🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 15 229
  • 459
  •   61
Отговори
# 435
Владо да не би да има проблем с алкохола? В предния епизод говори логично и последователно, в този тотална излагация.
За алкохола не знам, но като изключим мисловната дейност миналия епизод, то този се срина на нивото на Марианската падина, което дори за него е постижение предвид всичките му изцепки. Той си каза, че Глория му е енигма и неразбираема, но така да я издаде пред всички... Не, не го очаквах, дори от него. Не знам и какво се надяваше да постигне, като разкрие на предателите, че знаят кои са. Нещо прегря тоя човек, от недоспиване ли, от морализаторстване ли, съвсем е извън час. Ако горкият наистина е влязъл да си подобри имиджа, не ми се мисли сега какво безсъние го мъчи.
Браво на Жорката, че не се даде, а успя да преобърне вота срещу себе си. Беше ме притеснил.
На Глория се смях с глас, първо като се бореше да задържи сандъка, после като му каза на Владо, че не са волейболен отбор, че да им нарежда, и накрая когато в яда си се предложи на Бачорски. Дано да е сред победителите, няма да се разсърдя, ако стане предател.

# 436
Аз ще напиша само едно сега. МАЧКАЙ БАЧОРСКИИИИИИИИИ. Легендарен. Независимо дали ще спечели или ще изгуби, гарантирам ви, че тепърва ще видим най-големите неща с него и той ще е човека, с който ще се запомни този сезон.

# 437
Много динамичен и турболентен епизод.
Владо при мен премина от разпни го през осанна и отново до разпни го. Саможертвата му според мен беше атентична, искрена, но после опропасти всичко сменяйки плана, изпявайки всичко на Бачо и за капак малката кръгла маса.
Глория я харесвам много, интелигентна е, колоритна, но в този епизод не ми харесаха поне 3 нейни изяви. Първо - общият щит беше глупав популизъм (неосъзнат навярно) който и създаде цялата тази каша. Никога не се знае в присъствиетието на Владо а и на нея самата, но поне щеше да трябва друг повод.  Тя фактически не спечели щит за всички - отказа се от своя защото в противен случай тази нощ  щеше да бъде убит последния праведен, сега отвори място за още едно убийство срещу което щит тя няма да има (освен ако стане предател). Второ добре се изрепчи на Владо, но прекали с цупенето и фасоните преминаващи на моменти в истеричност. Оттам и третото- гласуването и' - не мисля че е за да се обезопаси срещу предателите (да си беше взела щита) по-скоро го направи на инат, напук като сърдито дете, че не е станало когато тя е искала, че Владо налага дневния ред, затова и иска да стане предател. Докато гледах как се предлагаше исках Бачо да я вербува и тя да спечели като предател, но сега изобщо не съм убеден че тя ще се справи с тази си роля - прекалено емоционална и екзалтирана е.  Със сигурност ще иска да отреже главата на Владо дори това да коства и нейната собствена.
Мая не я харесвам от предния формат, а тук беше умряла лисица, така че съм доволен, че все пак я изгониха. А Бачо ако пак се измъкне наистина ще е ако не гений поне цар на манипулацията (или предопределен победител). Но наистина най-кошмарния финал ще е той да вербува Венци който да спечели еднолично накрая

# 438
  • София
Дани Петканов е наясно кои са предателите, но се прави на умряла лисица пред тях, но пък всява съмнения у праведните с това си поведение. Обаче как си гушна Глото и я повлече - да не вземе да направи някоя глупост 😂😂😆..
Интересно как са успели да си кликнат при положение, по думите на Оля, че гардовете на продукцията са следели всички изкъсо и не са им давали да си говорят за друго, освен за играта 😉. Този епизод онагледи обяснението на Оля как обмисляш с някой стратегия и идва друг и ти предлага нещо различно с логични доводи, а после идва нещо трето и…вече си джаза…не можеш да отсееш правилно, и изглеждаш тъпа цивилка накрая 😜

# 439
Съжалявам ако вече е говорено,но какво представлява ролята на Оракул?

# 440
Може Бачо да вземе Дани вместо Глория

# 441
Съжалявам ако вече е говорено,но какво представлява ролята на Оракул?

Печели се в мисията в предпоследния епизод. След като мине предпоследната кръгла маса и останат финалните петима, тогава оракулът трябва да посочи един от другите четирима, чиято роля иска да узнае.

