💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 10 (10.11 - 16.11)

• 36 550
  • 767
  •   105
Отговори
# 675
Обаче утре, като гледам май няма да има, един-двама, които да се отличават с много бързо бягане. Е, ако Лапунов още беше в играта, друго яче щеше да е...
За другите сезони си спомням, ще имаше такива, които се отличаваха на тази битка.
Андрей обаче не се забравя, той беше най-бързия тогава и нямаше конкуренция на тази битка. Пълна доминация.

# 676
Миро ще блесне утре.  Знаем, колко е добър в бягането...... от отговорност

# 677
Някой има ли списък с всички участници класиралисе за All Stars до момента? Благодаря 🙏

# 678
Някой има ли списък с всички участници класирали се за All Stars до момента? Благодаря 🙏
Победители / класирали се за Ол Старс:
Фифо (сезон 4)
Андрей (сезон 3)
Мишето (сезон 4)
Морунов (сезон 3)
Ваня (сезон 2)
Джералдин (сезон 2)
Георги Янев (сезон 4)
Алекса (победител в сезон 4)
Момчил (сезон 5)
Рълев (победител в сезон 5)
Денислава (сезон 5)
Гешев (сезон 6)
Раду (сезон 6)
Пелипенко (сезон 6)
Калоян (сезон 6)

# 679
  • София
Ами казах ви, 99.9% жълта победа и така и стана.
Трасето беше доста елементарно, спомням си Фифо и Алекса какво трасе имаха. Калин явно има проблеми с кубовете. Алекс се представи добре. Д-р Пекин и Ръждавичка също се представиха добре. Реално Д-р Пекин от монтажа не видях да допуска и една грешка. Не видях и грешката за която Ръждавичка обясняваше, че не била отворила първо най-долния ред. Това на монтажа го нямаше, а се разбра постфактум. Еднократни грешки допуснаха само Калин и Алекс. Обаче ми направи впечатление, че Калин на два пъти измъкна Д-р Пекин, т.е. и той помнеше, докато при Алекс не видях инициатива той да отваря плочките. А и по принцип докато тичаш и да помниш едновременно не е много препоръчително... Той Калин може и за това да не препускаше, защото си е преговарял символите и мозъка няма как да огрее на две места едновременно. Но това са само мои спекулации. Нямам идея, те си знаят най-добре.
В крайна сметка, Д-р Пекин по-бързо хвана вълната. Това е много важно в тази битка. Вярвам на това което обясняваха, че им е трябвало съвсем малко на сините, за да хванат те своята вълна.
В крайна сметка заслужена победа с разлика в полза на Д-р Пекин.

Само да уточня едно нещо, не че то е от значение, както и тази битка също.
Ръждавичка победи Д-р Пекин на капитанската битка на която държаха лоста с кулата. Тогава тя победи и Шопа. А Д-р Пекин завърши последна.
Интересно защо никой не споменава този дуел. Явно паметта работи избирателно. Така че не, Д-р Пекин, лъжеш. Не си побеждавала винаги Ръждавичка. А и 10 пъти да я биеш по-добра от нея на трасе никога няма да станеш. Тук крайният резултат няма абсолютно никакво значение.

Ивайло и Калин допуснаха груба грешка и по-точно Ивайло като инициатора на идеята:
Не се говорят тези неща пред камера, защото тази продукция винаги ще намери начин да ти прецакат плановете, особено ако са срещу жените. Но може и да се подведени от редакторите и да си мислят, че ще са големите герои или нещо подобно. Там е трудно понякога да се усети накъде се води играта и кой се бута и защо.
И все пак, според мен трябваше да си свалят микрофоните за 30 секунди и да се разберат.
Това което стана е по-ефектно за нас зрителите, но с тази продукция няма как да сработи, защото ако искат винаги ще те надцакат.

Утре е една от любимите ми битки, но отново както и в сезон 6 я дават в крайно неподходящ момент.
Едното племе е наядено, другото гладно. Никакъв шанс нямат жълтите, с или без саботажи. Най-много да вземат 2 точки, по 1 на Калин и Миро, ама последния ме съмнява. Няма сили. Така че може само с 1 точка да си останат. На Калинката. Абе очаквам разгромна победа за Феномените.
И очаквам да блеснат Траян (като тенисист би трябвало той да е звездата, справка Лазаринов от сезо 2) и Дино.

# 680
Ще гледам епизода след малко, но първо нещо което исках да напиша отпреди:

Да видим с помощта на аритметика за първи клас какво значи "да чистим силни играчи".

