Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 3 817
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Пилешки филенца на фурна

# 106
Аз много рядко пращам течна храна. Да не кажа хич. Все се опасявам, че ще пера чанти след това като Филипа.
   ,,bibikota, много е хубаво оризовото мече, успява ли да се запази в този вид до обедното време?" - Благодаря! Не съм го питала, но предполагам, да.

Бананова палачинка ( този път изпекох сместа във фурната и по-скоро е като тънък кекс ) с течен шоколад.

Картофено руло с крем сирене и зелева салата с царевица и майонеза.

# 107
Bibi, може ли рецепта за картофеното руло?

# 108
  • shumen
Аз рядко пращам течна храна,а и аз почти не си нося.И то точно,защото не ми се перат после и чанти за храна.
За утре-за детето-сиренки,вафла,ябълка.

# 109
За днес- отново сандвич с шунка и краставичка за закуска, боб за обяд, плодчета, кексче и плодове барче за следобедно.
Скрит текст:

# 110

Гофрети с шоколад, боровинки и малини, кашу и бадеми

# 111
  • София
Ха и аз бях приготвила боб, но каза, че не иска. Госпожата им подшушнала днес, че може да ходят до Минимарт и май се надява хотдог да яде.
Взе си все пак нарязани банани и ягоди, чери домати, една палачинка, която беше останала и 1 бисквитка.

# 112
За днес:
Закуска - запечен сандвич с шунка, кашкавал и маслини
Обяд - леща, краставица, малко филе елена
Междинно - плодове, десерт

# 113
Бананите не си ли промянят цвета до обяд ? Аз се притеснявам да им ги режа ,почернеят ли няма да ги хапват. Сандвичите също до обяд стават сухи понякога ,в училище имат закуска ,понякога им дават и плодове ,прясно и кисело мляко. Всичко винаги е опаковано индивидуално,всяка ябълка в плик и т.н.

# 114
Леле, пак рано сте успели да се отчетете! 😊
Аз сутрин „закусвам“ с вашите снимки и мятам лайкове, за други неща време не ми остава.

Philipa_, много хубави цветове са ти кутийките и термоса! Супер слънчев цвят е това жълто, много ми харесва!
Аз едвам се добрах в Лидл до един розово/прасковен термос, че основно имаше от другите в безлично бледо зелено…

Храна за днес:

Печени кюфтета
Ориз с грах, моркови и соев сос
Салата с марулки little gem, краставици и сос извара с кисело мляко
Ябълка
Банан

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:58 от alllllimei

# 115
l0relei, в нашето училище са по същия начин закуските. Поне два дни от седмицата обаче, опакованата закуска е кифла с мармалад/крем, а вчера имаха голяма войнишка курабия. Иначе да .....опаковани са индивидуално, но лично на мен рядко ми харесват (често защото ги хапвам аз и мога да изкажа мнение). Кисело мляко имат веднъж на две седмици, а прясно не са им давали до сега. Плодовете им иначе са супер, основно редуват ябълка и мандарина. Но т.к не знам в кой ден какво ще им дадат, всеки ден му слагам плодове. Бананите ги режа рядко, основно когато ме мързи сутрин да приготвя друг плод и слагам повече от 1бр., както се получи днес. Не се е оплаквал и кутията се връща празна.
Домашните сандвичи изобщо не са сухи, аз ги пека сутринта. Понеже му слагам 2 сандвича, понякога връща единия и аз го хапвам към 17 и отново не е сух, дори и след толкова часове. Вътре има домати, маслини, извара или топено сирене и не се е случвало да става сух.
То е и до навици на всяко дете и човек как яде храната. Примерно за бебето като правя нещо с банан пак ми остава 1/2 и я ям след няколко часа, а понякога дори на следващия ден. И да е почернял тук там не ми пречи.

# 116
  • shumen
Моето дете не ги ядеше тия закуски в училище.Банан ми отказва в последно време,мандарина или портокал няма сила,която да го накара да ги яде,а иска само грозде или ябълки.

# 117
Досега никога не имало проблем с течната храна. Раница се е налагало (нееднократно!) да перем след забравена кутия с недоизядени плодове и зеленчуци, хубаво вкиснали/мухлясали и разтекли се - бляк. Обикновено забравя да си извади кутията преди ваканции и по-дълги почивки. Така де, забравяше. Сега вече всички проверяваме. Grin

Общи условия

Активация на акаунт