🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 19 735
  • 547
  •   60
Отговори
# 525
Първо - общият щит беше глупав популизъм (неосъзнат навярно) който и създаде цялата тази каша. .. Тя фактически не спечели щит за всички - отказа се от своя защото в противен случай тази нощ  щеше да бъде убит последния праведен, сега отвори място за още едно убийство срещу което щит тя няма да има (освен ако стане предател).
Няма какво друго да направи, ако не даде щит на всички изпраща съобщението "предпочитам да гръмнат някой от вас, отколкото да ви пазя", а предстоят към този момент още 3 маси.

Да, разбирам че Глория би поела известен риск да настрои останалите срещу себе си да я отстрелят на кръглата маса по доктрината ВН от първите епизоди, но ако Владо и Жоро сдържаха думата си и се разберяха по мъжки кой от тях да си замине, оттам нататък планът се самореализираше стига някой от останалите праведни да не се полакомееше за по-голям дял. А Владо още в колата каза, че отложеното убийство обърква схемата (не съвсем вярно но изисква адаптация), иначе ще ми се да вярвам, че би стоял на думата си.
Освен това в създалата се ситуация мисля Глория пое далеч по-голям риск (освен този да бъде убита) с изненадващото си обръщане на кръглата маса. Сега е логично да я заподозрат, че междувременно е била вербувана и минала на страната на предателите (макар че не е имало кога, но се съмнявам че някой от останалите е изучил детейлно регламента на формата) и пак да я изгонят дори Бачо да не я вербува, тя просто ще остане най-съмнителната.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:06 от spidrer

# 526
Планът на Владо беше логичен само за него и няколкото човека около него. Не беше логичен за Георги и той си изигра ситуацията в своя полза.

И е така и не е така. Защото тогава трябваше да убият ВН, както той сам предложи, обаче те му отказаха. Венци дори крокодилски сълзи рони. А най-добре щеше да се получи да отстранят ВН и останалите да си изиграят плана на същия този ВН до край. Ама на, явно Донът се е справил добре и си има страхотни поддръжници в играта и това трябва да му се отчете. Като помислим, как няма да има, като лично той закара сума ти фикуси до финал? И като казвам фикус, в т.ч. и Георги, за мое най-голямо съжаление, който до този, последния епизод, си беше абсолютен фикус. Но не мога да преживея Дани П. и неговия чадър - Гло. Защото точно тя му е чадърът. Гло трябваше да го бутне отдавна, сори, не са в Ергена все пак и той беше напълно излишен в играта. Сега ВН ще стреля по Дани П., защото той го посочи на последната маса, обаче късно е моме за китки.
И най-смешното е заглавието на снощния епизод - Казвам ти дъще, сещай се снахо, израз роден от ВН в самия еизод. Хахаха, ама и аналогия - всъщност изразът е - Казвам ти сине, сещай се снахо. Sweat Smile

# 527
И аз бих отказала на ВН. Ако иска да се жертва - да се самоубие Grinning Но да караш другите да гласуват срещу теб (знаейки че си водач на стадото) ми е нечистоплътно като замисъл. Той почти не опонира на идеята.

# 528
И аз бих отказала на ВН. Ако иска да се жертва - да се самоубие Grinning Но да караш другите да гласуват срещу теб (знаейки че си водач на стадото) ми е нечистоплътно като замисъл. Той почти не опонира на идеята.

Не съм сигурна, че в регламента има включено самоубийство. Някой да каже има ли?
И едно самоубийство всъщност нямаше да реши нищо, защото пак оставаха три маси, а не се знаеше, че всички ще имат щитове.

# 529
Силен епизод и то само защото най-после направиха добър монтаж. Дълбоко се съмнявам да е било толкова хаотично всичко вътре, вижда се ясно, че всички знаят за Бачорски (и той няма никакви шансове за победа), но монтажът го изкарва по-драматично, отколкото е. Така трябва.

На Владо стратегията е пълна глупост и още не мога да проумея как това не се разбира масово. Добре, че се провали. Ето, че не само Коджабашев, ами и Венци, че и Ева поискаха да играят, а не да се правят на големи стратези. Владо абсолютно изключва сериозната възможност да има трети предател, а и той защо изобщо си мисли, че трябва да победят 4-ма праведни и да делят на 4 наградата? В такъв момент действа точно обратният нагон - всеки иска да е вербуван и да спечели единично (я, ето че и Глория поиска). Стига вече жалейки за тази по начало обречена и доказано провалена стратегия.

Опцията с щитове за всички беше очевидно продуцентско рамо за праведните. Явно ще има убийство и в последната вечер, което в чуждите версии го няма.
Не разбрах кое им е неадекватното на Венци и Ева в този епизод, че играха както трябва ли? Специално Венци няма и да се замисли да откаже да бъде вербуван, а както минава между капките това е идеална възможност за него да спечели. Петкан по-добре ли игра, като накрая гласува за Владо?...

