С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 573
  • 176
  •   5
Отговори
# 60
Хората вече отдавна не ме дразнят, хората ме плашат, шокират, натъжават, но вече не ме дразнят. Най ми е болно, че днешно време всеки продължава да си прави каквото иска, хората не са част от обществото... много тъжно, масата хора се тупат в гърдите, че са най най, а грам човечност няма в тях

# 61
Цялата дискусия "за" или "против" Хелоуин. Тази година е доста ожесточена. Разбирам, че сме източноправославни, но не мога да повярвам, че сме толкова изпростяли за да храчим по празник, който е характерен за други народи. В човешката история многократно един народ е възприемал нещо от обичаите и традициите на друг.

# 62
Да, само че явно работата е там, че и православни християни празнуват Хелоуин. Аз не празнувам празници като Хелоуин, Св. Валентин и тем подобни. Тук си имаме Вяра, Надежда, и Любов.

# 63
Не им харесва защото вярват, че прави децата зли. Иначе отдавна трябваше да искат махането на Свети Валентин защото си имаме Трифон Зарезан. Просто супер остарял манталитет

# 64
Християнската религия винаги е била изключително нетолерантна към всякакви други религии, най-много войни е причинила и най-много хора са избити заради нея.

# 65
Ако не ме занимават, т.е. да ми тропат на вратата и да искат бонбони, всички са свободни да празнуват, каквото пожелаят.

# 66
И на мен Хелоуин ми е малко далечен, не го празнувам, но като цяло нямам нищо против. Какво значение има кой какво празнува? За много хора това е просто още един повод да прекарат времето по-различно, а за родителите - да измислят нещо забавно за децата, просто да им е весело. Не мисля, че някой в днешно време влага някакъв дълбок смисъл в този празник

# 67
Поредния празник на китайската индустрия.
Да научат кои са будителите, не да се гримират и обличат като луди

# 68
Не харесвам Хелоуин. Нищо против нямам, но ми е досаден. Чакам да мине и да се настройват всички на коледна вълна Heart Eyes

# 69
  • Mediterraneo
Аз пък харесвам Хелоуин. Докато бяха малки децата, украсявахме къщата и обикаляха с другите за бонбони из квартала. Довечера обмислям дали да не замъкна ММ на едно хелоуинско парти.
Тук, ако не е украсено отвън, никой не ти пука за бонбони. Ако някой се обърка, просто не отварям, ако не искам. Чак пък да се дразня.
А, дразня се, че се смесват Хелоуин и будителите. Та те дори са в два различни дни!

# 70
Подкрепям Милица Гладнишка,която отправи укор и призова производителите на суши да слагат повече риба в него,а не като сега – почти само ориз и краставичка. Дразнещо е.

# 71
Дразнещи се хора, които се правят на много чувствителни и впечатляващи се от неща, които не ги засягат, а всъщност това е просто повод да клюкарят, да обсъдят някого, да изпъкнат, да направят тежки генерализации, дегизирани като "монахини".

Истински дълбоко емоционално интелигентните хора са друго нещо. Те не се съдират театрално във възмущение за щяло и нещяло.

# 72
  • Deutschland
Една приятелка всяка година плюва празнуващите Хелоуин, но Свети Валентин празнува задължително и публикува китки и парфюми от милото. Сутринта беше изкиприла щерките за ФБ в народни носии, за да гонят злото.
Двоен стандарт.

# 73
Разбираемо е. Единият ден се свързва със злото, смъртта и сатана (въпреки опитите да бъде оправдан като просто карнавал за забавление), докато другия с влюбените и любовта.

Не отчитам като празници нито един от тези дни, но и не смятам че отхвърлянето на хелоуин и празнуването на ден на влюбените ще направи хората по-добри.

В нашата сграда шефът е украсил целия етаж със скелети и черепи, минимум петдесетина общо. Грозно, гротескно, отвратително. Особено на фона на преживените загуби на четири жени от колектива.
Важни в случая са неговите емоции и особено възможността - както казал някой - всеки свободно да покаже какъв чувства себе си отвътре.

# 74
Кажи ми поне един празнуващ в някаква степен Хелоуин, който да го свързва със злото, смъртта и Сатаната. За 99,9% от хората това си е карнавал и забавление.
Пък и ние имаме същия празник - Вси светии.

Общи условия

Активация на акаунт