Любители на кучета - 155

• 8 978
  • 313
  •   1
Отговори
# 300
# 301

"Скрила съм се под пухкавия юрган от една муха". Мале как сме се смяли с мъжа ми. Влезнала една муха и кръжи из стаята, а Кристал се бута и крие при мен от мухата. Значи търчи към големите кучета без страх, а от мухата бяха.... Joy

# 302
У нас ако влезе буболечка е състезание кой ще я изяде пръв.

# 303
Макс го регистрирахме като го взехме. Две години само данък ходом да плащаме, даже тази година са го направили 20 лв.

# 304
  • Варна
Не, Сиви. Един път се регистрира,после само плащаш.
Да, Патенце, точно така е. Тези дебили в деловодството само подпират столовете. Откак са чипирани, регистрирани и плащам данък, ни един път не са ме спрели за проверка. На който приятел и познат споделя, само аз съм изрядна, в случая патка.

# 305
  • София
Ааа, не си сама! Вече 6 години плащам данък за Чарли и то по 50лв на година... ама изрядни да сме. Само дето вече цяла година не успявам да го "преместя" софианче да стане, та май пак ще си платя скъпия данък на пернишката община. Дано поне да ги използват за кастриране на бездомните животинки...

# 306
  • Варна
Все ми е тая дали някога ще ме спрат на проверка. Аз гледам да ми е мирно на главата и да съм изрядна. Не се чувствам патка, понеже съм се охарчила с 20 лева за разлика от всички останали. То даже срамота да се нарече "данък" тази смешна сума. Много по-високи трябва да са дори. Тъкмо на който му е скъпо, да си кастрира животинчето. Който иска да развъжда, само през развъдник, и само ако кучето покрива всички необходими изследвания.

# 307
  • Бургас
Имам въпрос за годишната ваксина. Една комбинирана ли слагате или ги делите на две приема? Т.е една за комбинирана за типичните им кучешки болежки и след месец моно за бяс? На Ева и е време за годишна ваксина и се чудя как е най - добре.

# 308
  • Бургас
Комбинирана е нашата.

# 309
  • София
Комбинирана и при нас.

Прди малко намерих кърлеж зад ухото. А разредих обезпаразитяването в този сезон и май последно септември слагах Advantix. Worried

# 310
Еее още ли ги има тез гадинки. Времето е хубаво и явно не са се прибрали.
На Елза нов диван, а за Кристал фотьойл

# 311
  • Варна
Комбинирана ваксина е нашата. То и не е предлагал друг вариант вет. Обезпаразитявам целогодишно на 30 дни. Никакво разреждане. Вадили сме кърлежи на работа и през зимата. Бълхите също не спят зимен сън.

# 312
И аз обезпаразитявам целогодишно, точно защото ако кърлежите спят, то бълхите - не, а при нас е пълно с котки пред блока и предният ми кавалерчо на няколко пъти правеше алергичен дерматит от бълхи през зимата. Нашата ваксина и тя е комбинирана, не съм сещала да питам дали може да се разделят. На Грейси бяс мисля, че последните няколко пъти не сме слагали, че тя с нейните алергии е чудо. И в момента пак се чеше и си прави рани до кръв, а преди 2 седмици бяхме на лекар по тоя повод.

# 313
  • София
Кърлежите се излюпват при 5 градуса. С тези топли зими в последно време, рискът си е целогодишен. Аз обезпаразитявам вътрешно и външно без прекъсване.

Общи условия

Активация на акаунт