За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 645
  • 270
  •   1
Отговори
# 105
Със сигурност при усложнение е добре да се знае какво го е причинило. Логично е

И какво като знаеш? Това с какво помага?

# 106
Плач и температура не са усложнения, а очаквани странични ефекти

# 107
Е така де, това е ясно.

# 108
  • UK
Не мисля, че две убождания в рамките на по-малко от минута носят със себе си такива травми. Най-често на втората минута детето е спряло да плаче и е забравило. Как ли пък не ще се разкарвам 100 пъти за 2 инжекции.

# 109
Следващия път ще пробваме 2 ваксини в крачетата и ако не му понесат добре на детето (аз под това разбирам да е по-кисел от обикновено след поставянето на ваксина) ще ги разделям и аз. Педи предложи да ги направим наведнъж, но каза че ако имам против може и да ги разделим.
А за горното изказване 100 пъти разкарване за 2 инжекции - и 200 пъти да трябва да се разкарам бих го направила Simple Smile Да, не е голяма травма за детето, на следващия ден нещата са по-добре, но за мен като родител виждайки детето ми през какъв дискомфорт минава, както е било при MayGodBless, на мен ще ми е гадно че подлагам детето на това при положение че мога да отложа и да ида следващия месец. Така или иначе ще му се сложи ваксината. Никого не осъждам, просто всеки има различно мнение по въпроса.

# 110
Станала съм родител, за да се "разкарвам" не 100, а 1000 пъти, ако трябва щом е в интерес на детето ми. И тия "2 инжекции" не са с физиологичен разтвор, че да не са проблем, а с тежки болести, с които организма да трябва да се запознае. Но всеки сам си преценя за кое си заслужава да се "разкарва". Някой може и "два шамара" да бие за две инжекции за които "реве".

# 111
Ами точно като е кисело детето, защо трябва да е кисело два пъти, като може веднъж само?

# 112
Не говорим за кисело, а за 12 часа отпадналост, липса на апетит, липса на дълбок сън, а постоянен унес, нужда да е гушната и плач в леглото плюс 37.9 , които при 1 ваксина на ден ги няма.

# 113
Вероятно няма връзка с броя ваксини. Моята след първите ваксини му удари голям плач, след вторите все едно нищо

# 114
Нашата педиатърка никога не ги е делила. Аз също предпочитам всичко да се слага на един път и да се приключва. Колкото по-големи стават, толкова по-трудно става поставянето. Заради няколко поредни разболявания изостанахме с ваксините и сега е на година и 9 месеца и ни остава още една от задължителните, а детето вече започва да плаче само като види сградата на поликлиниката. Да не говорим, че сама трудно го удържам мирен.

# 115
Тези реакции откъм сън, хранене, дискомфорт и тн не са от двете бодения, а са от самите ваксини. Все пак те имитират заболяване, към което се ваксинират.
И все пак е ок, че някои педиатри дават избор.
Но самите две ваксини са съвместими една с друга.

# 116
Да, то е ясно че няма как да са от убожданията с иглата, а от съдържанието. Въпросът е дали примерно пневмококите дават такъв ефект или е от наслагването на двете, затова предпочитам повече да не рискувам да ги съчетавам.

# 117
Разделянето на ваксините се прави точно с цел да не се товари организмът. Както някой написа по-горе- в инжекциите няма физиологичен разтвор.
Едното ми дете никога не е правило никакви реакции, даже температура не е вдигало. Но другото, което е с атопичен дерматит, редовно след ваксините се обриваше и то не за ден-два, а говорим за месеци дръгнене. В неговия случай не бих била 2 ваксини наведнъж. Така че всичко е много индивидуално. Най-важното е детето да е напълно здраво и тогава да биете ваксината, а вече за другото, дали 1 или 2, всеки си преценява.
Алергичните реакции и те не са шега работа, затова идеята ваксините да се разделят, особено ако се бият за първи път, е много добра. Защото ако се направи реакция, може би тази ваксина няма да се бие втори път.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 22:05 от dimi_

# 118
И аз държах да се слагат отделно, независимо че педиатърката се опитваше да ме убеди всеки път че нямало смисъл от това, че съм си мъчела детето и т.н. По-скоро на нея не ѝ се занимаваше с това. Въобще не ѝ обръщах внимание. Малката се чувстваше прекрасно, нито един път не е вдигнала температура или е имала някаква реакция. А за коментара относно разкарването...останах втрещена. Никога не съм се и замисляла относно това, все пак става дума за детето ми и мисля на първо място какво ще е най-добре за него, а не за моето собствено удобство.

# 119
Какво означава не й се е занимавало с това.. Тя си е на работа. Дали ще идеш днеска, утре, и така всеки ден е все тая за нея, работния ден си тече. Няма нужда да се състезаваме коя  майка е по-добра всеедно сме на площадката. И за мен някои неща може да са немислими, други майки са ок. В крайна сметка важното е да се поставят ваксините. (Поне за мен).

Общи условия

Активация на акаунт