Гинофлор - моля за съвет

• 138
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Обръщам се към вас със следния проблемразбира се след консултация и лечение при лекар. Просто за да споделя с някого, а и за някакви идеи и съвет. Цяла година имам сърбеж по гениталии и анус само или предимно вечер. Преди около месец реших все пак да потърся лекарска помощ. Той изобщо не обърна внимание на оплакванията ми, а директно ми взе цитонамазка. При пробовземането прокървих и изпитах ужасна болкакоято прпдължи 3 дни. Резултатът беше 2ра група, отрицателен за кандида, силно възпаление и това, което мен много ме притесни-метапластични клетки. Проведох лечение с Макмирор за 12 дни и Клиндамицин. Направихме нова цитонамазка, днес резултатът е успокоено възпаление, малко левкоцити и пак метапластични клетки. Изписа ми Гинофлор за 12 дни. И тук започна ужасът за мен, тези овули съдържат естроген. Аз ги купих, но реших да не ги използвам и си взех Лактажин. Дали не сбърках, как мислите?

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:37 от Moderator3

# 1
Тоест мнението на някакви случайни лелки в бг-мама е по-важно от това, какво е казал лекарят? И сега 5 лели като кажат че сте сбъркали и 5 лели като кажат, че не сте и какво правим?

# 2
Защо не си слушате лекаря? Ако му нямате доверие потърсете друг.

# 3
Защото естрогенът има много противопоказания, а той изобщо не ме попита какви оплаквания имам, придружаващи заболявания и т. н

# 4
Питаш, казвам.

# 5
При такива оплаквания, освен цито се взима и микробиология. Ако се съмняваш за злокачествен процес - обърни се към онкогинеколог, който да ти направи консултация и типизиране за HPV.
Честно казано, недоумявам как някой може да стои 1 година със сърбеж и дискомфорт и да не отиде на лекар…
Относно казуса с Гинофлор/Лактажин, ако се цели възстановяване на нормалната флора, Лактажин е по-добрия вариант.

Общи условия

Активация на акаунт