# 442
  • софия
ИИ разправя, че за щит при изнудване било с  различен изход във форматите.
Имало и двата варианта - важи и не важи щита.
Ама естествено Ии се уточнява коректно, че може и да греши в инфото Joy
Сори, Дяволо, не е за спора, на ми стана любопитно, не го виждам черно на бяло това правило по библия. Мисля че наистина е въпрос на решение спряма конкретната игра. Нещо като това дали да има оракул, дали си разкриват самоличността финалната петорка и др. подобни ако има.

Всъщност при нас няма никакво значение, защото всички вътре вече втори епизод Знаят кои са и двамата предатели.
Видяни и чути.
Ама ощи три епизода оставаха до финала - въпросът е как да се отиграе ситуацията, за да не свършим на 10-ти епизод.

Егати чаршафа съм изписала, сори Joy редактирам  в спойлер.
Хареса ми епизода, затова
Скрит текст:
Търсих специално дали има варианти за ролята на тоя щит сега, защото ми хрумва идеята за :
Щитът предпазва от убийство дори изнудван праведен. Но не му се казва.  Бачорски го изнудва с " или приемаш, или те убивам" . Но това няма да е вярно. Бачорски е ясен предател, той гори.  А драмата за финала е  - кой праведен би приел (за да остане в играта)  и кой би отказал (за да умре праведен по Ева е Жоро).
Без значение от решението им всички ще останат в играта за следващия епизод.

Глупости си пиша и аз, ама така и така са сложили моралните казуси като двигател за този първи  наш сезон, та затова си измислям в тази посока.

По епизода, ще хваля днес. Много ми хареса и беше чудна въртележка. На Капитан Владо за пръв път му прощавам глупостите. Признах му самопредлагането - просто евала на Жорката, който сложи на масата и друг вариант - "ако искаш да гониш праведен в името на доброто, защо мен пред теб на амбразурата?". Беше жесток момент - на Бате Владо как бавно му се завъртяха зъбните колела в главата, ама еле браво, поне се завъртяха. Беше жесток момент наистина.
Спасиха всички с общ щит - малко се чудя тук защо им беше това?
Размишлявам си на база, че предателите са ясни. Но какво очакваха да се случи? Очакваха ли обрат - да изгонят предател днес?  Жорката успя на магия да обърне нещата, но рискуваха да отпадне ВН днес.
Абсолютно съм сигурна, че след като взе решение  ВН нямаше да играе срещу друг, освен Мая. И ако наистина имаше равенства, то ВН си отива на четвъртото гласуване.
Странно ми беше малко. И изобщо целия епизод толкова наситен от обрати. За разлика от предния, който много ме разочарова.
Планът да правят " засада" и да гонят праведен днес нали уж буше на ВН? Нали той лично разубеди Гло и Ева да гласуват за предател? Сега защо Гло се тръшка, че нейния  гениален план е пропаднал?
Счупване, явно.... ама кое точно? Някак ми се струва, че това е заради целокупното явно разкриване на предателите. Това наложи всички да гласуват предателски срещу своите, която стратегия обаче не беше  за преглъщане от някои.
Ама само Жорката успя да обърне  100 процентова предварително решена кръгла маса.

Капитан Владо дори ме развесели. Каква беше идеята за "малката кръгла маса" за бога Joy Събрали сме се - вика- да решим проблема????

Чак ме хвана яд, че не чух какъв е проблема и какво е решението което предлага Joy
Ама след днес чак ми дожаля, напрежението ме дойде в повече, ясно, но неадекватната му игра го доведе до това. А скандалът с Глория го довърши.
Ана Мария го вбеси, на Гло го съкруши.

Има продуцентска намеса от два епизода, за мен поне  - от "логиката" на събитията, които гледаме така монтирани. Но тоя път не го казвам с яд. видно е че е в интерес на формата. Виждам несъответствията, но ок съм.

А Бачо завърши епизода с - "алчността и егоизма обърнаха кораба"
А Карамазов "никой няма да си тръгне невинен".

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 01:33 от freespirit

# 443
Не знам този ИИ какви версии е гледал, аз не съм и не мога да си го представя - предателят изнудва някой очи в очи, той отказва, видял е предателя и остава в играта като праведен - изглежда нонсенс, само оракулът е в подобна ситуация но това поне е винаги само преди финалната маса

# 444
Леле-мале, как тръгна епизодът и как свърши! Хареса ми ексклузивността! Но Владо Николов... без думи останах. На масата в градината като се разприказва, направо зяпнах, гледах с отворена уста телевизора...

