НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 15 838
  • 234
  •   1
Отговори
# 210
Няма проблем, най-вероятно. Мерси, Бисе.

# 211
Честит празник на бургазлии!
Честит имен ден на всички именници! Много здраве и късмет!
Моят син се прибра и съм  щастлива! Незнам как устояват майките на децата в чужбина.
Казва че още няма никакъв превод за "ония" прословути пари. Но не е ходил и да пита!
Сега умувам и подарък за него. Не мога да измисля НИЩО!

# 212
Честит празник на всички именици и на жителите на Бургас и от мен Simple Smile
И аз съм в голяма чуведнка за подарък за синковеца, само че за Коледа. Всички други ги измислих, само за него нищо не ми идва на ум. Като си има всичко, не знам какво да купувам. Ще се радвам да споделите идеи.

За 8-ми декември - нищо няма да прави. Колегите му щели да ходят в Сърбия, но той не иска. Тук щял да си стои и, ако излезе нещо с приятелите му, щял да отиде.

За НГ - ще си празнува само с гаджето - двамата ще отидат за няколко дни в апаратмента ни в София. Нещо не мога да го разбера - голям сухар го раздава и много ме дразни. Аз, като се сетя на неговите години каква фурия бях, не мога да го разбера и това си е.

# 213
И моят син няма превод. Нямаме и отговор на заявлението, та изобщо не зная дали ще вземе нещо.

# 214
  • sofia
Моите наблюдения са, че не го виждат 8 декември като някакъв голям празник. Купони, който го влече, може винаги да направи и да ходи на такива, дискотеки, празнувания, имат много възможности и са се възползвали отдавна. При нас беше друго. А и сега май не е голям повод за празнуване, че си студент, защото всички са😂

# 215
  • София
Честит празник на имениците!
Моят синковец е в Бургас на имен ден на състудент.
В нашето семейство никога не сме били обикновени, така че за Коледа на самата Коледа не си подаряваме нищо. Само за него купихме - сега няма да се смеете много - "Лего" Grinning на Стар Уорс, разбира се, което той вече сглоби. А тайно с татко му поръчахме и ново плъхче за компютъра, за което знаехме, че иска.
Иначе на 8 декември ме уведоми, че ще отидат с няколко момчета и момичета на вилата на тяхна приятелка в софийско село. Не искали да ходят в дискотеки и заведения. Ма пак на нас си прилича де. Ние не сме големи фенове на празници по заведения. А чалгарии абсурд.

# 216
  • Някъде в Европа...
Честит празник на всички празнуващи!
Най-после научих къде ще се празнува 8-ми декември - във Варна ще са, в именит ресторант, компания приятели  от нашия град + гаджетата...
Иначе и този уикенд си е тук от вчера на разсъмване. Видя се точно за 2 ч на обед днес с всички ни тук, стига толкова за това му прибиране 🤣..Като си дойде за почивните дни,  аз му освобождавам апп, та дори и не спим в една къща 🤣, какво остава да прекарваме време заедно 🤣, поне е искрен и ни каза, че не се прибира, за да се види с нас 🤣....Утре сутринта рано се връщат обратно за Варна, взема и гаджето...Тя другата седмица ще се явява на първия си предварителен изпит във Варна, но в друг уни, целта й е да се съберат заедно там за студентството...Та миналогодишната песен на нов глас - ще се вълнувам за изпитите й, за избор на рокли, бал и всичките събития и приготовления около него, класиране и нова квартира на лято ще гласим с родителите й..
Подаръците за всички празници са пари - това нсй-оценява и той сам да си преценява как ще ги оползотворява. Аз съм  крайно практична и не обичам да харча за подаръци, които не знам дали ще се харесат или пък получаващият има нужда от тях...

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 17:53 от AIR

# 217
Ехааа, доста сериозно звучи. Може ли да попитам от колко време са заедно? Че и при нас положението е подобно - гаджето сега завършва, ходи на сума ти курсове, ще кандидатства и т.н. Та и аз ще се вълнувам за втора поредна година Simple Smile. Моите карат 4-та година заедно с кратки прекъсвания. И аз много си я харесвам 😊

# 218
  • Между гори и планини
Честит празник на празнуващите!
На 8 е неучебен ден в ВТУ, студент за ден е бил ректор оня ден и това е първата заповед която е подписал 😋 Но моя вероятно ше отиде в Търново да се почерпят с колегите с които са станали приятели.
Другата събота се събират с клада му от гимназията в къща за гости. Те толкова не се обичаха като бяха в училище, колкото откакто завършиха. От завършването си са правили поне 4 купона .
С приятелката му се виждат всяка седмица - тя учи в Търново също, така че пътуват заедно, в дупките между лекциите са заедно, в сряда когато и двамата са до 2ч заети, после ходят да обядват, обикалят антикварни магазини. И двамата обичат антики, намират интересни часовници и фотоапарати, ходят снимат ..Това е хобито на моя в последната година- две - поправка на стенни часовници,събиране  на джобни часовници  и редки фотоапарати.
Иначе приятелката е много хубаво и добро момиче, с чувство за хумор, от добро семейство ( станахме приятели, а баща ѝ беше шофьор на бала), говори свободно английски, немски и испански и иска да учи медицина и се готви сериозно. Сега е 11 клас, но ѝ е обещал, че ще ѝ бъде кавалер на бала.
П. П има вече три оценки - по информационни технологии, микроикономика, български. Математиката е малко мътна Индия и ще се ползва помощ. Всички дати за сесията са известни.

