Любители на кучета - 155

• 7 754
  • 269
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
За съжаление компетентен съвет не мога да дам, но стискам палци Харли да се оправи.
Има една група във Фб - Ветеринарномедицинска помощ, там пишат само лекари.
ЯМР на глава също може да се направи за успокоение, но не вярвам да има тумор.

# 256
  • София
Тинтина, сутринта за втори път писах в тази фейсбук група и все още чакам да ми одобрят поста.
Също така чакам и отговор от ветеринарката, която прави домашни посещения, да каже кога ще й е удобно да дойде вкъщи.

# 257
  • София
Помня Харли. Съвет не мога да дам, но дано бързо се оправи момчето!

# 258
  • Пловдив
Tова най-вероятно въобще не е антибиотик, а фенбендазол.Противопаразитно лекарство.Действието му е локално ,т.ч. трябва да се приема "перорално"

https://miau.bg/n-135778-%D0%93%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

https://www.bg-mamma.com/?topic=990127

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 12:26 от whitefang

# 259
  • София
whitefang, антибиотик е, дава се стриктно на 12 часа, но тъй като ми е вкъщи не мога да му видя името.

Както и да е, от клиниката ми върнаха обаждане и скочих до тях. Изведнъж се появи същият антибиотик под формата на гъста течност в спринцовки, които да впръсквам директно в устата на Харли през 24 часа. Дадоха ми за 5 дни напред и записах час за следващия понеделник за повторен тест. Ако дотогава не е проял, ще започнат със системи.

Благодаря на всички за включването и стиснатите палци. Да са ни здрави кученцата, всичко останало са бели кахъри. Hug

# 260
  • Пловдив
Гъстата течност е най-вероятно panacure - активното вещество е фенбендазол.

# 261
  • София
Може, аз не разбирам, и не мога да споря.
Ветеринарката с домашното посещение каза, че тази седмица е заета и няма да може да дойде вкъщи, обаче ме увери, че това, което днес са ми дали, е напълно адекватно като лечение, само трябва да имаме търпение. Всички ме успокояват, че кучето няма да умре от глад, но докато не го видя, че яде и девее както преди, няма да мирясам.

# 262
  • Пловдив
За хигиената обясниха ли ви? Защото ако не се спазват определни мерки ,ще се самозаразява постоянно.А и има опасност и някой от хората да се заразят от определени видове гиардия.

# 263
  • София
whitefang, никой от ветеринарите не отвори дума относно хигиената и почистването вкъщи, но аз прочетох доста обстоен пост от линка, който ти постна. Единственото, което ни предупредиха, е да си мием често ръцете, за да не се заразим ние. Аз пък взех, че го изкъпах много старателно уж да го освежа, но поне съм нацелила без да искам правилната формула. Ще му изпера и завивките, колкото до чистенето вкъщи - то така или иначе се извършва редовно.

Реално този филм го играхме и преди, когато Харли беше само на 2 месеца и близо месец и половина му отне да се излекува. И тогава, както и сега, никой не ни обърна внимание, че може да се заразява отново от яйцата на паразитите. Да не говорим, че имаше копрофагия (похапваше си изпражненията) и циркът беше пълен.

# 264
Тонка нямам опит нито с гиардиа, нито с куче без апетит, но стискам палци на Харли бързо да се оправя и да си върнв енергията и апетита. 🤗

# 265
  • Бургас
Ева ми е правила тотален отказ от храна поради гиардия, без да има диария, а просто миризливи акита.
Тя беше на Метровис и после на Фенпрадин. Когато изчисти гадината апетита и се върна с пълна сила.

Ева реагира отлично на Фенпрадин. С Метровиса си беше кошмар (индивидуално е. Куче на приятелка пък е точно обратното). Ако с гиардията нямаше диария, на антибиотик беше като машина за сладолед. От пробиотици също омазва положението Sad

Разбих се от чистене на дома (с подходящ препарат), прах легла (нейното през ден, дивана два пъти), мих купи(след всяко ядене), прибрах играчки. След изхождане - миех дупе и задни лапи и старателно прибирах всяко аки. Това всичко с цел да не се презарази.

ПП: ако някой срещне Фенпрадин по вет аптеки ще бъда супер благодарна да каже къде, за да си взема. Вет пази малки количества, но е спрян от внос.

# 266
  • Пловдив
Всичко което съдържа фенбендазол ще свърши същата работа- Дронтал, Цестал, Панакюър( това е паста)

# 267
  • София
Аз сега погледнах хапчетата на Харли - Metrobactin. Спринцовките, които ми даде докторът с гъстата кафява течност, са същото лекарство или поне така твърди.
Днес ми писа една жена във фейса, чието куче е било с гиардия цели 17 пъти със същите симптоми като на Харли, без повръщане и диария, а само с пълен отказ от храна.
Ще се борим, искам си обратно моето диво и лакомо момче. Толкова тъжен никога не е бил.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 18:43 от Тонка*

# 268
  • Бургас
Да се оправя бързо Харли!
Ние избрахме диван. Хем по цвят, хем по дължина Simple Smile Че предишният все й беше къс Simple Smile

# 269
  • София
Тонка*, всички тук стискаме палци на ръце, лапи и каквото може Харли да се оправи!
И той ще се!!!!!
С вас сме!

Общи условия

Активация на акаунт