Любители на кучета - 155

• 8 264
  • 294
  •   3
Отговори
# 285
  • Бургас
Елза по-далеч от дивана не бяга Joy
Не мога да си представя, че ще се загуби, ама да не казвам голяма дума, че наближава сезонът на гърмежите...
Сега е дъждовно, пускам я вечер в Морската - отдалечава се само да провери хранилките на котките.
Най-много 100 метра, после развива такъв галоп, за да ме настигне, че зер отиде диванът, и ол инклузивът...

# 286
Тайра най-много 10 метра, като през цялото време си чупи врата да гледа назад, да не да изчезна. Пък ни диван, ни фотьойл има 🤣🤣

# 287
  • София
Аз съм гонила куче по едни поляни над Лакатнкик. Някой стреля и като драсна това куче, ужас. Налетяхме и на две огромни овчарски кучета, но я открихме. Голям страх брах.

# 288
  • Варна
Тайра най-много 10 метра, като през цялото време си чупи врата да гледа назад, да не да изчезна. Пък ни диван, ни фотьойл има 🤣🤣
Няма ами, като взехте фотЙойла на горкото добиче.... Лоши хора!!!! Satisfied

# 289
  • София
Голяма калпазанка е Берга. Важното е, че всичко е приключило добре.
Първоначално и аз помислих, че сте се сдобили с второ куче. Simple Smile

# 290
  • Бургас
Още като видях снимката разбрах, че е драснала.
Изобщо не ми заприлича на "второ куче", баш тя си е Simple Smile Калпазанка.
За дивана на Тайра и аз жаля.
Мога да предоставя нашия, викаме му "трона" Simple Smile Абе цялата мека мебел е завзела, в общи линии.

# 291
Ох, преди малко с едната колежка въздишахме по кучешки коледни пижамки и една друго вика " Е ти това куче къде го гледаш?" Викам "Ами у нас, къде да го гледам?" и тя "Ама вътре ли?". Въртя очи и отговарям "Да, вътре и плюс две котки.", а тя  "Ужас!". Ще кажеш, че й казах, че гледам два бика и крава у нас. Как може още да има такива хора...
Елза е родена за този диван. Нашият е избран да отива на очите на Грейси пък Smiley

Стискаме палци и лапки на Харли да се оправи бързичко. Френчитата са ми слабост.
Берга... ох, Берга... Голямо диване, ама добре, че се е прибрала. Първото ми куче така веднъж се прибра без мен и си ме чакаше на етажа. Една комшийка я видала пред входа и я качила с асансьора да си ме чака горе.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:56 от DreamingOfSummer

# 292
Днес една комшийка ми звъни и казва: пуснах ти снимка от групата на квартала в месинджър, дали това в твоето твоето куче? Отварям аз снимката, не е Берга Grinning. Дратхаарче и то по разходки в квартала, ей големи са скитници. И то се прибрало, ама те! Ядове да има.

# 293
  • Варна
Важното е, че всичко е свършило добре. 🩷
За Харли същото ×2 🙏

Ох, тая Елза,как й отива дивана. 🤣

Много обичам така и аз, Донси 😃
Така ми липсват моите "кюфтета" ,сега нали са при баба в София, та ка се окръглили добре.

Моята сага с отписването от община Варна продължава. Цяла седмица въртя телефони и се опитвам да се свържа с някой служител, за да ми каже какво искат като документи и изобщо как да процедирам и после да ги регистрирам в София и никой не ми вдига, хора, ни-кой. Накрая отидох на място и да, абсолютна простотия. Трябва да отида в София, да се регистрирам аз ( което е от ясно по-ясно) ,да регистрирам кучетата и тогава да се върна във Варна и да ги отрегистрирам . И в разговор с много познати и приятели излиза, че аз съм единствената патка, която си е регистрирала, чипирала и плаща данък. Ами ще направя и аз като всички, ще си плащам данък във Варна и ако евентуално ме спрат в София проверяващи, ще казвам, че съм на гости и толкова.

# 294
  • Пловдив
Извън София ( там не знам как е) Испекторите в районните кметства в отдел ''"Екология" имат график, кога приемат граждани за регистрация/ пререгистрация на " домашни животни", защото се занимават и със Селсостапански такива, както и с обектите в които се отглеждат . И извън посочения график можеш ги хванеш случайно на място , когато обработват камарата документи за "Животновъдните обекти" изискуеми от БАБХ, Община .и т.н. В Пловдив - Район Северен  - графика за  'малки домашни животни" - 2 дни в седмицата за по 2 часа. Не са ми отказвали пререгистрация извън графика ,когато съм ги заварвал там. Ходех в обедната почивка, а техния график е след 13 във 2 дни от седмицата да се разправям с домашни любимци, за 3-те месеца от 1 Януари до 31 Март. Ходил съм и сутрин и след 15 и ако са там не са ми отказали да го пререгистрират Муняка. От 2 години не е задължителна ежегодната пререгистрация( за освободени от данък от данък домашни.  любимци в  Пловдив, та не съм ходил)
Пробвай да отидеш с документите в определените часове.На място - в тея 2 часа 2 пъти седмично мислеше ли че някой ще го играе "Телефонна Секретарка".
А, да и според мен е наобратно реда за промяна на постоянния адрес на дЖуВотното- първо регистриращ в СФ , после отиваш с документа за регистрация( и лична карта със сменен адрес) във старото районно кметство да го отидеш. Апропо , в София ако трябва да плащаш данък " домашен любимец" ,, май е най-ниския.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:29 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт