Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 6 105
  • 206
  •   5
Отговори
# 195
Мили мами, май срещнахме първата си спънка с памперсите. От няколко дни бебка има проблем може би с размера, не съм сигурна - постоянно протичат памперсите от едната страна. В началото мислех, че е от марката - като се роди ползвахме Лупилу 1чка и ни беше супер, като се прибрахме от болницата ММ беше взел два пакета на pampers и доизкарахме с тях без проблем. Сега взехме пак Лупилу и последните няколко пъти с него имахме протичане - като сравних два памперса на всяка марка, лупилу са видимо по-малки. Започнахме да ползваме пак pampers, но и от там има протичане понякога - не е консистентно. Винаги вадим къдричките, не би трябвало да е от там проблема, и поне видимо не изглежда да са й малки или да й стискат. Някакви идеи какво може да го предизвиква това? Чудих се дали не е за по-голям размер, но не сме станали 4кг още. Много сме озадачени..

# 196
Килограмите на опаковката са ориентировъчни. Пробвайте с по-голям размер. Дори и да се окаже, че са й големи в момента, все ще влязат в употреба като порасне още малко бебчо.

А иначе стягате ли ги остатъчно? Да не й стоят хлабаво около крачетата и затова да пропускат. През колко време ги сменяте? Това са други причини, за които се сещам.

# 197
Килограмите на опаковката са ориентировъчни. Пробвайте с по-голям размер. Дори и да се окаже, че са й големи в момента, все ще влязат в употреба като порасне още малко бебчо.

А иначе стягате ли ги остатъчно? Да не й стоят хлабаво около крачетата и затова да пропускат. През колко време ги сменяте? Това са други причини, за които се сещам.

Благодаря! Мисля, че ги стягаме достатъчно, но честно казано се притеснявам и дали не са твърде стегнати, та може би има нужда повече, знам ли.
Иначе гледаме да ги сменяме редовно -  веднага след като се събуди или щом *усетим* аромат, или пък чуем гръмките звуци на пръцкане. 😂

# 198
  • Варна
Добро утро!

Честити бебенца на последните родили! Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване!

От вчера следобед и аз в клуба на мамите. Понеже преносим и в сряда дойдохме да видим какво става, но те веднага ме оставиха в болницата. Имах 1,5 см. разкритие, лекарката още в приемния кабинет го направи на 3 см. После ми включиха система, но накрая 3,5 см. И 4 часа за половин см... Болките бяха повече в кръста, но всички ми казваха, че контракции като по учебник били. После ме оставиха за наблюдение, вечерта преспах. И вчера в 8 часа нова система, но и през нощта имах на моменти болки. Та вече с първата система от вчера почна шоуто. Лекарката каза, че това било физиономията, за която ми говорила предния ден. То наистина менструални болки, но на моменти едва издържах. После ходих до тоалетната по голяма нужда, в коридора и повърнах от обезболяващото. От него пък ми стана ужасно на гърлото. И после 2 система, като преди това ми спукаха мехура. После 30 минути напъни и за щастие всичко приключи. Имам доста шевове външни, които и досега ме мъчат, но поне раждането мина. Малкият е с малко ниска кръвна захар от зелените води, снощи беше при тях на система. Тази сутрин ми го дадоха да пробваме кърмене, но пък зърната ми в този момент бяха плоски, иначе успя да засече, но ще ми трябват силиконови. Аз също съм на система с антибиотик. Надявам се днес да са му добре изследванията и да ми го доведат.

Иначе е 48 см. и 3060 грама. Има косичка. Питах жената тази сутрин дали плаче много, каза, че е кротък като цяло. Иначе има желание да суче, дано със силиконовите протектори станат нещата.

Аз като цяло съм добре и физически, и психически. Като изключим шевовете.

# 199
scalestone, честито за малчугана! Blue Heart Пожелавам ти бързо възстановяване на теб и с малкия всичко да е наред, така че скоро да ти го дадат за постоянно!

# 200
scalestone, честито! Всичко ще е наред,  бързо възстановяване и да сте здрави и двамата!

# 201
Добро утро!

Честити бебенца на последните родили! Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване!

