Почти цяла София става зелена зона

• 994
  • 33
  •   5
Отговори
# 15
За
Елате в Хаджията - колите на един собственик са паркирани една зад друга, при места и по три се редят. Вечер пред блока чакат по три коли въртят да се освободи нещо и, ако двама шофьора го видят - егати викането.
Отделно колите не се мърдат да, има три завити ударени и немахащи се, егати.

# 16
Явно няма начин да ни накарат да сме спазващи правила, съобразителни , освен да бъркат в джоба. Правят го.

# 17
Аз съм в един от новите засегнати квартали. Не разбирам смисъла за това, нито офиси имаме до нас, нито болници, нищо, само панели. За какво е тази зона. Ако родитителите ми дойдат на гости, няма как да си оставят колата за повече от 4 часа, абсурдно е. Живяла съм и в центеален район, там имаше смисъл, но тук просто не го виждам. В квартала а дори и в съседните няма платени частни паркинги, всичките петна направиха на блокове. Пълно безумие. Не разбирам и защо Младост не е в зона като там работят хиляди хора с лични автомобили??
TheDentist - ти не ги мисли пациентите, ако те искат и без кола ще дойдат Simple Smile

# 18
Както уж няма места за безплатно паркиране и няма къде да се обособят, стане ли платено се материализират отнякъде.
Пълно е с широки тротоари, които са забранени за паркиране, докато е безплатно,  но стават позволени, когато е платено, например така преди години разчертаха тротоарите около СМГ, изведнъж се изсмукват от пръстите всякакви нови паркоместа за платена зона. Някак не ми е убедително, че целта е да се облекчи животът на гражданите, шофьорите, трафикът, чист въздух, красив град....а не да посъберем още пари от хората.

🚧 ЦГМ облагороди още ключови пространства в София! 🅿️🚘
Общо над 320 нови места!
1️⃣ Паркинг на ул. „Бяла Черква“, район „Триадица“
2️⃣ Терен между бл. 335 и бл. 333А, ул. „Зайчар“, район „Възраждане“
3️⃣ Ул. „Клокотница“ от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Странджа
https://www.facebook.com/photo/?fbid=839869888547623&set=pcb.839869948547617

# 19
  • София
Да, поне при нас е зелена зона - т. е. неделя всеки може да паркира и паркирането, особено при хубаво време, е доста трудно (до парк сме). През дните, в които е платено, някакси се материализират повече места. За нас - живущите имам предвид.

# 20
  • София

TheDentist - ти не ги мисли пациентите, ако те искат и без кола ще дойдат Simple Smile
Като цяло е така. Въпроса е, че в бизнес модела на customer intimacy e важно да се даде усещането на пациента и клиента, че той е напълно обгрижен.

# 21
Просто е време повечето хора да използват гр.транспорт.Не знам с кой акъл идват в петък и събота вечер с коли в центъра, пият, забавляват се и после не знам как се прибират. Не знам и с какво идват “горкичките” в неделя и дори понеделник сутрин и си тръгват с колите.Използваха безплатните часове, а живеещите, които също плащат зона, къде да паркират?За пациентите много интересно досега как са идвали за лечение в центъра? В отсечката на Цар Симеон между бул. Левски и църквата Св.Параскева има три клиники.В топ център на Хр. Белчев има също поне трима зъболекари и така е във всички зони досега.Няма да ги мислим капризните пациенти, освен да искат и лечение по домовете вече.

# 22
Пациентите не се трупат ,вземат си час и нй-много да се засекат двама. И сигурно има вариант да ви дадат служебно място. като на живущ.

# 23
  • София
Пациентите не се трупат ,вземат си час и нй-много да се засекат двама. И сигурно има вариант да ви дадат служебно място. като на живущ.
Не съм живущ, а собственик на офис.
Но както и да е , моето чудене е дали  има достатъчно платени паркинги, където хората да си оставят колите, когато ходят в чужд квартал.

# 24
Като на живущ имам предвид, по евтино поне. Ще се намерят, то сега тъпкано с коли  и пак паркират.

# 25
  • София
Скрит текст:
Не съм живущ, а собственик на офис.
Но както и да е , моето чудене е дали  има достатъчно платени паркинги, където хората да си оставят колите, когато ходят в чужд квартал.

Няма за съжаление. Това е според мен основната пробойна в новия план за зоните - че строежът на паркинги не догонва въвеждането им. Паркингът в "Гео Милев" е за 150 паркоместа и се строи втора година.
В "Красно село" при нас не знам къде дори може да се намести общински паркинг - под нас на няма и три метра се строи нов блок.
Знам, че за да имам паркомясто, трябва да плащам абонамент, и съм повече от съгласна да го правя.
Надявам се, че със зелена зона тук поне ще спре спирането за дюнерче на "Фантазия", за пица, за скара, за малко до пазара и тем подобни.

# 26
До чуждите квартали не върви ли гр. транспорт?Понеже всеки иска с колата си, затова сме на тов хал.В трафик висят, но зор да не си наруши комфорта.

# 27
  • София
До чуждите квартали не върви ли гр. транспорт?Понеже всеки иска с колата си, затова сме на тов хал.В трафик висят, но зор да не си наруши комфорта.
     Моята идея е дали е правилно , иначе мен не ме бърка , за мен парите са само цифри в някакви акаунти , сметки и инвестиционни брокери . 100 евро на година или 1000 евро на година не са ми проблем . Не съм сигурен дали решението е правилно

# 28
Правилно е решението, макар и закъсняло.Всички виждаме какъв ад е в София.Съжелявам, че не се съгласиха с червена зона.В ''клуба на богатите'', където влизаме е така.Има градове, където дори за живеещи в центъра е толкова скъпо, че можеш да платиш в друг квартал да паркираш колата.С ферибот се пътува, оставяш я и пак с ферибот се прибираш.Използват си колите само при нужда или повечето нямат такива и разчитат на колело, влак и каквото има.При това и там не са супер редовни превозните средства.

# 29
Няма нормален транспорт в сравнение с Европа, железници никакви, за да се разтовари градът  и от презастрояване, и от трафик, хората трябва да има как да стигат до него без автомобил,  все пак по някакъв нормален начин, и не става въпрос дори за живеещи на 50 км от София, което в Европа не е никакво разстояние, а за такива и на 10-20 км, което си е в широките граници на столицата.
За болници без паркинги не ми се говори, преди години с малко дете на ръце пред спешното на Пирогов ми се ревеше, спирайки колата втора лента на аварийни и оглеждайки се безпомощно.  Платената зона не е панацея, ако не се прави нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт