🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 20 701
  • 553
  •   10
Отговори
# 540
Аз смятам, че за някои от тия, за които се твърди, че няма как да приемат да са предатели, не е точно така. Единственото за Владо съм по-скоро сигурен, че ще откаже. Особено с оглед, че се окепази яко. Да се опитам малко да запази лице. При всички положения смятам, че Бачорски ще се опита да направи убийство с ултиматума.

Това, което не ми е ясно на тоя етап от играта. Ако Бачорски викне някой и той му откаже, ще му дадат ли право да вика следващ. Моята логика е, че трябва, за да няма сценарий в играта да няма предател на финала въобще. Но ако логиката е такава, какво става ако отказите са повече? Тогава нема да има достатъчно праведни :Д
В Надкаст имаха теория. Дават и 5 %шанс. Владо приема и на финала сам си признава, че е предател и да може да спечелят праведните. Така ще ги докара до победа. Дали Владо може това да го изиграе?
На мен тази теория ми хареса Simple Smile

# 541
  • България
Глория е голяма гаменка.

Последният епизод беше голяма каша. Единствените адекватни бяха Мая и Георги. Това с жертвеният агнец удари тъпотъра. Владо Николов крои някакви нелепи стратегии, накрая разкрива Глория. Тя пък едва ли не получи нервен срив и се държа неуважително.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 20:08 от ferencliszt

# 542
  • Другата България
И защо разбирането на някой за играта трябва да е най-правилно и релевантно за всички останали?
Че чак пък да го налага като такова?
Можеш да спечелиш и без “алианс“ като този, който гледахме повече от половината формат, да не говорим и че това не беше алианс, това си беше еднолично управление на човек, който просто беше объркал мястото и времето.
Алиансът предполага равнопоставеност, каквато тук не видяхме. Или поне аз не видях.
Затова и моето мнение е, че гледаме една и съща игра, просто имаме различни разбирания за нея.

Няма такова нещо като "равнопоставеност". Разбира се, че има лидер/лидери на алианса. Винаги пък ще има и хора, които са на дъното на алианса. Владо може да не ми харесва като играч и да обърка тотално стратегията накрая, но лидерските му качества не могат да се открекат. Вече се изкефих и на Глория, която му се опълчи. Ами да, опълчваш се ако си на дъното на алианса и искаш да отстраниш лидера му.
Лидерските му качества къде? По-скоро - като какъв? Ако говорим за спортната му кариера - факт. Ако говорим за този формат обаче - ще си позволя да те цитирам - едно и също предаване ли гледаме? Всички, които “козируват“ на Владо го правят от уважение, само защото е Владо Николов, лидерът извън Бонония Естейт, името и качествата, които има като спортист. Самоназначи се за такъв в игрите тук, видя се и че не всеки път преценката му беше правилна. Позволяваше си да “стреля“ срещу всеки, които не беше съгласен с методите и разбиранията му /не само за щитовете/. Позволи и на Биг Предателят да го манипулира и използва като естествен щит точно защото същия видя, че има хора, които биха го послушали именно заради предходните точки, които споменах, и обърна това в своя полза.
Това ли е лидерът? Явно имаме различни представи що е то лидер и има ли почва във формат като този.
А що се отнася до Глория, далеч не смятам, че е в дъното на алианса. Това място е запазено за Дани Петканов, и не само защото в промото видяхме, че същия този лидер ще го подкара и него по “лидерска“ линия.

# 543
  • България
Цялостно съм разочарована от предаването. В последния епизод най-накрая изгониха предател вместо да жертват праведен. Във формат, в който всички участници са мотивирани да спечелят, нямаше да има разговори кой да е жертвеният агнец.
В последните епизоди е предвидимо всичко и няма интрига. Сигурна съм, че е по-интересно да участваш в предаването вместо да го гледаш.

# 544
Другите ги изключвам, защото той няма доверие на Ева, Венци просто не звучи сериозно, а не виждам логика да викне Владо. Ако избере него, той вероятно би му отказал и би си тръгнал, което значи да има само един предател в топ 6, което е зле и за продукцията. Ако при такъв сценарий, махнат Бачорски на Ф6, би имало финал без нито един предател, което тотално би убило интереса и би направило сезона да има бозав край.
Съгласявам се с всичко останало в мнението, но това няма как да стане, защото ако Владо откаже, тогава ще бъде отправен ултиматум към някой друг. Няма как Бачорски да остане сам.

