За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 868
  • 282
  •   3
Отговори
# 270
Има списъци за бебе, аз от няколко си насъбрах за мен, което е по-важно.
За козметика ползваме бебо, павловича мас (никога не е имала подсичания на дупето за вече 4 месеца), судокрем (него ползвах след подсичане под гушката, не бяхме попили хубаво и се беше позачервила, 1-2 пъти на ден мазане и се оправи за няколко дни, но за дупе цинков крем не ползвам редовно). Павловичата я ползвам и при пъпчици, като се драсне с нокътче нещо и тн.
Ел. Пила за нокти - страшно удобно за мен, не я плаши, забавлява се като й скъсявам ноктите и при допир с кожа спира да върти, така че риск от нараняване няма.
Шампоан ползвахме на бебо за коса и тяло, сега сме с бочко - не виждам разлика, добре са.

Клечки за уши ползвам понякога и за нослето, снемам малко от памука, навлажнявам с физ. Р-р и така изкарвам ако има някое леко засъхнало сополче без да я стресирам.
Физ р-р няма нужда да е бебешка марка! По-скъпи са. Има дозички стерилен физиологичен разтвор за инжекции, по 10 мл е всяко, цената е на половина за кутия, че може и по-евтино да е, не помня.
След първите седмици спрях да ползвам марли за очи и пъп, ползвам обикновени памучни тампони, когато имам да почиствам лице например.
Мокри кърпички ползвам с вода, които са, веднъж в месеца купуваме кашон памперси и кашон мокри кърпи от емаг, но не ползвам water wipes, ами например тези на Памперс  аква.
Като правя масаж ползвам олио, особено за масажче на корема.
Еднократни подложки за повивалника, а за спалнята имам многократна, която е непромокаема. Повивалника ни е в хола и понякога не ни се ходи дотам, имам си стелаж на колелца зареден с козметика и памперси и само придърпвам и сменям памперса.
Нещо много удобно ни е коша за памперси на томи типи - намерихме го на намаление 30 лв с една оригинална касета и от там нататък пликове само, от шейн - една оригинална касета томи типи събираше 28-30 памперса, скъпи са, докато пликовете от шейн са 8-12 бр за по 20-30 лв и всеки стига за толкова памперси също, само че за тази цена взимаме пликове за месец.  Не пропускат миризми, плътни са, доста е удобно, някои са ароматизирани. 
Имам универсален спрей за почистване на повърхности, няма нужда от изплакване, с него почистих и частите на количката, които не се перат.

# 271
Здравейте, на 34 дена е бебо и от няколко дена започнаха да му излизат пъпки. Първоначално започнаха по бузите, после по вратлето и сега около целия врат. Малки ситни и доста зачервени. Започвам да се притеснявам, защото от време на време ги разранява като мята ръцете по лицето. Мажа ги с Mustela Bébé Cicastela но няма промяна

# 272
Да не е претоплено? Или да е от някаква материя или препарат, който дразни?

# 273
И на мен на претоплено ми прилича.

# 274
Кремът от зелената серия на А дерма помага. При нас ги махна за 2 намазвания в рамките на деня. Педи каза, че е от претопляне. Аз си мислех че може да е и от храна, която съм консумирала, защото е само на кърма.

# 275
И аз си мисля за претоплено, обяснявам на бабата да не го увива, не та не. Може ли линк към този крем на адерма.

# 276
Бебетата нямат терморегулация и трябва да ги обличаме, както се обличаме ние. Няма да измръзнат. И спане на по-ниска температура.

# 277
https://share.google/zTFpAYNfh0QoGJQaR
И аз си мисля за претоплено, обяснявам на бабата да не го увива, не та не. Може ли линк към този крем на адерма.

# 278
Аз също ползвам същия за обрив, сега има малка екзема, а като беше новороден и за претопляне докато разбера как да го облека. Продават го и в тубичка по 200мл.

Иначе конректно този на А Дерма го има в 3 варианта мисля, по-като мляко, крем и третият не помня как беше - спрямо колко му наситеността и гъстотата. Аз ползвам този от линка (с двете капки) и този с една за по-леко раздразнение, бях го взела за мен.

И ние имахме такива спорове с бабите, но малкият и спи по-спокойно, и през деня е много по-спокоен, когато е облечен тънко вкъщи.

# 279
Трите капки нямат разлика. Смисъл като консистенция. Ползвала съм и трите. Лятото сме с една капка, пролет и есен с две, а зимата с трите капки. Това е колко е наситен крема. Има го в разфасовка от 200 мл и от 500 мл. Аз съм много доволна от серията и кожата й е прекрасна, а имаше сухи петна като бебе. Тя е родена лятото и есента като застудя и й излезнаха сухи участъци. От тогава съм с тази серия и не смея да я сменя. Иначе са си скъпи.

# 280
Ако е от претопляне, ще мине и без крем за два дена

# 281
Здравейте,
бебенцето ни е на 11 месеца и като цяло изостава както във фината, така и в грубата моторика. Това, което най-много ни притеснява, е че държи палеца си прибран под показалеца и хваща предметите основно с палеца и средния пръст.

Моля за съвети как бихме могли да му помогнем да коригира този захват или дали има подходящи упражнения, които да стимулират правилното използване на палеца. Всякакви идеи и опит са добре дошли. 🙏

# 282
Чудя се дали е от зъбите, обаче вечер е някакъв терор. Тамън се унесе и после с рев се събужда. Така цяла вечер будува. Носът ѝ тече доста. През деня успя да спи само два часа (по принцип прави две дремки по два часа).
Долните два са излезли, но май горните два са на път. Чудя се дали не е някакъв вирус, но пък няма Т и всичко останало ѝ е наред… Утре ще
ходим и до педиатърката, но ако са зъби какви други симптоми трябва да има?

Общи условия

Активация на акаунт