НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 15 838
  • 234
  •   1
Отговори
# 180
В София най-ужасното е, че в центъра обикаляш по 30-40 минути, за да паркираш пред собствения си апартамент.
А и ще си плащаш стабилно за това всекидневно упражнение. Много офиси се изнесоха в покрайнините и не работят всички на до три километра от жилището си, за да ползват градски транспорт.
Лично не ме касае това, но виждам как приятели се ядосват.

# 181
  • София
Ако наемодател отдава официално чрез договор за наем имота си, при прекратяването му може да отпише регистрираните на адреса, разбира се.Инаще,независимо дали е регистрирано дадено лице по някакъв начин пред общината,би могло да се впише в домовата книга.За коректност пред ЕС.
В София е ужасно с паркирането около университетите.Като направят и Студентски град зона ще е весело...

# 182
  • у дома...
Сани, към момента не може, докато лицето само не си смени адреса. Тъй като по закон български гражданин не може да няма настоящ и постоянен адрес. Промяната на адрес става само и единствено след подаване на искане към съответната община. А и в този случай ГД ГРАО няма как да регистрират служебно на служебен адрес. Това е възможно само за получаващите тепърва българско гражданство. В София служебният адрес е на "Леге" 6. “То добре, че не са вкарали в норматив и адреса за кореспонденция.
За момента ситуацията е такава. Има намерения и тенденция това да се промени в много близко бъдеще. Амин, дай Боже!

# 183
  • София
Доста странно....Така както се изисква договора за регистрация ,би трябвало да важи за дерегистрация...И за да е съвсем офф ,неотдавна мой съсед ходи еднолично да отпише бившата си жена от адреса Случайно разбра че се води още там.А тя има и ново дете,което по закон се води автоматично на адреса на майката.Та се шегувахме че можеше и него да му зачислят о за бащинството да го търсят Simple Smile

# 184
  • Някъде в Европа...
Ако наемодател отдава официално чрез договор за наем имота си, при прекратяването му може да отпише регистрираните на адреса, разбира се.
Не е вярно за постоянен адрес, доксто лицето само не го смени..или поне е сложно..
П.С. Едновременно сме писали с Просто_ майка

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:21 от AIR

# 185
Отписването става с молба или заявление до кмета. Той може да разпореди да се отпише лицето, може и да не разпореди. Ако лицето няма предишен адрес, към който да се " върне " записа, може и да не го отпише. Именно защото по закон лицата трябва да имат адрес. Сега се регистрират със съответните документи,но навремето е било по-лесно, включително и доста пропуски и злоупотреби има. Знам, защото на нашия адрес има куп лица от предишни собственици и наематели и съм се интересувал лично.

# 186
Това с регистрациите обаче мисля, че ще даде отражение ако и когато започне начисляването на ТБО на принципа замърсителят плаща.
Защото ТБО ще се начислява на собственика на имота, но на база информацията от ГРАО  за брой регистрирани живущи на адреса.

# 187
  • у дома...
Това с регистрациите обаче мисля, че ще даде отражение ако и когато започне начисляването на ТБО на принципа замърсителят плаща.
Защото ТБО ще се начислява на собственика на имота, но на база информацията от ГРАО  за брой регистрирани живущи на адреса.
Не съвсем. Четири различни основи са. Би трябвало от 01.01.2026 да се почне. Масово общините избираме количество "отпадък" точно заради неуредиците с регистрацията в ГРАО. От две години ни се обещава ремонт на Закона за гражданската регистрация, но си оставаме с обещанията. Ама пък и това е една дълга тема, втора година служебно с това се занимавам.

# 188
  • София
Здравейте.
Ходихме на гости на младежа за 4 нощувки с малкия. Много хубаво си изкарахме. Умрях от студ, но бахме на коледния базар пред Шонбрун, ходихме на уъркшоп за правене на шоколад, разхозихме се из зоологическата.
Добре е там. Свиква да се вмества в бюджета. С приятели и приятелката е, така че няма проблем с адаптацията. Успя да освободи единия предмет с два поредни теста с високи резултати.
Сега ме сюрпризира, че са му изместили датата на един изпит, а вече му купих билети от Райън еър. Май нямаше опция за промяна. Някой ориентиран? И като билетът е отиване и връщане, ако не се качи в посока отиване, това създава ли проблем с връщането?

# 189
  • Някъде в Европа...
И като билетът е отиване и връщане, ако не се качи в посока отиване, това създава ли проблем с връщането?
Почти съм сигурна, че при Раян билетите не са свързани...

# 190
Не са свързани. Уиз също е така.

# 191
  • столицата
А аз мисля, че билетите са свързани, щом са закупени с една поръчке. Проверете, за да нямате неприятни изненади.

# 192
На нискотарифнити не са. На България еър и други подобни, наистина щом са на 1 резервация, ако се пропусне тръгването, то връщането гори.

# 193
  • о`майна лунна нощ е
А аз мисля, че билетите са свързани, щом са закупени с една поръчке. Проверете, за да нямате неприятни изненади.

Не би трябвало да са, защото август купихме двупосочен за Италия за полет през м. ноември.   В началото на септември ни уведомиха, че ни канселират полета на връщане и се наложи да търсим  обратен на друга дата. Едностранно Райън промениха един от полетите

# 194
  • Някъде в Европа...

На нискотарифните не са...На нормслните компании - да - даже и при прекачване ако не се качиш на първия полет, вторият гори. Не може например да отидеш с кола до мястото на втория полет и оттам да си се качиш...

Общи условия

Активация на акаунт