Това е много интересна тема и вероятно се е случвало и има прецедент. Но ако Владо откаже и се викне друг, какво би го спряло и той да не иска. Не вярвам друг да се самоизгони, но теоретично е възможно. И така тотално би се счупила играта, ако да кажем двама души откажат.

Все пак, това ми се струва малко вероятно като сценарий и вероятно Бачорски ще избере някой, който или да му е бушон/щит, или той да опита да избута за победител.

# 545
  • Другата България
Форумът не ми дава да цитирам мнение, не знам защо, тъй че затова копирам ето ТОВА мнение по повод поредната “манипулация“ на продукцията и “намесата“ ѝ снощи, с което съм напълно съгласна и това е и моя прочит на ситуацията.
Цитат
В колата навръщане от играта Владо смени стратегията буквално в движение без присъствие на продукцията. В неговата глава планът беше: един праведен гоним на кръгла маса тази вечер (самият Владо или Коджабашев, който също сам се предложи, ако не вземе щит), един убиват на конклав същата нощ и останалите праведни доживяват до последните два дни с двама сигурни предатели, които гонят на финала. Глория спечели щит за всички и бройката в главата му се промени. ВН все пак направи предложението си за саможертва в колата , Ева и Венци реагираха бурно, а Коджабашев подхвърли, че ситуацията е променена и следва план Б - да гонят Мая. Защо Владо се съгласи? Имам няколко обяснения - по принцип не е много адаптивен и гъвкав, мисли бавно и като стана ясно, че бройката праведни, които си заминават същия ден, се намалява с един, реши, че са в нова и различна ситуация (невярно, защото стратегията му да оставят същите предатели за финал щеше да работи и при този развой на събитията). По-вероятното обяснение - не му се тръгва на крачка преди финала, видя шанс да се измъкне от дадената дума за саможертва, поласка се от бурните реакции на другите в колата на идеята да гласуват за него (призна и на синхрон колко му е станало приятно) и в крайна сметка вариантът на Коджабашев бе най-добър за собственото му его, но не и за праведните като цяло. Целият ден беше много динамичен заради лутането и грешките на участниците, най-вече ВН, не виждам пръст на продукцията тук.

# 546
Другите ги изключвам, защото той няма доверие на Ева, Венци просто не звучи сериозно, а не виждам логика да викне Владо. Ако избере него, той вероятно би му отказал и би си тръгнал, което значи да има само един предател в топ 6, което е зле и за продукцията. Ако при такъв сценарий, махнат Бачорски на Ф6, би имало финал без нито един предател, което тотално би убило интереса и би направило сезона да има бозав край.
Съгласявам се с всичко останало в мнението, но това няма как да стане, защото ако Владо откаже, тогава ще бъде отправен ултиматум към някой друг. Няма как Бачорски да остане сам.

Мдам...той даже самият Бачорски накрая на епизода намекна, че ще ги подкара по домова книга...Sweat Smile

# 547
  • Другата България
Ох, какъв сценарий ми завъртя главата - искам Бачорски да е като луд с картечница. В момента са седем. Той предлага ултиматум на Ева да стане предател, тя отказва, той я убива. Предлага на Владо ултиматум да стане предател, отказва - убит е. Остават петима. Предлага ултиматум на друг, който приема и стават двама предатели. Решават на конклава да вербуват още един от праведните чрез писмо, който приема. Тогава стават трима предатели, срещу двама праведни и в този случай предателите печелят Grinning
Това е и моята мечта за финал, и да ти кажа не изключвам нещо подобно, защото точно тогава - другия вторник, ще е счупването. Аз точно тези двамата предположих, че биха му отказали на Бачо. Blush