Виждам, че аудиторията си има ясно изразени любимци и нелюбимци, но нека да уточним нещо - тази игра е изключително трудна, и няма такова нещо като незаслужил победител. Който е минал през всичко и на финалния огън е победил - добър, лош, скучен, тъп, умен, делулу или айлулу - сто процента си го е заслужил.

# 530
Е защо пък да е нечистоплътно, това е точно "капитанът последен напуска кораба" (в случая скача от него и нахранва акулите)

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:56 от spidrer

# 531

Не съм сигурна, че в регламента има включено самоубийство. Някой да каже има ли?
И едно самоубийство всъщност нямаше да реши нищо, защото пак оставаха три маси, а не се знаеше, че всички ще имат щитове.
Е, нямах предвид буквално да се самоубие в играта. Но ако искаше той да бъде премахнат, можеше да настоява повече, не е като да няма възможности. Но той прие плана на другите.

@Spider -Именно защото е в неговия стил. Хвърли силни думи, но не настоя и не предприе кой знае какви действия в тази посока. За мен просто беше ефектно, но не и с реално намерение. Той иска да е на финал.

# 532
Георги също тръгна с идея като на Владо - след като знаят със сигурност кои са предателите, да изгонят праведен, за да не се стига до вербуване на нов предател, който ще е неизвестен за тях. И когато в следващия момент Владо каза, че в неговия иначе същ план изгонения трябва да бъде той, Георги, Г. очаквано се ядоса. На мен този подход ми се виждаше логичен на този етап от играта, но винаги може и има какво да се обърка на следващ. Но и аз не исках да гонят точно Георги.
Кои трима праведни виждаше Владо на финал, бихте ли ми припомнили?

# 533
Съгласна съм с всичко, което сте писали за ВН и Глория, и все пак тя каза накрая - "моят план пропадна". Ами не е нейният план. ВН първи я насочи към идеята да чакат предатели в засада.

Не че разбирам много от засади, ама като ще я правиш, провикваш ли се към двамата играча които са в засада - Ехооооо, виждаме вииииии.
Joy

# 534
Аз не виждам с какво Куджабашев е по-достоен от Владо да играе на финал. Цяла игра се луташе , оказа се , че Оля му е подсказала за Бачорски -теза , която коментира предния епизод , но бързо забрави за нея. Мая разконспирира последен. Но не може да му се отрече , че използва единствения  си правилен ход -да удари по мъжката чест на Владо и да се спаси от отстраняване.
Владо много си изложи , но и Глория е толкова първична,  не вярвам да я привлече Бачорски за предател -вече се разграничи от групата, прогнозируема е  и твърде емоционална. Предполагам , че  ще е  Петканов ( любовната линия елиминира един гласувал за него ) или Коджабашев.

# 535
  • София
Георги също тръгна с идея като на Владо - след като знаят със сигурност кои са предателите, да изгонят праведен, за да не се стига до вербуване на нов предател, който ще е неизвестен за тях. И когато в следващия момент Владо каза, че в неговия иначе същ план изгонения трябва да бъде той, Георги, Г. очаквано се ядоса. На мен този подход ми се виждаше логичен на този етап от играта, но винаги може и има какво да се обърка на следващ. Но и аз не исках да гонят точно Георги.
Кои трима праведни виждаше Владо на финал, бихте ли ми припомнили?
Да репликирам :
Погледни шапката на темата - Коджабашев се ядоса преди да започнат да го готвят 😉

# 536
Между другото, гледах Маските Падат и Оля много ми допадна като поведение. Коментира играта, без да обижда когото и да било и си каза, че за нея това е било преживяване, което е искала да изживее на максимум и затова е била по-агресивна. Спомена, че с Бачорски са в отлични отношения, което едва ли е изненада.

Искам да спомена нещо, което е скандален минус на нашите предавания и показва безумна липса на внимание към детайла и адекватност при правенето на трейлъри, промота и т.н. Не може в предния епизод тримата застрашени да са Ева, която има щит, Жоро и Мирела и ти да покажеш в привюто за епизода сцена с Коджабашев. Ти буквално си спойлваш кой е убит, което може да е направило впечатление на малко хора, но е доста зле.

Иначе, вече споменах, но все пак да напиша по 1-2 изречения за опциите пред Бачорски за другата седмица:

1. Глория - яко е набрала на групата и ще е надъхана да спечелят заедно. Освен това, тук има топ ход пред Бачорски, а именно да я вземе, да ползва Ева, Венци и Владо, с чиито гласове да я разкара и в момента в който тя каже, че е предател, той да опита да каже как затова е вкарвала името му в теориите си, понеже се е опитвала да се спаси. Минус е, че тя вероятно би целела Владо, като той едва ли би бил съгласен и затова може би не ги я взел.