Нека в едното племе са играчи с имена (и съответна сила) 1, 3, 5, 7, 9  а в другото са 2, 4, 6, 8, 10
В първото племе слабите пращат номер 7, отсреща идва номер 8 и го бие
Племената стават 1,3,5,9 срещу 2,4,6,8,10
На следващата елиминационна пращат 9, а другите 8.
Племената вече са
1,3,5,9 срещу 2,4,6,10
Сега пък пращат 5 срещу 6 и в резултат племената стават
1,3,9 срещу 2,4,6,10
Време е за обединение. Равносметката е че всъщност са изчистени средните играчи.

Обединеното племе е
1,2,3,4,6,9,10
1,2,3,4, правят коалиция и пращат на двубой 9 и 10
10 отпада защото продукцията не го обича.
Зрителите все повече се питат - как така стана че си отидоха силни играчи а останаха слаби.

За да не се натрапва тази мисъл, битките вече стават такива че си отива последният финиширал и така
1,2,3 отпадат един по един.
Чистенето на средни играчи помогна колкото играчи 1,2,3 да останат малко повече на саламите.
На финала отиват
4,6 и 9
Продукцията си е харесала 6 и му подарява победата (начини много - знаем ги).
( 9 е сломен, в живота са приятели с 10,  4 е безумно щастлив че е бил на финал, а 6  тоест победителят бива забравен от публиката след 2 седмици.

В реалността схемата е маалко по-сложна, защото понякога само едното племе "чисти силни играчи", а другото праща слаби.  Защото има дестинации с глад, има стъкмистика със: заровено в пясъка, клатещ се дракон, нерешим пъзел, изометрия с различен наклон, кубчета с различна трудност, абсолютно произволни измислени наказания за неминаване на игрови елемент, за внасяне на храна, за разговор с човек от другото племе, за саботаж, за телефонче, като наказанието за едно и също нещо може да варира в неограничени граници и понякога да е почти нищо (или съвсем нищо - например за саботаж).
Списъкът е много дълъг и нямам претенции да го изредя целия.

Но колкото и да е сложна, и повече числа/състезатели да разгледаме и повече племена, общо взето така се развиват нещата.

# 681
  • Някъде там...
След като видях коя е битката довечера, Ивайло дори няма нужда да саботира с този крак. Ще си му дойде естествено. Интересно ми е Калин как ще го отиграе, хем да "се раздаде", хем да изпълни замисленото.
Убедена съм, че продукцията ще подкрепи Пекин и сие, а не двамата юнаци. Очаквам един номиниран за излъчване. И битка Калин - Ивайло. Cry Беше неизбежно, но се надявах да не е още първата седмица.
От цялата история губим ние, зрителите. Вместо хубави битки, ще гледаме надцакване.

# 682
Очаквам Ралица с гневен и възмутен патос да изпляска пред всички как Иво и Калин са направили план за саботаж. А, че четирите блондинки не спират със схемите и саботажите, но по друго направление, няма проблем. За тях е позволено.

Всеки епизод седя и го гледам този Миро и се чудя наистина ли ще излезе верен спойлера. Гледам го и акъла не ми го побира. Поглед на бито куче, провлачена реч, страхлив, подмолен, лъжец... писна ми да слушам колко не е ял и как е изтощен, при положение, че лъсна как е ял забранени неща. И тези глупости, дето ги наговори на Калинката снощи... не обичал коалиции и за това е дясната ръка на Пекин Коалицията.

Чудя се как може някой да намира прилика между Калин и Мирослав. Калинката заявява, че е за игрите там, отива, бие и се връща. Миро заявява, че колкото повече се снишаваш и със схеми елиминираш силните играчи, толкова повече вървиш напред. Ами това са две отделни вселени. Не го е срам този мишок да се надява Калин да отпадне и да му разчисти пътя. Грозна работа е това за мен.

# 683
Довечера ще е една и от моите любими битки, но в случая ще е безкрайно скучна, защото мачът е свирен...
Да, това е битката на Андрей, на Лазаринов, но и Крум беше запомнящ се на нея.
Жалко, че я нямаше в първия сезон - щеше да е интересно с Пламен и Стоян.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 10:57 от Bilyana14.

# 684
За мен всичките сценки от вчера бяха напътствани и като нищо Калин да излезе героя на вечерта, защото съвестта му ще надделее и ще реши да не саботира. Ясно е, че е решено, кои ще са финалисти, сега ще се разчиства само пътя и не знам има ли смисъл въобще да гледам евтините постановки.