От вчера следобед и аз в клуба на мамите. Понеже преносим и в сряда дойдохме да видим какво става, но те веднага ме оставиха в болницата. Имах 1,5 см. разкритие, лекарката още в приемния кабинет го направи на 3 см. После ми включиха система, но накрая 3,5 см. И 4 часа за половин см... Болките бяха повече в кръста, но всички ми казваха, че контракции като по учебник били. После ме оставиха за наблюдение, вечерта преспах. И вчера в 8 часа нова система, но и през нощта имах на моменти болки. Та вече с първата система от вчера почна шоуто. Лекарката каза, че това било физиономията, за която ми говорила предния ден. То наистина менструални болки, но на моменти едва издържах. После ходих до тоалетната по голяма нужда, в коридора и повърнах от обезболяващото. От него пък ми стана ужасно на гърлото. И после 2 система, като преди това ми спукаха мехура. После 30 минути напъни и за щастие всичко приключи. Имам доста шевове външни, които и досега ме мъчат, но поне раждането мина. Малкият е с малко ниска кръвна захар от зелените води, снощи беше при тях на система. Тази сутрин ми го дадоха да пробваме кърмене, но пък зърната ми в този момент бяха плоски, иначе успя да засече, но ще ми трябват силиконови. Аз също съм на система с антибиотик. Надявам се днес да са му добре изследванията и да ми го доведат.

Иначе е 48 см. и 3060 грама. Има косичка. Питах жената тази сутрин дали плаче много, каза, че е кротък като цяло. Иначе има желание да суче, дано със силиконовите протектори станат нещата.

Аз като цяло съм добре и физически, и психически. Като изключим шевовете.
Честито бебче бъдете живи и здрави. Бързо възстановяване на теб!
Ти беше от Варна, ако не бъркам нали? При кой лекар беше и къде ражда?

Аз днес също бях на преглед за рзкритие. Имах разминаване на термините, но израждащия каза, че се гледа последна менструация. По нея съм за днес. Каза още ти е рано и ме извика понеделник вечерта. Давам ти още три дни му бяха думите и ми се струва, че тогава ще ме приеме. Също бях с 1,5 см разкритие.

# 202
scalestone и всички други родили тези дни, честито, момичета! Heart Пожелавам здраве, прекрасни моменти и бързо възстановяване!
Аз за сега мога да се похваля само с първите 2 регистрирани контракции на тоновете 😄 Почти не ги усетих и не бяха болезнени, но д-р каза, че все пак е добър признак.

# 203
scalestone Честит радост! Дано скоро да сте заедно и да се гушкате! Blue Heart

# 204
  • Варна
Nefi23, да, аз съм от варненските мами. В Окръжна първия ден бях при д-р Стефанова. Вторият ден ме почна тя и после д-р Люцов. Той ме ши. Днес се запознах и с д-р Георгиева. Въобще мога да кажа, че всички поне по мое мнение са страхотни хора! И двата ни ми направи впечатление, че акушерките казваха на Стефанова и Люцов, че нещо свършили вместо тях. И си викам какви колеги и хора, днес казах и на старшата акушерка, че съм впечатлена и тя каза, че така трябва колегите да си помагат. Казах, че при мен не е било така винаги и съм възхитена. Питах я даже след 2 години счетоводител, ако си търсят, идвам.

Аз съм добре, просто шевовете още ми създават дискомфорт и болка. Даже днес ми слагаха бебешки катетър, че не бях ходила по малка нужда от вчера следобед. Но нямах/м много чувствителност там. Матката ми вече е слязла по-надолу.
ММ ми донесе силиконови зърна, та с тях стана номерът. Малкият смуче като прахосмукачка. Както жената от сутринта каза, човекът има желание. Аз бих казала, че има огромно желание. Постоя при мен, видяхме се с тати, с баба на камерата. Ще видим кога ще ми го донесат пак.

Иначе с варненските мами ще се радвам някой ден да се запознаем и на живо.

Благодаря много на всички за хубавите пожелания! Желая същото и на вас!

# 205
Честито на всички!

Моят термин беше вчера, след тоновете имах преглед за разкритие, но такова все още липсва 😅 Има някакъв напредък все пак - бебето е слязло, било много добре позиционирано, шийката е омекнала и се скъсява. Днес тоновете пак бяха добри, за пръв път се отчетоха 2 контракции, които обаче не усетих и не знам дали не са от движението на бебето (сестрата каза, че може би е от това).

Въпросът ми е към дамите, изпитвали контракции (тъй като за мен това още е непознато като усещане, а не съм имала менструални болки и не мога да ги сравня и с това) - започна някакво напрежение/тежест/стягане/лека болка (търпима, но неприятна), но по-скоро е ниско долу, определено не обхваща целия корем. Усещането идва на вълни. Дали това са начални контракции?

# 206
Момичета, как ви преглеждат в 8 и 9 месец? Освен тонове, колко често правят ехографски преглед?
При мен феталната беше в 32 г.с., после бърз преглед в 34 г.с. и то само биометрия на плода и после ме викат на ехограф в 37 г.с., а през това време съм си на тонове всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт