На море в Гърция 2026

• 7 451
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Голямо блаженство е транспондера, особено на Промахон. 😃 А до Атина колко време спестява, нацвъкали са доста диодии надолу. Странното е, че гърците не ги ползват много, масово си се редят на опашките.
Никакви планове нямам все още, напролет ще е, че имаме абитуриент вкъщи.

# 31
  • В полите на Пирин планина
Така е, много е удобно с транспондера - повече от половин час ни спести, като пътувахме до Пелион миналия юни. За секунди става преминаването.
Аз си мисля за една (втора по ред, че сме били веднъж) Евия. Но ще видим.
Първо планирам малко Словения и Хърватия, та Гърция може да остане за септември или края на август.

# 32
  • някъде ... тук ...
И ние сме се транспондер на Егнатия. Беше преди Шенген, когато го поръчвах. Документите дойдоха на следващия ден след рег. в сайта им, а устройството дойде след 2 седмици. После явно желаещите са се увеличили и забавянето е доста.

Ние сме планували една новогодишна Арголида. Да видим времето, че може и да я сменим с югозападна Турция. За по-натам е рано за планове.

# 33
  • София
И аз подадох документи през юли, защото не знаех, че мога да сменя номера на старото ни устройство. Отговор за новото така и нямам, и в крайна сметка в деня на пътуването се обадих на съпорта им. Бяха много услужливи по телефона и успяхме да сменим номера и да си пътуваме със старото. Освен това ми казаха, че камерите реално не отчитали номера и не е проблем да пътуваме дори да не е актуален...

# 34
И аз очаквах да получа документите след няколко дни, но минаха месеци. Отначало реших, че нещо не съм попълнила както трябва. Писах им и отговориха, че имат много заявки и за това се бавят.

# 35
И аз съм сменяла номер на кола на едно устройство и при мен стана с обаждане по телефона, но иначе съдействаха и го смениха бързичко в деня преди пътуването - миналата година.

Ние още не сме решили накъде догодина. Иска ни се Лимнос, но има доста обстоятелства, та не мога да планирам отсега. Каквото дойде.

# 36
Тъй като не мога да се похваля с никакви планове за лято 2026, да похваля барем зехтина, който купих близо до Каламата през 2025 Simple Smile То беше преди три-четири месеца, де, но имах за доизчерпване хърватски запаси и едва сега преполовихме първата бутилка. Хубав вкус, цвят, аромат, много съм доволна. Понеже продавачът беше нов и непознат и за нас, и за форума, досега нямаше как да дам оценка на качеството, но вече с чиста съвест  препоръчвам.
Точни инструкции

# 37
Транспондера е супер удобен, особено при по-дълги преходи - напр до Йонийското крайбрежие или към Атина, до където се преминават много тол такси. Освен това, рядко ни се е случавало да чакаме на опашка (или поне на голяма опашка) за преминаване през кабинка с транспондер. Моят го доставиха със Спиди - цялата процедура отне около две седмици от попълване на заявлението. Миналият месец ми се наложи да сменя номера на колата, към която е свързан - супер любезни по мейл всичко стана за един ден, като заявката си пуснах през приложението.

# 38
И аз съм на това мнение, че е супер удобен. Нашият също го доставиха бързо - всичко също за около две седмици, но беше преди няколко годинини. Сега чувам, че ги бавят - не знам защо.

# 39
Днес в Солун се вредихме за късен обяд в Η Γωνιά του Μερακλή. Времето хубаво, хората усмихнати, вкусно...

# 40
  • София
Здравейте, в Солун ще има ли хубава коледна украса? Въобще хубаво ли е там по Коледа? Магазините работят ли на 25 и 26 декември?

# 41
  • В Космоса
Здравейте и аз се интересувам от коледен Солун, че ще бъдем там за три вечери - 24, 25, 26-ти декември.

# 42
От събота сме на Икария за 4 дни с цел обикаляне по чукари и ползване на термални води. Днес чисто си е за плаж по моя вкус. Южен вятър, 21 въздух, 20 вода, в селската баня в Терма даже има топла с 39 градуса вода. Хора няма. Някой ден ще пиша по-подробно.

# 43
  • София
По Коледа съм била в Кавала и района няколко пъти. На 24 декември магазините работят до към два следобед, кръчмите затварят рано. На 25-ти от 20 кръчми работят 3-4, магазини няма отворени.
В Солун съм била на Нова година - украсено е много, имат коледно селце над площад Аристотел, а късно вечерта на 31-ви на площада има програма с музика и заря.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 20:11 от yovanka

# 44
  • София
Здравейте, в търсене сега от съм за морската ни почивка 2026. С две деца, момчета на 8 и 10г сме. Миналата година ходихме до Турция, тип 5* оу инкл, и търся нещо абсолютно различно като преживаване. Не искам бутаница и 500 човека, едновременно хранещи се около мен, не е нашето просто, не казвам че е лошо. Много ще се радвам, ако някой може да помогне с опит за място. Започнах да чета информация, но островите са безкрайно много. Търся хубав плаж, подходящ за деца, ако е хотел и има и басейн, страхотно. Много бих искала да усетя пак островното настроение (с приятели сме били на Кефалония, Лефката, Закинтос) а не в близката Северна Гърция, където се чувствам като на Приморско. Отново, нищо против, но не искам български сервитьори и менюта. Дали с кола, кола и фери, самолет, няма значение. Но ако имате препоръки за място, където хем ще е интересно за децата вечер, хем плажа ще е хубав и ако има и басейн/пързалки, ще съм много благодарна. Оу инклузив хотелите в Гърция дали са подобни на турските?

Общи условия

Активация на акаунт