Бачора да изнудва Жоро, той да му откаже, остават 6. После да изнудва Ева, тя да му откаже (те двамата заявиха на всеслушание, че ще останат праведни до края). Остават 5. И тогава да изнудва Владо, а той да няма право на отказ, понеже няма да останат хора за финала иначе. . Да бъдат двамата предатели, на закуска Владо да признае всичко на праведните и да се стигне до момент без изход.... Аман! Аман от Владовата логика!

Искам Глория победител или варианта описан по-горе и да се приключва!

# 445
  • софия
Не знам този ИИ какви версии е гледал, аз не съм и не мога да си го представя - предателят изнудва някой очи в очи, той отказва, видял е предателя и остава в играта като праведен - изглежда нонсенс, само оракулът е в подобна ситуация но това поне е винаги само преди финалната маса
съгласна съм.  Изглежда нелепо за играта.
Ама в нашия случай, какво значение има? Всички знаят кой е предателя сега.
И как наистина ще се реши въпроса, ако всички решат да откажат?.
Просто при нас ми се струва, предвид развитието на играта, че може да се направи такова решение.
Фокусът на играта вече е върху драмата, не върху разкриването на предатели.
Всички остават в играта вътре, но колко са били привикани и отказали и кой е приел.
И ще си вярват ли утре Grinning Нещо такова. Измислям си... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 446
Да, ако пофантазираме, вярно ще върне известна интрига, може това да е балканското счупване, ама на мен повече ми заприличва на съвсем друг формат и не съм сигурен, че правообладателите ще са го разрешили, макар, че  и завещанието след убийството на живо  си беше някаква наша измислица

# 447
  • София
Тъкмо приключих с гледането и още ми звънят ушите. Някак всичко тръгна във всички посоки, после направи пълен кръг и се върнахме почти в изходно положение. Разбира се, за това основна заслуга има господин Кръстникът. Аз тъкмо се зарадвах, че както беше заблуден и довчера не знаеше къде се намира и си играеше някаква собствена игра в играта, изведнъж се светна, стана хладнокръвен и заигра в правилния коридор. Е, за себе си, де, за нас зрителите да се пазят предателите за последно не е зрелищна стратегия, но играчите това не ги интересува, те имат за цел да стигнат финала и е разбираемо. Дотук ок! И изведнъж отново популистки ход - да гласували за него, не можел да изпрати Жоро да си ходи. Rolling Eyes Ама как не можеш бе, все го беше приготвил, и багажа му беше стегнал даже, добре че Георги си поиска да му върне услугата. Joy
И после изведнъж съвсем омаза ситуацията - първо каза на Бачо, че ще гласуват Мая, после на малката кръгла маса буквално хвърли Глория на вълците, направо не можех да повярвам на ушите си. Не мога да приема, че едно безсъние би могло да причини чак такова умствено затъмнение...
Браво на Глория за всичко, което каза на Владо! Малко ми стана смешно обаче как в стремежа си да отклони вниманието на предателите от себе си, така се вживя да доказва, че не ги подозира, че направо и себе си сугестира.
Надявам се Бачо да предложи ултиматум на нея или на Жоро.
А като гледам анонса за следващия път, Владо и той направи пълен кръг и явно се е върнал на старата схема да гласува за тези, които са му накривили шапката. Само така, Владо! Нито за миг не си позволявай да си наясно къде се намираш и каква игра играеш, един ден е повече от достатъчен! С теб сме! Joy
Другият неспасяем, без връзка с кораба-майка, е Венци. Там направо няма смисъл да се говори каквото и да било.

# 448
Не гледах целия епизод и като ви четох ми стана интересно за каква услуга е намекнал Коджабашев на ВН - нещо от предаването или извън предаването е имал предвид?

# 449
И на мен ми се стори, че кадрите с Владо от промото са просто неизлъчени такива от днес.
Очаквам заканата на Бачорски да е ултиматум към Владо (т.е. сигурно убийство). Това е абсолютно необходимо, за да имат поне равенство в гласовете на масата с Глория и Петканов.
Очаквам да вербува Глория и да играе за нейна победа на финала. Дано планът да успее.
За Владо няма какво да кажа, освен че много ме разочарова и успя тотално да счупи играта.
Дано единственият, който я играе от самото начало, да успее да направи финала интересен за зрителите.

Общи условия

Активация на акаунт