2. Дани - към него също има подозрения и може да бъде жертван. Не е толкова добър щит като нея, но пък би бил доста по-лоялен и кооперативен съюзник.

3. Коджабашев - не знам, дали Бачорски би рискувал с него, но ако чисто като зрител избирах, това ми е най-интригуващата опция. Супер интересно би ми било как двамата биха се сработили и дали биха се пазели до финал.

Другите ги изключвам, защото той няма доверие на Ева, Венци просто не звучи сериозно, а не виждам логика да викне Владо. Ако избере него, той вероятно би му отказал и би си тръгнал, което значи да има само един предател в топ 6, което е зле и за продукцията. Ако при такъв сценарий, махнат Бачорски на Ф6, би имало финал без нито един предател, което тотално би убило интереса и би направило сезона да има бозав край.

# 537
Съгласна съм с всичко, което сте писали за ВН и Глория, и все пак тя каза накрая - "моят план пропадна". Ами не е нейният план. ВН първи я насочи към идеята да чакат предатели в засада.

Не че разбирам много от засади, ама като ще я правиш, провикваш ли се към двамата играча които са в засада - Ехооооо, виждаме вииииии.
Joy

Така е, да, обаче ВН се ядоса, че му отказаха да го убиват (заради Георги) и за това ги изтъпани предателите, та да го убият накрая в яростта си и да си доиграят играта. Поне аз така мисля, той ги изтресе на показ, за да го махнат. Така или иначе ги знаят, да си продължат по плана, но вместо да гонят Жоро, да изгонят него. Единствено се изпусна, че Глория му е казала и това мисля, че не го направи нарочно, а може би и нарочно?, а за да покаже, че със сигурност не само той мисли, че Мая и Бачорски са предатели. Реши да се хване за "сламката" Глория. Може и защото не я долюбва и не я вижда на финал и се надяваше нея да я убият предателите, а не някой от неговите хора, след като той си замине.

# 538
  • Другата България
Скрит текст:
За мен те двамата са най-адекватните праведни и категорично не смятам, че продукцията им е подшушнала какво да правят и как да играят, най-вече на Глория - да вземе щитове за всички.
Защо всичко говорят, че е имало щитове за всички? Аз слушах много внимателно точно тази част (дори си я върнах): водещия каза, че "ако Глория се откаже от щита си и допълнителните 4хил, ще има спасение за всички и няма да има убийство тази нощ."  Никъде не се каза "печелиш щит за всички".
Аз лично го интерпретирам това:
Скрит текст:
никой няма щит, защото няма нужда от щитове тъй като няма да има и убийство (и предвид напредналостта на играта ефективно до нейния финал няма повече убийства). Което по моето скромно мнение си беше огромен гаф от страна на продукцията и нечуван подарък за праведните и последвалия "обрат" на масата го виждам само като опит (при това нескопосан) да се замаже тази недомислица от по-рано. Всеки има право да хареса или не този финален "туист", за мен всичко беше твърде неестествено и режисирано.
Все пак докато по рано се възмущавах от постановката забравих да отбележа нещо от кръглата маса което много ме расмя, казано от Мая (която инак аз много се радвам че отпадна и не ми се налага да я гледам последните два епизода) и Ева. Та чухме от тях претоплената манджа от всички реалити формати "как мъжете махали жените". Ей, няма оттърване от този криворазбран феминизъм Joy
Да си дойдем на думата.
Лична интерпретация. В което няма лошо, разбира се.
Моята е следната : “спасение за всички“ = щит = спасение от убийство. Досега щитът означаваше точно това, и не виждам защо точно след снощния епизод да е равнозначно на нещо различно. Нищо извънредно няма, да не говорим за гаф - не мисля, че някой смята, че до финала няма да има повече убийства. Напротив - ще има още едно, по моята интерпретация на видяно и чуто, а и с оглед на оставащите епизоди до края.
Иначе съм съгласна, че всеки може да хареса или не не само този туист, или да търси неща там, където ги няма.

# 539
Другите ги изключвам, защото той няма доверие на Ева, Венци просто не звучи сериозно, а не виждам логика да викне Владо. Ако избере него, той вероятно би му отказал и би си тръгнал, което значи да има само един предател в топ 6, което е зле и за продукцията. Ако при такъв сценарий, махнат Бачорски на Ф6, би имало финал без нито един предател, което тотално би убило интереса и би направило сезона да има бозав край.
Съгласявам се с всичко останало в мнението, но това няма как да стане, защото ако Владо откаже, тогава ще бъде отправен ултиматум към някой друг. Няма как Бачорски да остане сам.

Общи условия

Активация на акаунт