Kак консумирате гулия?

  • 754
  • 13
  •   8
Отговори
  • Мнения: 729
Кaк консумиряте гулия, освен сурова и на туршия?
Някой пробвал ли е нещо друго с гулия?

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 23:42 от Moderator3

# 1
  • София
  • Мнения: 37 873
Крем супа, гювеч, с ориз и зеленолистни.

# 2
  • Мнения: 2 995
Гулия какво е?

# 3
  • Мнения: 9 049
И пюре съм правила. Малко воднисто става.

Гулия е земна ябълка.

# 4
# 5
  • Мнения: 15 227
И аз съм правила пюре, но е безвкусно. Сурова я ям.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 134
Леле колко отдавна не съм яла гулияяяяя. Благодаря за напомнянето. Доколкото си спомням майка ми го рендосваше и слагаше в салата с моркови.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 2 260
 Полезна, но не особено вкусна. Сурова в салата с др. продукти и хубав дресинг. В смесена туршия, в супи и яхнии, в зеленчукови кюфтенца, запеканки, солен кекс...Абе, почти навскъде, като добавка.

# 8
  • Мнения: 42 125
Яла съм в супа - вкусът е горе-долу като варен картоф.

# 9
  • Мнения: 14 890
Мислех, че гулията е вид ряпа.
Земна ябълка расте в градината на село, традиционно нищо не се прави от нея. Просто цъфти до късно, когато вече всичко друго е прецъфтяло и това я прави примамлива. За ядене - само сурова.
Ще пробвам непременно да я сготвя и да сложим в туршия, интересно ми е какво ще стане.

# 10
  • Мнения: 1 037
Ами, майка и татко, от години вече "гледат" земна ябълка в двора си. Става висока и цъфти в жълто.Тя си е многогодишно растение и не изисква специални грижи. Слагат я точно в туршийка, настъргана в салата с ряпа и моркови, например. Също може в яхнии и супи, но сурова е по-полезна, нищо че няма кой знае какъв вкус. Тя като се овкуси, наред с други неща, си е много приятна. Ползва се самата грудка, която е в земята. Други части от растението не ми е известно дали се използват.

# 11
  • Мнения: 2 995
Аз даже не знаех, че съществува. Никога не съм яла.

# 12
  • София
  • Мнения: 741
Много обичам сурова. Не съм пробвала на туршия, както се правят репичките, но предполагам, че ще ѝ отива.

# 13
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
  • Мнения: 13 839
Ръфам си я предимно обелена, сурова, със сол.
Ако не мързи да стържа, влиза в салати с разни други настъргани кореноплоди.
Готвила съм я със свинско на фурна, като част от "подложката" под свинското, наред с моркови, алабаш, картофи, патладжан ... кой, каквото, обича.
В супа я слагам вместо картофи.

Общи условия

Активация на акаунт