Обезкосмяване с орехови черупки

• 804
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Бихте ли ми отговорили на въпроса, дали ореховите черупки се пекат във фурна до изгаряне? В статии пише, че е препоръчително да се изгорят, но аз не можах със запалка, затова ги пекох във фурната до изгоряло, 2-3 пъти! Ако не е правилно, колко минути/часа се пекат?

# 1
  • София
Е това за пръв път го чувам!
Намерих някаква статия, където пише, че трябва да се пекат до пепел, ма как става това не са уточнили?
Може би във фурна да. https://vitalispharma.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0 … 0%BF%D0%BA%D0%B8/

# 2
Аз това съм го чела, но в страницата не пише колко време се пекат черупките! Аз пусках фурната 3 пъти по около 1-2 часа, очаквайки да станат на пепел, но си останаха цели, само кухнята се опуши! Накрая се отказах, изключих фурната и си ги блендирах, после ги смесих с вода! Веднага след това нанесох сместа върху кожата си, но ме притеснява, че бяха много изгорели - до черно, направо въглен - дали няма да ми стане нещо? А и после прочетох, че сместа трябва да се остави 15 часа да престои! Утре планирам да до употребя сместа с изгорелите до черно черупки, но не знам, дали трябва!

# 3
Не съм чувала за този метод, да не навреди нещо..
Иначе предполагам, че черупките ще станат на пепел само в открит огън (камина на дърва).

# 4
Е за какво са ви такива глупости ? Има лазерна епилация , както и милион други методи . За какво ви е да се занимавате ?

# 5
Ами за няколко неща: първо, природен начин е, второ, по-евтино е, трето, защото имам разширени вени и мисля, че, след като кола маската е противопоказна, то и лазерната епилация е! Не съм сигурна, не съм чела за нея! Понякога не мога да се сдържам - ходя на процедури, досега само когато центърът е правил подаръци - безплатни процедури, смятам, че е вредно да спазвам абсолютно всичко по лекарско предписание! Вие знаете ли, дали лазерната епилация е противопоказна за разширени вени?
Между другото аз мислех, че тук всички знаят за всичко, необходимо за красота! Виждам, че има изненадани и такива, които са против, но ако мога да помогна, ще споделя, че има начини за обезкосмяване с грозде, куркума, млади, зелени орехчета, йод... Просто напишете в лентата на Google "домашни методи за обезкосмяване" или "природни методи за обезкосмяване" и ще ви се слязат рецептите!

# 6
  • Варна
Фурната е работила между три и шест часа.
Колко ли ток е изразходвала фурната, за да се говори, че е по евтино...

# 7
Купете си един епилатор и не се мъчете.

# 8
  • Банско
Срещала съм за сок от зелени орехи, че се маже  в продължение на седмици, след което почват да падат по няколко косъмчета. След достатъчно използване, после не пораствали, но колко е вярно. За черупки не съм срещала.

Общи условия

Активация на акаунт