# 219
  • Някъде в Европа...
Ехааа, доста сериозно звучи. Може ли да попитам от колко време са заедно? Че и при нас положението е подобно - гаджето сега завършва, ходи на сума ти курсове, ще кандидатства и т.н. Та и аз ще се вълнувам за втора поредна година Simple Smile. Моите карат 4-та година заедно с кратки прекъсвания. И аз много си я харесвам 😊
Точно година и половина...
Мин година на НГ ги заведох в Севиля, да я посрещаме заедно, тогава се запознах с нея и родителите й,..После пък за Великден те водиха синковеца на обиколка из Румъния и замъците...Със семейството й сме приятели, а с майка й си станахме много близки и вече дори децата не са ни повод за разговори и срещи ..
Пак ще минава синковецът по червен килим май месец, но сега в ролята на кавалер 😀..

# 220
  • София
И моят син е с приятелката си от малко повече от 3 години, но аз, за разлика от предходните постове, не съм особено възторжена по отношение на ранните и твърде сериозни връзки. Да, познавам родителите на приятелката, но чак да станем близки...
Мисля си, че на тази възраст е твърде рано да подобни "семейни" отношения между двойка. Те са още деца и растат. Растежът променя визията и мирогледа. А това води до промяна и в мечтите, желанията и прочие. Та шансовете за успех на една такава детска връзка за мен не са големи.

# 221
Аз родителите на момичето не ги познавам. Тя никога не е пътувала с нас никъде, както и той с тях. За толкова години синковеца да е ходил най-много 5 пъти в тях, даже мисля, че няма и толкова. Обикновено тя идва вкъщи, но и това се случва рядко - веднъж на 2 - 3 седмици за няколко часа само през деня. Не знам колко точно са им сериозни отношенията - мисля, че още са малки за някакви кой знае какви стъпки, а и те самите не са дали някакви индикации за това, че обмислят нещо сериозно. Но пък им се радвам, защото изглеждат влюбени и щастливи, разбират се, кротки са, момичето е много добро, мило и възпитано. А пък и е мнооого красива Simple Smile

Но честно казано много бих се радвала, ако един ден, когато синковеца реши да се зажени, със сватовете да се харесваме и да бъдем близки. Имам приятели, чиито родители са много близки - пътуват заедно, взимат и внуците с тях, и се разбират чудесно толкова години

# 222
  • Някъде в Европа...
При нас запознанството стана абсолютно спонтанно. Ако си спомняте мин. Коледа, съвсем неочаквано получих предложение да заместя родини, които не можеха да пътуват, за 1 седм в Севиля от 30.12 до 03.01...Трябваше да реша буквално за 1-2 часа на масата на Бъдни вечер..Попитах синковеца дали ще дойде с мен, той се намръщи и тогава аз му казах малко на шега "а ако вземем и гаджето?!" (знаех, че си има гадже от 6 м, бях я виждала само на снимки, а тя на РД ми беше изпратила такава мила картичка за благодарност, че го има синковеца). Още докато казвах, той вече й беше звъннал и тя му казала, че на другия ден сутринта ще му отговори, да говори с родителите си. На Коледа сутринта се обади и каза, че я пускат. (а междувременно се оказа, че синковецът буквално от началото на връзката им се познава с родителите, защото те са държали да се запознат с момчето, с което излиза дъщеря им и са го харесали много 😀 и той честичко е ходел у тях, с баща й си имали мъжки теми на разговори 😀). И тогава аз вече поисках да се запозная с родителите й, за да спокойни и че поемам пълна отговорност за дъщеря им по време на пътуването. След 2 ч вече се бяхме срещнали с майката да направим застраховките, до края на деня купихме и самолетните билети..С баща й се запознах, когато я взехме от тях на път за София и летището...И така..с майката много си паснахме и вече се виждаме не по повод децата ни, а си имаме наши си теми за разговори, изключващи гаджетата...
Те са щастливи заедно сега, това е най-важното и ние им помагаме, когато поискат...Тя ще кандидаства само във Варна, за да може да са заедно и смятат да заживяват заедно на квартира...

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 18:08 от AIR

# 223
  • Между гори и планини
Ами ние се запознахме преди бала. За да дойде момичето у дома, да пробва няколко рокли и да видим коя ще подхожда. Из я гримирах леко, понеже майка ѝ не се гримира. Чист късмет е, че с майката се харесахме. Баща ѝ сам предложи да е шофьор и да е с неговата спортна готина кола. След това предложиха и рожденият ден на Стивън да е в къщата им за гости. Свестни хора са и всички си даваме сметка, че отношенията между децата ни са повече приятелски и едва ли ще ги сватосаме. Но си оставаме приятели, които се виждат на по кафе или на вечеря. Хубаво е да срещнеш приятни и интелигентни хора.

# 224
  • София
Наборът скоро ще отбелязват първа година с гаджето, та ме разпитва какъв подарък е подходящ за такъв повод.
За момента се справят с дистанционната си връзка. Дори бих казала, че откриват неподозорани положителни страни в чакането на поредното пътуване.
На тази възраст съм наясно, че положението с връзката им е "Я камилата, я камиларя", но с ръка на сърцето си признавам, че много харесвам момичето и се надявам да им се получат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт