в книгата на етажната собственост Това е изискване от общината и подлежат на глоба -и ЕС и наемателите.Аз съм домоуправител и в нашия блок има доста наематели,поради близостта с НБУ.Имало е случаи на акция и полицейски проверки.Глобявали са наематели за това.

# 171
Сани, те се регистират, но това не е постоянен, а настоящ/ временен адрес, което не налага смяна на ЛК.

# 172
  • Между гори и планини
Проблемът с паркирането във Варна е ужасен! Имам приятели - тричленно семейство с 3 коли... А градският транспорт е доста приличен, ако си в централната част на града, спокойно можеш и без кола. Нашата я използвахме само за плаж, екскурзии и големи покупки. Иначе крачета, автобус... Откакто видях, че квартала ми е станал зелена зона, въобще не ходя с кола до Варна.

# 173
Air, в Чайка и да намери паркинг или гараж цените са между 200 и 400лв. В крайна сметка единствения вариант е да си пререгистрира колата по местодомуване  на този апартамент и да си смени постоянния адрес. Идеята е, за колите да се плаща данък във Варна.
Студентите на ИУ и МУ свикнаха да не ходят с колите. Ако искат кола във Варна живеят  извън зоните и ползват ГТ за придвижване до университетите. Години наред по Генералите беше ад, сега е уредено и спокойно, просто е синя зона.
Сега ще предисциплинират ВВМУ и ТУ. ТУ имат голям паркинг, но след нова година ще вдигат още цената за паркиране на час

# 174
AIR, няма място за живущите да паркират, студентите може да намерят квартира и извън зоната. Трябва с хазяйна и нотариален акт да отиде до общината. След това смяна на всички документи. Сина ми също си смени адреса, защото повече от две коли на апартамент не може, а неговата вече ни идва трета.
Скаридка, каква ще е цената на паркинга след нова година, че моя редовно го ползва.

# 175
  • София
Сани, те се регистират, но това не е постоянен, а настоящ/ временен адрес, което не налага смяна на ЛК.
Аз използвам случая да припомня задължението за регистрация според изискването на есграон.Кой както иска го прави.
И да се включа.по учебна тема-вече има дати за изпитите за предстоящата сесия 🤪

# 176
2 лв/ час, а миналата година беше безплатен. Местата за свободно паркиране обаче зависят и от броя на нощуващите коли, защото натискът от колите на Чайка ще е голям в този район.
Така ще е, докато студентите си търсят квартири в близост и след това ходят в университета с коли.

# 177
  • Някъде в Европа...
Те са длъжни да го регистрират .Друг е въпросът ,че масово отдават под наем без договор.Имай предвид че наемателите са длъжни да се регистрират в книгата на етажната собственост Това е изискване от общината и подлежат на глоба -и ЕС и наемателите.Аз съм домоуправител и в нашия блок има доста наематели,поради близостта с НБУ.Имало е случаи на акция и полицейски проверки.Глобявали са наематели за това.
Сани, той е регистриран, но по настоящ адрес...няма изискване наемателите да се регистрират от наемодател по постоянен, то е и абсурдно, защото после този наемодател не може да ги отрегистрира...

Квартирата е търсена на удобно място, когато кварталът не бе зона..
DZ, много малко хазяи ще се съгласят да си дават адреса за постоянен...

Абсолютно наясно съм, че проблемът е и за самите собственици, защото няма да има места за всички - в крайна сметка се получава, че и за тях не е добре, защото напр. сега където паркира синковеца в близост до блока си, паркират поне още 15 коли, а вече няма да могат там, дори и да имат стикер, защото е място, което не е определено за паркиране и още миналия ден са хвърчали глоби..

Ще търси някъде в близост платен месечен паркинг, дано намери такъв с места..с най-удобния "удари на камък"...

# 178
Вероятно за Варна е такова изискването заряди многото туристи. Неприятно е за студенти, работещ човек, живущи ...то темата е болна и за София вече, но да не пренасяме политически теми тук. Аз лично мисля, че сина на Air е контактен и предприемчив и ще намери вариант, който дори не ни и хрумва на нас. Иначе аз лично съм против увеличаването на зони, като виждам че нищо не се прави и паричките само се лапкат, но кой ме пита. Ще си намерим начини. Както обикновено.

# 179
Абсолютно наясно съм, че проблемът е и за самите собственици, защото няма да има места за всички - в крайна сметка се получава, че и за тях не е добре, защото напр. сега където паркира синковеца в близост до блока си, паркират поне още 15 коли, а вече няма да могат там, дори и да имат стикер, защото е място, което не е определено за паркиране и още миналия ден са хвърчали глоби..
Няма да казвам какво е в момента в София. Юрнали са се на всевъзможни акции - слагат стикери върху автомобили, паяците работят на пълни обороти. За работа минавам покрай "наказателен" паркинг - сутрин, само докато мина покрай него, виждам поне 5 паяка едновременно да карат вдигнати автомобили. Преди на такова нещо не съм била свидетел. Най-много с един паяк да се размина вечер, когато се прибирам от работа. Сега е постоянно. Жестоко са се активизирали в София.

Общи условия

Активация на акаунт