# 685
Пекин и Калин бяха страхотни снощи на битката. Ръждавичка толкова се вкисва при загуба, че дори не може да поздрави съперника за победата му. Освен това адски тъпо обясняваше на Алекс коя плочка да отваря - 1/1, 1/3. Вината си е изцяло нейна за загубата. Той на трасето беше равностоен на Калин.
Ивайло и Калин е ясно, че продукцията няма да ги остави да осъществят плана. Утре ще дадат някоя статична битка - ще блесне Мирослав, ще почнат хвалебствия за него. Водещите ще използват момента да окалят Калин как вече не е достоен да е Великолепний, защото не се раздава, а саботира. Бързо ще се забрави как Миро яде от салама на Томи и така.
Чакаме в петък някой силен мъж да си замине. После надявам се да е ред на Радостина, а не да прелеят още синя кръв на флегматичната четворка, която да пращат на елиминации.

# 686
Супер напрегната игра беше снощи, но реално не бях за никого.
И към двете жени изпитвам искрена антипатия. И двете ламтят за победа, коварни и безскрупулни. На Пекин много ѝ личи като се мазни на хората и е нормално, че Калин я усети. Само малко не вярвам, че ще си изпълни намеренията за плана им с Ивайло. Печели му се. Докато на Ивайло вече му е все тая и просто иска да натрие носове.
А на Ръждавичка, дето се ояде N броя седмици на резиденцията, как ѝ даде сърце да критикува Чикагото, че обичал комфорта и се раздавал само на териториалните? Пък и да е така, само тя ли си мисли, че може да има тактики? Хареса ми, че ѝ натриха носа. Не ѝ достигат хитрост и интелект очевидно. Докато Пекин е хладен разум. Перфектният отрицателен герой, който накрая ще падне в боя, за да спечели някой Мухъл.

# 687
Двете кокошки, не разбират, че колкото повече стоят там, толкова повече ги плюят и толкова повече ще ги плюят като излязат..
Толкова са прости и същевременно нахални и нагли, че чак жал да ти стане като ги гледаш само.

# 688
Mиро:
-Aз не обичам коалиции, ама то няма начин ...

Kалин:
- Tова да не избереш Ивайло пред Николета е малоумно!

Дино:
-Направо да те хване яд, че няма свободни билети!
Да, Дино тъпо е, че продукцията пази другите настрани от битките.
В Стоте гривни, всички бяха публика.

Симона:
-Алексчо идваш, ще помниш и ще играеш за мен.
Опппа???  А откъде знае че ще трябва да се помни????

Пекин:
- Калин е универсален войник и мисля да го използвам.
И да го изхвърлиш след това.

Алекс беше първият участник евър който направи намек за нещо което всяка година пиша, каза  "аз помня и ти помниш".  За съжаление нищо не реализираха от това.

Павел:
-Тази стратегия беше и моята, отваряш поред всички карти, в един момент двойките започват да излизат
Егати стратегията!

Павел:
-Все пак не знаем той дали не е видял какво има от другата страна.
При толкова камери и не знаем, сериозно????

Симона:
- Пекин не е по-добра от мене, просто изпуснах този шанс.
Все едно Пулев вика  - Кличко не е по-добър от мене, просто нямах шанс.
JoyJoyJoy

Алекс за Пекин и Калин:
-Сигурен съм, че тя му маже кънките, но аз също познавам и Калин, и той също маже нейните.

Павката:
-Но саламите ще свършат, а грошовете са завинаги.
Глупости на търкалета. Грошовете може да бъдат отнети от някой друг ако продукцията му подари победа.
А може и да се окаже че не стигат, защото цената се мени според зависи и абсолютно непредсказуемо.

Симона:
-И те започнаха малко от малко да уцелват.
Е как малко от малко, като си уцелваха 100%???

# 689
Винаги съм ненавиждала последният етап от играта преди обединението....Сещайте се последните 2 седмици преди финалната. Винаги тогава са тънките схеми, саботажът, очерняне на играчите и прочие. Заради такива схеми опорачават най-яките битки в сезона и най-яките играчи....

Радва ме, че тази седмица се наслаждавам на Калин и неговите размисли. Мисля, че в него ще наделее честността и няма да саботира, въпреки, че двете клявки нямат работа в игрите на този етап от играта.

Битката довечера е предизвестена - дали със или без саботаж един Калин няма как да им спечели 5-6 точки на жълтите, при все, че Ивайло е контузен, МиркА му е лошо и няма сили....Другите няма да ги коментирам.

В момента гледам игрите само заради Калинката, Чикагото, Симона и Траян. Иначе шях да им ударила хикса за 2 седмици до обединението...Жълтите клявки са отврат. Сезон 4 се повтаря. Пекин ми е Джаферович.

Общи условия

Активация на акаунт