# 548
Ох, какъв сценарий ми завъртя главата - искам Бачорски да е като луд с картечница. В момента са седем. Той предлага ултиматум на Ева да стане предател, тя отказва, той я убива. Предлага на Владо ултиматум да стане предател, отказва - убит е. Остават петима. Предлага ултиматум на друг, който приема и стават двама предатели. Решават на конклава да вербуват още един от праведните чрез писмо, който приема. Тогава стават трима предатели, срещу двама праведни и в този случай предателите печелят Grinning
Това е и моята мечта за финал, и да ти кажа не изключвам нещо подобно, защото точно тогава - другия вторник, ще е счупването. Аз точно тези двамата предположих, че биха му отказали на Бачо. Blush

Аз обаче, продължавам да си държа на теорията, че Бъч иска да се срещне с ВН на финала, дори и двамата да бъдат отстранени. Никак не му е приятно да мислим, че се кри при него през цялото време най-мишкарски. Не е готино това за имиджа му. Със сигурност ще иска да се сбори с него мъжкарската и дори го каза - няма да маха ВН! Може и да греша, но при Бъч също играе голяма доза его, точно както и при ВН.

# 549
Не мисля, че е възможно по регламент да вербуват трети предател при петима останали, то това е автоматична победа на предателите освен ако не се избият помежду си

# 550
  • Другата България
Нали затова предполагам, че счупването ще е свързано именно с избора на втори предател, нищо конкретно, просто предположения.

# 551
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Наистина всичко е предвидимо и факта,че разбраха кои са предателите още преди 2 епизода,от зрителска гледна точка е безинтересно.

Толкова сезони съм изгледала,за първи път виждам играчи,които знаят кои са предателите,казвам им в очите,че знаят лооол и въпреки това предпочитат да гонят Праведни,само и само да седнат на финалната кръгла маса и да излязат победители.
Дори и да е имало такава тактика в чужбина "знам кои са,но ще си трая,за да ги изгоня на последната маса и да прибера парите", никога не ни е показвана. Дори не е намеквана.

Балканщина. Какво да ви кажа. Нищо не се прави с морал и по правилата.

Не знам кой ще бъде втори Предател. Глория много му се натисна на Бачорски и не разбирам защо й е. Толкова е емоционална и груба,че хората веднага ще се усетят,че е тя. Не мисля,че ще я избере. Няма логика и здрав разум.

Ако Бачорски наистина иска негов човек да вземе парите (за което е влязал и го казва индиректно),то той ще направи Венци Венц предател.

# 552
  • Stockholm
Високопарните приказки на Бачо с цел съспенс са издишали много пъти, затова не очаквам Луд с картечница в следващия епизод, въпреки че го искам. Казаха обаче, че нощта е била дълга, тоест може да  не се е приключило още с първото "интервю".
  В промото Ел Капитано прехвърля атаката към Луд репортер Joy и се държи както винаги- подпийнало доминантно Joy Така че не е той избраният предател според мен.
Всичко е зверски объркано и не мога да правя прогнози.
Бате Владо трябва да го номинират за най-неадекватният и счупен играч за всички времена и трябва незабавно да се случи нещо и да напусне предаването.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 22:49 от silsto

# 553
Когато и да изгонят Владо, все ще е късно. Толкова вреден и глупав играч в риалити не помня да съм гледала някога. Глория с право побесня, от зор да се прави на много честен и доблестен, с лека ръка затри шансовете и за победа. Поведението му все повече ми заприличва на заучен маниер. Извинява се, защото е редно, не защото искрено съжалява. Аз не видях съжаление снощи, само желание да коригира поведение, което групата е маркирала като грешно. То и от промото се вижда колко съжалява - веднага подхваща старата песен на нов глас, разбира се, срещу следващия, който дръзна да гласува за него. Самопредложи се за жертва, не защото изгаряше от желание, ами защото уж това било мъжко. Горкия, като във вица, едвам го навиха да не се жертва.

Бачорски според мен ще си избере предател от геометричната фигура, щото нали е поел ангажимент човека, не може по друг начин да играе. Но ако иска да хвърли вербувания на вълците, ще вземе следващия нарочен за кръгла маса, Ева или Коджабашев.

И като казах Коджабашев... майсторско изпълнение. Браво, Жорка, ако да четеш, да знаеш, че това беше велико. С една приказка разобличи целия фалшив морал на капитана и го постави между чука и наковалнята. Евала.

Общи условия

Активация на акаунт